Про хранителів древнього промислу – бортництва – читайте в газеті «Сім’я і дім»

10 Листопада 2016, 14:14
1518

Черговий випуск улюбленого тижневика «Сім’я і дім» уже можна придбати.

У номері газети від 10 листопада читайте:

– Коли начальство заможне, заступники бідні. Ця приказка якнайліпше характеризує найвищу волинську владу. Журналісти «Сім’ї і дому» проаналізували електронні декларації керівників області, їх заступників і мерів найбільших міст Волині. У вигляді інфографіки читачі зможуть побачити: скільки грошей має кожен із начальників, на яких іномарках їздить, у яких палацах живе і скільки земельки накупив.

– Зі скрипкою – понад 70 літ. Старійшина свого рідного села дід Григорій знаний на всю округу, бо неперевершений скрипаль. Щоб запросили сільського маестро грати на весіллі, місцеві заздалегідь стають у чергу. Де тільки не вигравав із музиками дідо Гріша! Якось навіть втішав засмученого нареченого, від якого перед самим весілля утекла молода.

– Нагодували тигра гарбузом. Чи могли ви уявити, що грізні дикі звірі-хижаки будуть залюбки ласувати стиглими гарбузами? Навіть тигр не встояв перед такими ласощами. А таке було – в Луцькому зоопарку на Святі гарбуза. Як доглядачі тварин спокусили звірів гарбузами і чим ще пригощали дітлахи пухнастиків – читайте в матеріалі газети.

– На грибах заробив на мотоцикл і трактор бувалий грибник-поліщук Степан Савчук. Односельці звуть чоловіка не інакше, як «грибним царем». Кажуть, він і серед зими може гриба знайти. Як почують сусіди, що Степан іде в ліс – усе кидають і тихцем ідуть слідом. Знають: точно будуть із врожаєм.

– Найдовша і найрозкішніша коса на Волині – у мешканки Каменя-Каширського тридцятилітньої Тетяни Дрейчан. При зрості дівчини в один метр 65 сантиметрів її чарівне каштанове волосся сягає метра 67 сантиметрів, спадаючи до п’ят. Таня повідала журналістам, Що ростила косу понад 15 років. Як їй це вдалося, і чи легко жити і трудитися з таким довжелезним волосся – читайте в статті газети.

– Розводять бджіл у лісі волинські хранителі древнього промислу – бортництва. Як з’ясували журналісти газети «Сім’я і дім», на волинському та білоруському Поліссі, а також у сусідній Польщі залишилося надто мало бортників. Однак промисел не зник – його сьогодні популяризують, бо саме лісовий мед є найкориснішим і надзвичайно цілющим. Хто і де розводить бджіл у лісі – читайте у цьому номері «Сім’ї і дому».

Традиційно в газеті – новини Волині, життєві історії, рецепти, кросворд, гороскоп, анекдоти, прогноз погоди, програма телепередач і багато приватних оголошень.

 


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024