У Камінь-Каширську відзначили 23-ю річницю Конституції України

27 Червня 2019, 14:00
2398

Культурно-мистецький захід, присвячений Дню Конституції України, відбувся напередодні державного свята, 27 червня 2019 року у місті Камінь-Каширський.

Про це повідомляє сайт райдержадміністрації.

Урочистості з нагоди 23-ї річниці ухвалення Основного Закону проходили на площі перед адмінприміщенням райдержадміністрації.

Розпочали захід традиційно – зі звучання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, які розбудовували, прославляли та захищали державу. Затим відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку борцям за волю України.

Із вітальним словом виступив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук:

– 23 роки тому була прийнята Конституція України, яка є головним правовим актом держави, Основним Законом, законом над законами, фундаментом розвитку соціальних та політичних відносин, гарантом забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Подія 28 червня 1996 року не втрачає свого історичного виміру та фундаментального значення.

Разом із тим, керівник виконавчої гілки влади в районі зазначив, що в час, коли наша держава проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування на єдність та територіальну цілісність, зміни до Основного Закону покликані консолідувати суспільство, сприяти зміцненню авторитету України на міжнародній арені та її повноцінну інтеграцію в європейське співтовариство.

У рамках заходу виступили солісти районного будинку культури із тематичною концертною програмою.     

 

Коментарі
27 Червня 2019, 21:35
"зміни до Основного Закону покликані консолідувати суспільство": які ще зміни мають конслідувати країну. Тут хтось вигорився по Фрейду. Кожний хто приходить до влади намагається перекроїти Конституцію під свої особливості власного менталітету, а отже Нам усім слід консолідуватися під менталітет президента.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024