«Зроблю все для того, щоб наша країна відчула покращення і відродилась», – В'ячеслав Рубльов

29 Червня 2019, 09:30
1763

До Верховної Ради по 20 виборчому округу балотується депутат Волинської обласної ради, радник голови облради Вячеслав Рубльов. Своїм кандидатом його висуває партія «Слуга народу».

Вячеслав Рубльов – один із найактивніших і найефективніших обранців волинської громади і є в облраді депутатом уже друге скликання поспіль.

– Чому Ви вирішили стати народним депутатом України?

– Я часто відвідую райони нашої області та спілкуюсь із волинянами. Люди хочуть щоб їх чули, щоб їм допомагали, щоб відстоювали їхні права на загальнодержавному рівні. Щоб з депутатом можна було поговорити, розказати свої біди і він був доступний для людей. На жаль, в 20 окрузі ситуація трохи інша. За час свого депутатства я побував в майже кожному селі Волинської області. Ми постійно на зв'язку з головами сільрад, об’єднаних територіальних громад, мерами містечок, головами районних рад і адміністрацій. Рішення, яке я прийняв, досить нелегке, бо забезпечити всі потреби жителів Волині протягом депутатського терміну складно. Проте я зроблю все, щоб довести – мій досвід стане опорою для волинян.

– Яким, на Вашу думку, має бути народний депутат?

– Це повинен бути патріот, який вболіває за кожного українця. На мою думку, депутат повинен бути серед людей, відвідувати села і містечка свого округу не тільки на свята чи перед виборами, а й у будні дні. Адже тільки коли проїдеш дорогами округу, побуваєш в ФАПах, відвідаєш бібліотеки, школи, садочки, відчуєш і пропустиш через себе те, чим кожен день живуть твої виборці, тільки тоді можна зрозуміти і знайти ті важелі впливу і ті слова, які подіють на колег-депутатів Верховної Ради і на керівні органи країни.

– Якими своїми досягненнями Ви пишаєтесь?

– Будучи депутатом Волинської обласної ради, ми досягнули багато якісних змін в області. Зокрема, останні кілька років левова частка обласного бюджету йде на потреби сіл, міст, районів. Місцеві керівники зрозуміли, що до обласної ради можна звертатися з проханнями і депутати їх розглянуть та допоможуть. Так, з обласного бюджету ми перекривали дахи в школах, садочках, клубах і ФАПах, замінювали вікна, фінансували освітні заклади, освітлення населених пунктів і багато іншого. Всі пропозиції на фінансування тих чи інших об’єктів виносилися на депутатські комісії і сесії, ми мали можливість їх обговорити. Ми встановили нову систему призначення керівників комунальних установ області шляхом обговорення з колективами та професіоналами з певних видів діяльності. Величезними є напрацювання у соціальній сфері Волині. Це і добудова Волинського обласного перинатального центру, відкриття реабілітаційного центру для учасників АТО, ремонт покрівлі та внутрішній ремонт в обласному госпіталі ветеранів війни, відкриття 27 школи міста Луцька, облаштування стадіонів у Луцьку, Нововолинську, Камінь-Каширську та зведення спортивних майданчиків в різних населених пунктахна території області. Усі досягнення здійснювались різними шляхами фінансування, із залученням державного, обласного і місцевих бюджетів та серйозної підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Систематичною є особиста підтримка бійців АТО за участю благодійного центру «Серце патріота».

– Якою, на Вашу думку, має стати нова Верховна Рада?

– Новий український парламент повинен складатись із особистостей проєвропейського стилю з високими професійними та моральними якостями, які, в свою чергу, сформують якісну, діючу парламентську більшість.

– Які першочергові завдання для себе як депутата ставите?

– Поступово, покроково змінювати свідомість українців, а особливо молоді, підвищувати рівень їхньої власної відповідальності та робити усе для того, щоб люди не виїжджали за кордон, а залишались працювати на своїй землі. Для цього створювати тут відповідні законодавчі та економічні умови із ефективним залученням іноземних інвестицій, бо Україна прекрасна країна, що розвивається. Забезпечувати закон і справедливість – тільки тоді ми зможемо жити так, як наші сусіди – європейські країни.

Для цього нам потрібно подолати корупцію. Закони повинні виконуватися усіма громадянами держави незалежно від посади, соціального статусу та матеріальних статків. Реформи у галузі енергетики та націоналізація підприємств елекро-, газо- та водопостачання в державі. Розвиток та застосування енергоефективних технологій.

Особливу увагу буду приділяти подальшому розвитку соціальної інфраструктури у районних центрах. Буду відстоювати проблеми ремонтів доріг, підтримки фельдшерсько-акушерських пунктів, навчальних закладів різних рівнів.

– Яке головне завдання для себе, як політика, ставите?

– Я отримав медичну освіту, маю практику роботи у цій сфері. Кожен знає, що запущена хвороба точно потребує лікування, і я, як політичний лікар, зроблю все для того, щоб наша країна відчула покращення і відродилась.

Анна ВОЛОЩУК

Коментарі
29 Червня 2019, 15:58
"Усі досягнення здійснювались різними шляхами фінансування, із залученням державного, обласного і місцевих бюджетів та серйозної підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». " - а звідки у фонд палиці текли грошики? Чи не з його офшорів??
29 Червня 2019, 21:06
Перебіжчик, голова укропу Волині, а іде в депутати від Слуги, раніше був в Батьківщині. Маріонетка !
30 Червня 2019, 00:23
Називайте його просто - Рубльовим
01 Липня 2019, 13:53
Скільки цього разу роздаватимуть за голос?укроп=слуганароду=Коломойський=600грн
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром