Нуйно: прихильники МП перекрили дорогу, бо не хочуть української церкви

03 Липня 2019, 13:04
Протест у Нуйно 9437
Протест у Нуйно

У Нуйно група прихильників Московського патріархату влаштувала протестну акцію.

Близько двадцяти жінок з плакатами «Побійтеся гріха», «Допоможіть захистити свободу віросповідання», «Пан Зеленський, де закон, де захист Конституції» перекрили дорогу, пропускаючи автомобілі екстрених спецслужб. Звичайним автівкам дорогу відкривали раз  у півгодини. Про це стало відомо зі свідчень очевидців.

Відомо, що акцію заздалегідь погодили та анонсували. Її мета – домогтися, щоб один із двох храмів Нуйна залишився у лоні УПЦ. Наразі протестувальники розійшлися.

Відомо, що більшість місцевих підтримує Православну Церкву України.

Нагадаємо, релігійна громада села Нуйно перейшла у ПЦУ 7 червня цього року. Храм Преображення Господнього Православної Церкви України передали у постійне безоплатне користування громаді.

 

Коментарі
03 Липня 2019, 16:14
"Пан Зеленський, де закон, де захист Конституції": те саме роблять й у російській імперії до цього часу, коли виникають якісь негаради вони викликають живого духа путіна, а ще до того викликали Брежнєва, Сталіна леніна, Миколу другого. Двадцять громадян жителів села Нуйно це живі свідки російської імперії. Шкода що у Камінь-Каширську Їх трохи більше.
03 Липня 2019, 16:27
ВОНИ ДУМАЛИ ЩО ЗЕЛЕНСЬКИЙ БУДЕ ВТРУЧАТИСЯ В ЦЕРКОВНІ СПРАВИ НЕ БУДЕ БО ПОТІМ БУДЕ В ВСЬОМУ ВИНЕН НАВІТЬ В ТОМУ ЩО НЕ РОБИВ
03 Липня 2019, 16:33
старі пердунки повилазили як жуки на дорогу і хочуть московської церкви. яке стидоття
03 Липня 2019, 17:31
Я завжди виступав за українську державу, за українську духовність, засадничим базисом якої є справжня українська православна Церква. Але у даному випадку, коли у селі є два храми, можливо, доцільно було б віддати один з них прихильникам УПЦ московського толку, оскільки не всі ми однакові і не одразу до всіх разом та одночасно доходить до голови сутність простої істини - Україні конче потрібна, навіть необхідна своя Помісна Православна Церква! Якщо ж більшість села твердо наполягає на приналежність майна церковних громад до ПЦУ, то у одному з храмів варто було б запровадити почергове богослужіння, розвівши ці служби у часі. Це, як на мене, не здача українських позицій, це крок назустріч своїм односельчанам, котрі у своєму житті не читали більше нічого, окрім газети "Радянське Полісся" чи "Полісся" у тому ж журналістському складі, не знають і не хочуть знати своєї української історії, а потребують тих 40 біблейських літ та свого російського Мойсея чи старозавітного Мойшу та щось конкретне, аби його можна було "намазати на хліб"...
03 Липня 2019, 20:50
Наразі відбулася переєстрація храму с.Нуйно . Дана громада на фото не має жодного юридичного статусу .І якщо вони вимагають якесь приміщення , то спочатку мають зареєструвати свою релігійну громаду та її статут. Бо кому ж тоді у користування має бути надане приміщення? Священнику Александру ? Бувшій дячисі?
03 Липня 2019, 21:41
Стала очевидицею цієї, так званої "акції", де налаштовані московськими колаборантами в рясах, зомбовані 20 штук, зашмотаних у хустки в 25-градусну теплинь, заморочених нуйнівських баби перекрили шлях, протягнувши поперек асфальту банер і тримаючи в руках, не ними написані плакати, стояли всупереч Закону. Якщо у них була санкціонована акція якорось там протесту, то аж ніяк вони не мали права стояти, перекривши дорогу. Ще б ходили по переході, то було б якось хоч напівзаконно, а вони стояли і поліція, охороняла ці незаконні дії одурманених 20- тьох баб, як не дивно! Вони, навіть, закрили очі на те, що одна з прихожанок московського пархату вдарила в обличчя жінку, яка просила розступитись і пропустити автомобіль, яким вона їхала до важко хворої сестри. Ця прихожанка, котра вдарила в обличчя жінку була з сивим волоссям і в чорних окулярах! Це було дуже дивно, що правоохоронці не заступились за скривджену московською прихожанкою жінку! Кого вони там охороняли? Рускій мір в Україні бережуть!? Нуйно велике село і отих 20 зашмотаних баб, яких намовив московський піп і дав у руки плакати, аж ніяк не говорять про те, що село хоче московської церкви! Геть московські прихвостні з нашої землі!!! Доки будете тут колотити народ і зомбувати, московські колаборанти!!! ГЕТЬ!!!
03 Липня 2019, 23:57
До кірюши перебирайтеся. Там багато вільних приходів
04 Липня 2019, 02:18
Гонити московських попів разом з їхніми зомбованими придурками в москву! Там хай путіну дороги перекривають!
04 Липня 2019, 13:18
"«Пан Зеленський, де закон, де захист Конституції» - ОН вам нічево нє должен , ідіоти!!))
04 Липня 2019, 14:19
Допоки лідери ПЦУ не втокмачать українцям, що, де-факто, прихильники, особливо попи, УПЦ-МП є духовними зрадниками України і українців, раз від разу знаходитиметься двадцятка «жіночок» для перекриття дороги. РПЦ є забезпечує духовну та енергетичну основу російській імперії. Цю «церкву» до такого вигляду виробляли від часів Івана IV. Серце РПЦ знаходиться в Україні, завдяки чому українці залишаються цією енергетичною основою імперії. Допоки існує імперія Україна щодня вирішуватиме питання – бути їй чи не бути. Тому, заради виживання країни, держави і українського народу потрібно звести до 1% УПЦ-МП, чим більш як на 3/4 послабити РПЦ, а з нею вкрай знесилити імперію.
04 Липня 2019, 16:06
Да ви придурки відстоюйте УПЦ МП, а тим часом Кирилко насолоджується на своїй яхті в труханах і з молоденькими, також в труханах, монашками. Оце вже дійсно зазомбовані, свого розуму геть не мають.
04 Липня 2019, 19:14
Сумно і тяжко. Ідіть до святого храму якому виповнилося більше 400 років. помоліться та скиньте гординю і будьте однією міцною громадою. Долайте життєві виклики та працюйте на розвиток своїх родин, удосконалюйте найкрасивіше село, яке останнім часом пішло активно розвиватися. Хай бог нам подарує розум та співчуття один до одного.
04 Липня 2019, 22:42
Прислухайтеся до Патріарха УПЦ Філарета що він каже про томаса та ПЦУ,узнаете про їх канонічність та законність....потім будете засуджувати вірян які відстоюють свої права молитися у канонічній церкві УПЦ метрополіта Онуфрія.
05 Липня 2019, 00:00
Не про «томаса», а про Томос. Не «метрополита», а «митрополита». Не варто так відверто демонструвати своє невігластво – основу віри в Онуфрія. УПЦ є канонічною рівно настільки наскільки є складовою РПЦ. Визнавати Онуфрія – визнавати Кіріла. Визнвати Кіріла – визнавати Путіна. Визнавати Путіна – зневажати Україну. Україну зневажають запроданці і зрадники.
05 Липня 2019, 00:08
Хто організатор бабського бунту? За матню його треба.
05 Липня 2019, 01:03
А хто такий філарет ? І для чого прислухатимя до людини з психічними розладами ?
05 Липня 2019, 01:45
А хто сказав, що тут були тільки нуйнівські жінки? І що тут робила вчитель історії (!!!) Каменя-Каширського , теж замотана в хустку? Вчить на канікулах, якому Богу молитись?
05 Липня 2019, 02:12
Серйозно? Це коли для вірні» мЕтрополіта «стали так прислухатися до слів Філарета?. Судячи по Тому , що Філарета називаєте не розкольником, а Патріархом з великої букви,МП його канонізує скоро і приймає в братні обійми. Отже , ПЦУ іде вірним шляхом з Епіфанієм.
05 Липня 2019, 11:17
Щира правда у тому, що Онуфрій є мЕтрополит, оскільки московська метрополія у своїй релігійній колонії не може мати справжніх мИтрополитів, це можливо лишень у вільних Помісних церквах, якою прагне бути ПЦУ і котра такою буде незалежно від бажань купки неосвічених бабусь та їх безграмотних захисників у соцмережах
05 Липня 2019, 11:51
Покайтесь і йдіть в канонічну ПЦУ!!!
05 Липня 2019, 12:44
Ні, щоб смачненькі страви приготувати, випрати все, прибрати в хаті та подвір'ї тіточки та бабці дуркують під сугестивним впливом маскулінних та бородатих чолов'яг.
05 Липня 2019, 14:48
Коли проїзджаю село Нуйно то щиро радію за жителів цього села. Воно виглядає охайним завжди прибране, подивіться який Обеліск Слави видно почерк господарів, гарні бюджетні установи - це дійсно вигляд центру майбутнього ОТГ. Десь ставила в приклад цей населений пункт, а те що побачила на дорозі-перекритий шлях подумала це не нуйнівці. Шкода що нація не об.єднана, це слабкість державних інституцій. Юявляю як у такому випадку ці процеси відбулись би у росії. якими були наслідки до організаторів заколоту,,,
05 Липня 2019, 15:00
Не про «томаса», а про Томос. Не «метрополита», а «митрополита». Не варто так відверто демонструвати своє невігластво – основу віри в Онуфрія. УПЦ є канонічною рівно настільки наскільки є складовою РПЦ. Визнавати Онуфрія – визнавати Кіріла. Визнвати Кіріла – визнавати Путіна. Визнавати Путіна – зневажати Україну. Україну зневажають запроданці і зрадники.
05 Липня 2019, 15:15
Всі ваші епіфанії, філарет, ніщо інше як порошенкові шистьори,і запроданці. І всі наші біди від алкаша який правив країною 5 років, пересварив всіх людей. Замість того щоб дійсно займатись країною він сунув носа в церковні справи,цим самим відволікав вашу увагу, шановні прихильники термоса, ні я не помилився так термоса, бо ви зі своїм епіфанієм в своїй вірі як в термосі нікого не чуєте і нікого не бачите, а сам гарант тим часом піздив наші звами гроші. Я не проти української церкви, але якщо вона створена на брехні,вигоді,і дт, тоді я краще буду ходити в ту ,в яку ми звами ходили багато років разом,в яку ходили мої діди і прадіди. І я вас дуже прошу не мішайте політику з вірою, тому що перше це є дуже брудна справа,а друге це справа особиста. І ці жінки відстоюють свої права, перед вами затьмарені термосом людьми,і навідмінну від вас вони нікого не обзивають і нікого ображають.
05 Липня 2019, 15:18
Коли проїзджаю село Нуйно то щиро радію за жителів цього села. Воно виглядає охайним завжди прибране, подивіться який Обеліск Слави видно почерк господарів, гарні бюджетні установи - це дійсно вигляд центру майбутнього ОТГ. Десь ставила в приклад цей населений пункт, а те що побачила на дорозі-перекритий шлях подумала це не нуйнівці. Шкода що нація не об.єднана, це слабкість державних інституцій. Юявляю як у такому випадку ці процеси відбулись би у росії. якими були наслідки до організаторів заколоту,,,
05 Липня 2019, 15:27
Вона така канонічна ,як і ти. Портвейн три 777.
05 Липня 2019, 16:46
Ексгібіцізм щодо віри "віруючого"-це як коротка спідниця на бабці.
05 Липня 2019, 19:24
Не хочуть стрибати як деякі проплачені....тоді на вас танки та вертольоти напустять
05 Липня 2019, 23:06
Твої гроші піздив і піздить гундяєв руками того московського попа ,який влаштував цю бабську клоунаду в селі ))<br/>А так звану &amp;quot;канонічну церкву &amp;quot; , в яку &amp;quot;ми звами ходили багато років разом,в яку ходили мої діди і прадіди.&amp;quot; було запроваджено кагебешними попами ще при сталіну, коли твоїх прадідів вивозили на Сибір , бо він мав коня, корову і трохи землі і лісу....
06 Липня 2019, 13:01
Правильно зробили!!!! Повністю підтримую цих віруючих!!!<br/>А Томос скоро заберуть назад... і що далі?
08 Липня 2019, 15:38
і що далі?- і настане всім смерть....
08 Липня 2019, 17:22
Нетреба в'язати війну до церкви!! На світі є багато інших вір, що всіх будете так цькувати?? А якщо Фатич перейде взагалі іншу віру ви всі теж заним. Ви як пластилін в руках влади)) &amp;quot;патріоти&amp;quot;покажіть патріотизм в АТО, а не кулаками махати і морду кривляти до УПЦ. Звичайно простіше доводити, щось тут, а казати, що проти війни хоча самі її створюєте. А далі на яку віру проміняєте? Хоча байдуже. Щасливої дороги ✋
08 Липня 2019, 22:21
Кажеш: &amp;quot; Нетреба в'язати війну до церкви!! &amp;quot;??? А ти забув, друже, як Кирило привіз Гіркіна(Стрєлкова) - полковника ГРУ Росії у складі своєї офіційної делегації у Крим, напередодні його анексії??? Чи, може, не знаєш, що Гундяєв є членом постійної Комісії МО РФ (з питань пропаганди) та інших нюансів втручання РПЦ в інформаційні війни, що веде ця країна-агресор? Тому невідомо - хто і у чиїх руках є пластиліном чи ідеологічною зброєю з 1943 року, коли Сталін відновив цю Сергієвську церкву!
09 Липня 2019, 13:42
https://youtu.be/Wp89-VtEUUE<br/><br/>Зайдіть за посилання &amp;quot;канонічні&amp;quot; гіркіна сам говорить кому служить УПЦМП.
11 Липня 2019, 22:38
Нецерковні люди і невірні Богові піддалися на політичний піар змінили віру на розкольницьку неканонічну безблагодатну залежну від Турції країни де 98% процентів населення мусульмани. Турки дали томос, якого не мала права давати, порушивши при цьому канонічні правила Вселенський соборів. Якби в с. Нуйно меньше пили горілки, а більше ходили до храму то і не було би розколу і село мало би нормального батюшку, а не перебіжчика позорного. Замятайте, що православна віра об'єднує держави, а не повинно бути в кожній державі своя віра це фальшиві вчення. Нажаль наші люди духовно дуже слабі із за чого попадаються на хитрі політичні приманки. Далося взнаки 70 років атеїстичної політики, внаслідок чого 1992 році Філарет вчинив розкол у вірі в Україні і сьогоднішні події це наслідки вищевказаного розколу церковного.
12 Липня 2019, 01:29
&amp;quot;православна віра об'єднує держави, а не повинно бути в кожній державі своя віра це фальшиві вчення&amp;quot;: хто ти такий, щоб перечити та на свій кволий розум розказувати що правильно, а що ні. Тобі до Варфоломія як до Місяця.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024