Історія створення власного бізнесу від виробників меблів з Каменя-Каширського

01 Листопада 2016, 11:00
6480

Історії успішних людей завжди привертають увагу, а надто, коли успіху досягають у бізнесі, почавши в нуля. Але чи справді з нуля?

Під час виїзної наради з директором Волинського обласного та директорами міських, міськрайонних і районних центрів зайнятості своїми роздумами на цю тему поділилися підприємці Олена та В’ячеслав Гноянці, виробники меблів з м. Камінь-Каширський, – пишуть на сайті Волинського регіонального центру зайнятості.

Родина Гноянців започаткувала власну справу в «лихих дев’яностих». Він – учитель, вона – фельдшер. І повне безгрошів’я. Потрібно було якось виживати. Олена звернулася у Камінь-Каширський районний центр зайнятості в пошуках роботи. На одному з інформаційних семінарів дізналася, що можна, маючи бізнес-ідею, скласти і захистити бізнес-план та отримати одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи. «Подумала, – каже Олена, – пригадала, що мені подобалося малювати, креслити, придумувати щось нове, незвичайне. А ще подивилася, якого бізнесу немає в околицях. Порадилася із Славком (він – майстер на всі руки), і вирішили, що будемо робити меблі». Тож стартували завдяки центру зайнятості.

Звичайно, на початках потрібно було багато вкладатися: в першу чергу, купувати дорогі верстати, облаштовувати цех усім необхідним, створювати гідні умови праці. А замовлень ставало дедалі більше. В’ячеславові самому було складно, адже і матеріали потрібно закупити, і на верстатах навчитися, і на виставку з’їздити, щоб бути в курсі новинок. На допомогу знову прийшов центр зайнятості. Підібрали працівників з числа безробітних, надали дотації для їх працевлаштування.

Сьогодні цех виробляє усі види меблів. Тут можна замовити навіть торгівельне обладнання, а ще – кухні, вітальні, спальні та шафи-купе з дерева чи МДФ. Зроблені під індивідуальне замовлення, вони служать в оселях та офісах від Луцька до Харкова, від Одеси до Чернігова. Виготовляють їх лише 12 працівників. Чому так мало? В цеху нині високоточні верстати з програмним керуванням. Хоча В’ячеслав зізнається, що працівників могло б бути і більше – роботи вистачає. Проте досить складно підібрати підходящого робітника. Адже потрібна людина, яка хоче і любить працювати власноруч і, разом з тим, має вищу технічну освіту.


 

Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук запропонувала підприємцям підібрати з числа безробітних людей, здатних до такої діяльності та провести їхнє навчання у Центрі профтехосвіти Державної служби зайнятості, де є сучасне обладнання та всі умови для здобуття необхідної кваліфікації.

«Я вдячний працівникам Камінь-Каширського районного центру зайнятості, – наприкінці зустрічі сказав В’ячеслав Гноянець. – Вони підтримала нашу родину. Спочатку в скрутний час, потім – коли ставали на ноги, і зараз, коли ми ростемо. Знаю, що завжди можу розраховувати на необхідну консультацію, допомогу чи пораду» .


 

 

Коментарі
01 Листопада 2016, 15:21
Така класна стаття, прекрасний приклад становлення малого бізнесу на Поліссі, Гноянці молодці! А от фотки такі гидкі, без різкості...Неповага, шановні, до відвідувачів сайту!
01 Листопада 2016, 23:13
фото дійсно неякісні.може нашвидкоруч матеріали готувалися
02 Листопада 2016, 20:22
Та на цьому сайті майже все нашвидкуруч робиться, наче під час перерви на обід молочним помічником кухаря
02 Листопада 2016, 20:45
А яка у нас альтернатива? де ще брати місцеві новини? Тут хоч є інформація для нас. Обласні сайти лише про Луцьк пишуть, ніби на Волині більше не існує міст!
03 Листопада 2016, 00:19
Пристали. Все нормально. Тут не якість фоток головне, а зміст. Зі змістом трохи не те,бо хвалять виробничника ті, хто елементарщини у виробництві не знає. Грубо кажучи виробнича структура виглядає так: склад сировини і склад готової продукції, а між ними цехи, чи дільниці, де реалізується технологічний процес. От це і потрібно було фотографувати, тоді б всі мали уяву, що таке виробництво.
03 Листопада 2016, 11:31
Це новини, а не документальний фільм! Коротко і ясно. Ясно?
21 Листопада 2016, 02:14
Ось чому Центр зайнятості повсюдно Їх піарить оскільки перший свій мільйон Вони заробили на меблях які були замовлені саме цією структурою.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром