Небайдужі молоді люди Камінь-Каширська розчищають басейн міста

23 Червня 2019, 11:27
8115

Небайдужі молоді люди Камінь-Каширська розчищають басейн міста і вже сьогодні від розмов перейшли до діла.

Із самого ранку 22 червня біля басейну метушня, одні чистять сміття, інші виносять, взялися до справи і дітлахи. А започаткував ідею про відновлення басейну відомий блогер з Італії та громадський діяч Віталій Карпік.

На толоку завітала і народний депутат Ірина Констанкевич, поспілкувалася з ініціаторами прибирання, міським головою Василем Бондарем. Найбільшою проблемою сьогодні є те, що даний об’єкт немає балансоутримувача, адже колись басейн належав управлінню сімї, молоді та спорту, згодом це управління ліквідували, тож знайти початок «клубка» ініціативній групі самостійно не вдається. Нардеп пообіцяла сприяти у вирішенні цього питання та зробити звернення до відповідних структур, адже без балансоутримувача неможливо проводити подальші роботи.

Молодь Камінь- Каширська, я вас люблю. Мрію зробити реальністю - не кожен зможе. А ці хочуть і можуть.
Хто знає, що в місті є відкритий басейн, збудований ще поляками? Хто знає, що він придатний для експлуатації? Треба докласти ще трохи і басейну бути. Молодь Камінь-Каширська, дякую, що ви такі є. Я підтримую усі ваші громадські ініціативи.
Вибори - це важливо. Але не головне. Адже є ще реальні проблеми і актуальні питання.

Працюємо далі разом.  Про це повідомляє у fecebook народна депутатка Ірина Констанкевич.

 

1


2

2

 

Коментарі
23 Червня 2019, 16:42
Ви молодці!!!<br/>Віталій Карпік (Мілано оро), орендує басейн. Зібрав небайдужих людей щоб почистити. Що будете робити далі.
24 Червня 2019, 00:39
Тобто орендатору Ми заллємо води за рахунок міського бюджету або за рахунок підприємства ВУЖКГ і плавайте до несхочу. За воду заплатить споживач який так щиро поливають свої городи, а потім через який час знову знемагає від збільшення плати за воду.
24 Червня 2019, 01:12
Це звичайно добраа справа .але на даний час це не басейн а просто забетонована яма .придатним для купання людей вона стане тоді я буде встановлено відповідне обладнання для очищення води і що там ще потрібно для дотримання санітарних норм та правил .а на березі також будуть нормальні приміщення для перевдягання і нормальні туалети.
24 Червня 2019, 08:39
Коли у Скоців на вулиці 1-ше Травня, ставок щороку наповнюється за рахунок ВУЖК то це не проблема для споживачів, а для міста в басейн води шкода. Там по об'єму буде 5 басейнів.
24 Червня 2019, 10:48
У тому басейні, з боку міста, колись механік лісгоспу з берега пірнув та пальнувся головою в дно і загинув.
24 Червня 2019, 11:53
коли там в другій школі &amp;quot;добудують&amp;quot; басейн?)
24 Червня 2019, 12:05
А чи памятає мер, коли санепідемстанція постійно вимагала закриття басейну в літній період, мотивуючи це небезпекою для здоровя дітей, брала пробу води і озвучувала кількіть небезречних бактерій у стоячій воді басейну?
24 Червня 2019, 22:41
Свого часу про басейн був анекдот такого плану. Мовляв іде городянин п&amp;quot;яний в стєльку і треба було так статися упав на дно. Почав він шарити і ходить і ходить навколо стіни аж до ранку, а потім як заверещить; суки замурували )))))).
25 Червня 2019, 01:12
Цей басейн був запроектований поляками, як загата бобрами для наповнення певної місцини, у даному випадку басейну, проточною водою з річки. Одразу за басейном за течією стояв шлюз-загата і вода при його закритому положенні перетікала до басейну, оскільки рівень його дна був нижчий рівня річкової води. При цій не хитрій, але продуманій схемі басейн до певної міри самоочищувався, оскільки верхні шари води у басейні постійно виливалися через спеціальний відстійник навпроти шлюза, а бруд, що плавав зверху осідав на дні цього відстійника.Час від часу басейн закривався для санітарної очистки, заміни води і очищення дна басейну від піску. Після &amp;quot;пакращення&amp;quot; русла Циру місцевою ПМК-70 тресту &amp;quot;Волиньводбуд&amp;quot; шляхом його випрямлення - рівень води у річці суттєво впав і місцева влада компенсувала нестачу річкової води для наповнення басейну проведенням сюди вітки міського водогону. Нині ж наповнювати басейн цією артезіанською водою для самопіару міською владою, тим паче - обанкроченої політичної сили &amp;quot;УКРОП&amp;quot; за рахунок міського бюджету, фактично за податки мешканців міста - це марнотратство, марнославство і остаточне донищення і так незначного дебету золотої питної води для міського населення. Ця ідея була б логічною, аби за міську воду, яку споживають люди на своїх садибах оплачувалася б згідно лічильників, а вхід до басейну був також платним, можливо за помірну, але адекватну ціну. Було б зрозумілим, аби відновлення функціонування басейну розглядалось у форматі бізнес-проекту. Не так далеко для молоді перїхатись велосипедом до Озюрка, середнього віку люди переважно мають чим добратися до Турії чи деінде. Міському голові є над чим працювати - ОТГ, впорядкування центральної площі міста, прилеглих до центру квартальних вулиць, освітлення бічних та сила-силенна інших проблем, а басейн - гарна затія, однак, як на мене, не надто реальна та надто затратна щодо наповнення його водою... Тішить тільки одне - бажання громади і окремих активістів, зокрема Карпіка зробити щось конкретне своїми руками. А роль нардепа - писати правильні закони, а не бути виконробом чи пропагандистом та піаритись при господарській справах на окрузі...
26 Червня 2019, 18:35
&amp;quot;роль нардепа - писати правильні закони, а не бути виконробом чи пропагандистом та піаритись при господарській справах на окрузі...&amp;quot;: на довершення можна сказати таке; ні нардеп ні їЇ помічники вже нерозуміють в якій ральності вони перебувають, а використовувати та підтримувати у своїй агітації проблематичних та фактично корумпованих і збанкрутілих посадовців це вже не вихід. Народному депутату слід бути виваженому й не боятися розмовляти з народом як хто вже у це увірував. Слід розмовляти з громадянами і не засівати &amp;quot;могоричами&amp;quot; тут в Камінь-Каширську це вже перебір.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39