Працівники школи с. Полиці здійснили паломництво до Зимненського та Мілецького монастирів

06 Листопада 2016, 18:24
3983

Нещодавно працівники загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Полиці разом із настоятелем місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці священиком Андрієм Підвальним здійснили паломницькі поїздки до Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря та Свято-Миколаївської Мілецької чернечої обителі.

Православні монастирі завжди були місцем особливого молитовного подвигу, де трудилися для Слави Божої люди, які лишали всі мирські заботи та всеціло присвячували своє життя для служіння Богу, – повідомляють на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Паломництво до місць чернечих подвигів сприяє кожному, хто потрапляє до монастиря, більш уважно поглянути на свій духовний шлях та подякувати Милосердному Творцю, за те, що і в наш час є люди, які і в день, і в ночі моляться за весь світ.



 

Фото із сайту Камінь-Каширського благочиння

 

Коментарі
06 Листопада 2016, 23:47
Освітяни, учні району (http://kamin.rayon.in.ua/news/10879-pishki-do-cholovichogo-monastiria) дружніми і стрункими рядами системно і наполегливо останнім часом почали паломництво до православних святинь місцевого і регіонального значення. Таке неофітництво, новонавернення до християнських традицій є, звичайно, доброю справою після десятиліть атмосфери атеїзму, що панувала при житті їхніх батьків, воно має позитивно впливати на прищеплення християнських цінностей молоді, яка є свідком і учасником непростих суспільних перетворень, процесу утвердження національної гідності і національної самосвідомості. Якщо це внутрішня потреба вчительських колективів, батьківських комітетів чи й самих школярів, це свідчить про моральне відродження поліщуків, повернення їх свідомості в лоно правди і віри. Разом з тим, насторожує активність РПЦ, з якою вона взялась останнім часом комунікувати з освітянами, аж до дитячих садочків, літніх шкільних таборів немовби проснувшись від летаргічного сну. Не хотілося б робити якихось припущень, але ця кампанія дивним чином співпала із закликом Кремля та очільника РПЦ Патріарха Кірила до зміцнення духовних скреп навколо &quot;русского мира&quot;. Саме Зимненський монастир поспішно за часів Януковича був реставрований, і це добре, туди скеровано відповідні церковні кадри, курував весь цей проект особисто відомий кум В. Медведчук. Звісно, що дітям та й вчителям цього всього не розповідають ні до, ні під час паломництва, хочеться вірити, що і паломники не вкладають у ці відвідини якогось політичного підтексту. Разом з тим, освітяни району, особливо їх керівництво, як прогресивна спільнота району, котре, хотілося б вірити, представляє Президента, Верховну Раду, Кабінет Міністрів України, що сформовані вже після Революції гідності, мали б пильно вдивлятися у наміри &quot;вольної чи не вольної&quot; потуги адептів &quot;русского мира&quot; на західних теренах воюючої держави, аби ми однією рукою не пакували волонтерські клунки бійцям в АТО, а іншою - не виховували у молоді кремлівського світогляду в осередках &quot;русского мира&quot; під омофором РПЦ... <br/><br/> P.S. Адміністрація сайту вправі модерувати цей мій коментар, якщо вгледить у ньому &quot;розпалювання міжкофесійної ворожнечі&quot;. Але, бігме, я ніколи такої мети не переслідував і не переслідуватиму, я лишень привертаю увагу мислячих людей до всіляких потенційних перешкод у розбудові української держави, вихованні православного духу на Поліссі, який би був позбавлений політичної складової, що носить імперський характер. Бо організована шкільна спільнота на державні кошти не мала б мати якихось гібридних пріоритетів в конфесійному чи політичному їх розумінні, навіть від домінуючої на цих теренах християнської спільноти, принаймні останніх 350 років...
08 Листопада 2016, 12:05
Справжня віра не підвладна церковній організації, тому цей захід нікому не зашкодив. Якщо хтось сподівався на ідеологічний результат, а не на долучення до віри, то це обернеться проти нього.
08 Листопада 2016, 21:00
Зимненський монастир - волинська філія гундяєвсько-кіріловського ФСБешного &quot;руского міра&quot; . Не дай Боже сюди кацапську агресію- ці московські псевдопопи першими будуть їх благословляти і зустрічати з хлібом-сіллю...
20 Листопада 2016, 16:58
На цьому поприщі держава українське суспільство явно програє оскільки як бачимо церква стоїть явно краще у цих землях ніж школа яка і досі тулиться в дідівських хатках. Отже кому віддати депутатство - освіченій людині чи людині яка ходить з поклоном до російської церкви та яка їздить шукаючи свого бога?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024