Нуйно: прихильники Московського патріархату записали відеозвернення до президента

09 Липня 2019, 08:00
8809

Віряни УПЦ (МП) села Нуйно Камінь-Каширського району звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням про допомогу.

Відповідне відео оприлюднили на каналі Перший Козацький у facebook. Додамо, що контент цього сайту російськомовний, в основному пропагандистський, присвячений церковній темі, містить мову ворожнечі. 

На відео кілька десятків жінок, багато дітей, одна з них читає текст про те, що про прихильники УПЦ МП змушені молитись у старій хатині.

«Це громада, яка проходила до церкви 25-30 років, ті люди, які збирали копійка до копійки, ремонтували обидва храми... збирали все на благо Церкви... Тепер нас вигнали з храму! Ми нікому не потрібні!  Молимося в хатині... дітки наші падають в обморок, в хатині тісно і дуже жарко, людям робится погано... ПЦУ забрали один храм, забирають другий! Де наші права?», «Побійтеся гріха!», Допоможіть нам, як глава держави, як президент! Якщо у вас є хоч трохи любові до нас, до людей. Якщо у вас є хоч трохи страху Божого! Допоможіть нам! Влада сільська нас ненавидить!», – йдеться у відеозверненні. 

Про лютневі події у Нуйно «Перший козацький» переповідає так: «Навіть на незаконне голосування територіальної громади села Нуйно за «перехід» у ПЦУ, яке проходило 24 лютого 2019 року, з 270 чоловік 63 проголосувало на підтримку канонічної Церкви. Віруючі УПЦ спробували вирішити конфлікт мирним шляхом і віддали добре облаштований великий Свято-Преображенський храм у центрі села прихильникам ПЦУ. Однак прихильники нової церковної структури відібрали у них і другий, Свято-Покровський, храм, в якому влада офіційно дозволила молитися парафіянам УПЦ, на що навіть видали відповідні папери. 15 червня 2019 року  активісти ПЦУ вдруге зрізали замки на захопленій ними ж Свято-Покровській церкві, а сільський дільничний не став порушувати кримінальну справу, бо вважав подію «несерйозною». 

Нагадаємо, що кілька днів тому місцеві мешканці вийшли на протест і перекрили дорогу, вимагаючи повернення Московського патріархату. У червні Свято-Преображенська релігійна громада Української православної церкви» села Нуйно Камінь-Каширського району офіційно змінила підлеглість і перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ. Цьому передувало таємне голосування бюлетенями 24 лютого, в результаті якого 211 осіб проголосувало за перехід в ПЦУ, проти висловилося 62 людини, а сім бюлетенів визнали недійсними. Настоятель Іона Фатич підтримав рішення громади, за що керуюючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл заборонив йому у служінні. У клір Волинської єпархії ПЦУ нуйнівську релігійну громаду прийняли 28 лютого. 




 

Коментарі
09 Липня 2019, 11:25
Всіх а автобус і на москву..Це зазомбовані люди, їм не місце в Україні
09 Липня 2019, 12:14
Ніхто нікого не виганяв, якщо хто бажає молитися богу той і в комірчині. Справа у тому що неможуть зрозуміти що ПЦУ церква демократичного спрямування. ПЦУ їх нікуди не виганяла, Вони самі вийшли звідтіля. Якщо Ви хочете молитися то приходьте й моліться, хто Вам щось забороняє, виштовхує, б"є чи іншими неугодиними богу способами. Коли Ви зрозумієте що Ви у полоні власної облуди то Ви прийдете спокійно й будете молитися з усіма українськими громадянами і не будете плодити руську імперію в душах власних дітей та внуків. Пора вже зрозуміти нарешті хто веде Вас до протистоянь з сусідами та подібними до себе українцями. Станьте такими як усі інші навколо себе і будете найкращими прихожанами в новій-старій церкві, оскільки ця церква стояла тисячу років але Вас приватизували й використовують.
09 Липня 2019, 12:42
Релігія - справа особиста, і кому і куди ходити не має права вказувати ніхто,навіть Камінь.А по друге - "сільський дільничний не став порушувати кримінальну справу, бо вважав подію «несерйозною»." - отаких треба гнати ,бо вони не виконують свою роботу добросовісно.Як би там не було ,а відкрити справу він був зобов*язаний,бо серйозні речі.
09 Липня 2019, 14:21
Людям через телебачення, радіо, газету, листівку, буклет, через усну розмову треба розповідати і пояснювати, що таке Православна Церква України, чим вона принципово відрізняється від московської інтерпретації Православної Церкви. Люди мають знати, що московська церква, є ідеологічним продовженням російської імперії. Знати, що Православ’я на церковному рівні в цій дикій країні знищено ще на початку 18-го сторіччя. Усіх, хто намагався відродити в Росії Православ’я мордували, заганяли в болота, тайгу, змушували до еміграції. Статут Церкви в Росії розробляли в імперський канцелярії, а за часів Сталіна, в ідеологічних лабораторіях компартії. Сталін особисто контролював цей процес, бо мав на меті продовжити життя РПЦ, як ідеологічної складової КПСС, поставити РПЦ на місце Константинопольського Патріархату. Цю справу намагається продовжувати Путін. Немає Християнства в РПЦ-УПЦ-МП – є гола імперська ідеологія, навіть у вигляді змушування тупо коритись попу, якою ю свинею він не був. ПЦУ спирається на грецький Статут, оснований на принципах античної демократії, поваги до людини, забороні священникові нестись вище своєї пастви. Очильники ПЦУ в районі це колись зрозуміють?! Колись змусять Міхаїла-обласного піднести свою дупу над сідалом та розпочати місіонерську просвітницьку роботу!!!???
09 Липня 2019, 15:15
А може пора розібратися з дядьками, які все це організовують за жіночими спідницями та спинами діток? Бо аналогія з відомим курдуплем, коли той говорив, що його собачники стоятимуть за спідницями та дітьми пряма.
09 Липня 2019, 17:54
Невже хтось має право вказувати "жінкам в спідницях" в яку церкву їм іти - у нас Конституцією захищене вільне віросповідання.
09 Липня 2019, 19:39
Якщо наші діди та прадіди ходили в церкву мп, то чому ми повинні щось міняти. Має бути якесь таїнство боже, а то всі стали раптом розуміти Боже слово лише на українській мові, а старословянські молитви уже забули. На мою думку один храм повинні віддати парафіянам і кожен молитись на тій мові на якій хоче
09 Липня 2019, 20:21
ПЦУ це не церква,а політична партія .Не путайте грішне з праведним.
09 Липня 2019, 20:58
Валізи пакуй і в московію одна з другою! Іди ягоди збирай краще, ніж морди свої замотані в одіяла в 30 градусну спеку посунула поперек дороги! Москви вона хоче в Україні! Геть, кодло колаборантське разом зі своїми попами, які служать москві і підбурюють тупоголових! Іди в храм і там бий лоба! Хто тебе гонить звідти? Українська церква має бути в Україні! А хочеш москви і кирила, то їдь!
09 Липня 2019, 20:58
Діяння Апостолів 2. Зіслання Святого Духа; <br/>1 А як настав день П'ятидесятниці, всі вони були вкупі на тім самім місці. 2 Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. 3 І з'явились їм поділені язики, мов вогонь, і осів на кожному з них. 4 Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти. 5 А перебували в Єрусалимі між юдеями побожні люди з усіх народів, що під небом. 6 І як зчинився той шум, зійшлась велика юрба і хвилювалася, бо кожний чув, як вони говорили його мовою. 7 Здивовані й остовпілі, вони один до одного казали: «Хіба не галилеяни всі оці, що розмовляють? 8 Як же воно, що кожний з нас чує нашу рідну мову: 9 партяни, мідяни, еламії, і мешканці Месопотамії, Юдеї і Каппадокії, Понту й Азії, 10 Фригії і Памфілії, Єгипту й околиць Лівії, що біля Кирени, римляни, що тут перебувають, 11 юдеї і прозеліти, крітяни й араби - ми чуємо їх, як вони нашими мовами проголошують величні діла Божі?»<br/>Отож, мова «побожних людей з усіх народів, що під небом» всяка угодна Богу. Хто твердить, що Бог, який Всемогутній, не розуміє мову українського народу – не твердий у вірі, грішник, єретик.
09 Липня 2019, 21:18
Що тобі бабо припіжджена ще треба? Хіба тебе хтось у храм не пускає? Просто ти одна з другою є шльондра кацапська, росії тобі хочеться. То заберіть своє кодло і в рашку, там вам і церква кацапська буде. У час війни таких або висиляти примусово, або до газової камери. В Нуйні населення 1680 осіб, і всім місця вистачає в храмах українських, а найшлося 20 недоумковатих баб і піп, який нещодавно приплютався у Нуйно і вже храмів хоче. У храмах залишились ті свяшенники які дісно ті храми утримували, тому не бреши, ти ж одне з другою ніби то віруюча. Ніхто вас не виганяв і не буде виганяти, ви просто зрадники своєї батьківщини, зазомбовані кацапським попом. І 1680 людей не покинуть храм для 20-тьох зомбованих баб. А ще раз перекриєш дорогу, державну власність, отримаєш по закону, бо найвищий закон України Конституція, гарантує людям право на вільне пересування і 20 припіжджених баб які повиводили ще дітей на дорогу не будуть там розкарачувати свої джинджи немиті.
09 Липня 2019, 21:30
Тамара! Не тупіть. Якщо ваші прадіди родом з Московії, то у ваших словах є доля правди. Якщо ваші предки жили на території Волині, то мали б знати, що у 1924 році православні Західної України увійшли до складу Польської Автокефальної Православної Церкви, а тому ваші діди не ходили до МП. Після 1939 року православних Волині переписали до РПЦ, але не МП. Шанувальникам Юлії Тимошенко притаманно не знати елементарних речей, сповідувати космополітизм – невігластво ознака тимошенківців.
09 Липня 2019, 23:05
Люди мають право молитись і ходити до тої церкви якої захочуть, і вони не є прихильниками &amp;quot;кацапщини&amp;quot;, чого ніхто не зачіпає євреїв, католиків, штунд!? Віра не повинна розділяти і сварити народ! А вам не завадило б обом до церкви сходити бо судячи по вашим нечистим словам ви або останнє бидло, або зовсім не маєте страху Божого!
09 Липня 2019, 23:53
О,то ти взагалі протестант,так би мовити 50 десятник. В них це основна догма.
10 Липня 2019, 00:06
Камінь цитував не догми , а Святе письмо , в українському зрозумілому перекладі. Оскільки МП визнає лише так би мовити старослов’янську , а точніше російський суржик з вставками старослов’янських слів,то наврядчи ви завжди розумієте , те що читаєте.
10 Липня 2019, 01:05
А людей для чого зі всього району назвозили ???
10 Липня 2019, 03:05
Ото. Православні вже дожилися що посварилися між собою
10 Липня 2019, 15:18
Дякувати МПпопам, які за долари Кіріла, нажитими контрабандою цигарок, наркотиків ладні не те, що Україну – маму рідну продати.
10 Липня 2019, 16:31
Пора всіх дядьків, які сховалися за спідниці та баламутять, витягувати звідти та карати.
10 Липня 2019, 17:00
То приїжджай, витягуй і карай! Чи може бздуху не хватає !?
10 Липня 2019, 17:03
То приїжджай, витягуй і карай! Чи може бздуху не хватає !? Із розумом у тебе точно проблеми!!!
10 Липня 2019, 18:38
тузик ти паскудний пес
11 Липня 2019, 01:45
Шкода, що Нуйнівську громаду проявили зазомбовані і продажні ідіоти. Нуйно одне з найкращих сіл області, погано, що Україна дізнається про мій рідний край через прояв релігійного сепаратизму. Хочете МП - їдьте в Росію. Так як колись не буде. Іде війна. Кирило благословив війну братських народів. Ви ідіоти. В нормальній правовій державі на вас потрібно вішати справу за фактом сепаратизму. Таким як вам не місце в нашій країні. Час і Бог поставить все на місце. Соромно за вас
11 Липня 2019, 18:19
Підтримуючи коментатора 18:30 09.07.2019, котрий пояснював &amp;quot;Тамарі&amp;quot; про облудність твердження, що до МП віками ходили молитися діди-прадіди, наведу цитату, яка відкриває очі на відношення московитів до релігії і Бога загалом та в період, коли вони повернулися на ці терени після Першої світової війни:<br/>&amp;quot;Наслідком пакту Молотова-Ріббентропа, підписаного 23 серпня 1939 р., і таємного протоколу в додаток до нього, став початок другої світової війни. Вже 1 вересня 1939 року фашистська Німеччина напала на Польщу, 17 вересня на Польщу напав комуністичний СРСР. 27 вересня Варшава капітулювала і була поділена між Німеччиною і СРСР, в Бресті був проведений спільний парад. Західна Волинь орієнтовно по лінію Керзона була приєднана до України, 4 грудня 1939 року було створено Волинську і Рівненську області у складі УРСР. Але даремно народ радів визволенню від поляків, нова влада на Волині почала встановлюватися радянські порядки. Всі політичні партії, крім більшовицької, були розігнані, як і всі інституції неполітичного характеру, ліквідована вільна українська преса. Розпочалось полювання на «ворогів народу», депортації без судів і слідства на Крайню Північ, Сибір, Далекий Схід. Була створена мережа тюрем. У газеті «Краківські вісті» від 7 серпня 1941 р. повідомлялося про Кременецьку тюрму, де було вимордувано 1500 українців, серед них 8 священиків та владика Симон. Згідно з повідомленнями очевидців, найстрашнішу смерть мав владика Симон. «Провівши його голим між ударами крісових прикладів, через вулиці Крем'янця до тюрми.., звироднілі енкаведисти обсмалили єпископові бороду, відрізали п'яти, ніс та язик, викололи очі….». Такі ж звірства творилися в Луцьку і Дубні.&amp;quot;<br/>Дехто може стверджувати, що, мовляв, це керували більшовики, атеїсти тощо, але ж не забуваймо, що нинішня РПЦ була утворена/відновлена після 1917 року (а до 1917 року існувала церква ще з часів Петра І з його &amp;quot;священним синодом&amp;quot;, що управлявся царською владою) не ким іншим, як самим Сталіним і з єпископами - креатурою НКВД, як це було відомо й раніше, а тепер з відкриттям архівів КДБ підтверджено документально. Історія, тітка жорстка, скажуть мені, всяке вона знає на своєму віку. Але ж нинішня РПЦ з Кирилом на чолі фактично продовжує політичну лінію Кремля, будучи в авангарді інформаційно-політичної війни на українських теренах, вважаючи її своєю канонічною територією. <br/>Щоправда, ті бабусі і діти, яких зворохобив піп від МП перекрити дорогу, цього не читають, вони, як і Тамара, твердо вірять, що церкві РПЦ тисячу і більше років...
13 Липня 2019, 01:25
Якщо ніхто невиганяв і непроти тоді в неділю УПЦ йде в храм,біля могилок))
15 Липня 2019, 01:04
Позорники села Нуйно.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром