Із допомогою Ірини Констанкевич у Котуші зберегли школу

11 Липня 2019, 15:00
3239

У Камінь-Каширському районі, з допомогою Ірини Констанкевич, у селі Котуш зберегли школу І ступеня від закриття.

На практиці запропонована тоді оптимізація навчального закладу передбачала фактично три варіанти: маленькі діти їздять бездоріжжям вісім кілометрів у найближче село Хотешів, навчаються на дому або ж за системою індивідуального навчання (на одну дитину – одна година занять на день) у приміщенні школи. Батьків таке рішення влади обурило.

По допомогу в питанні щодо збереження навчального закладу тоді звернулися до народного депутата Ірини Констанкевич.
Школа у селі Котуш розташована в невеликій будівлі. Приміщення у досить пристойному стані.

 У нас батьки золоті, – розповідає вчителька Тетяна Царук. – Хай із чим ми звернемося – все роблять.

Привезли нам дрова – батьки прийшли ввечері, порубали, поскладали. Треба ремонт – зібралися і дружно фарбують. У нас все село задіяне в покращенні цієї школи, всі розуміють, що то для дітей. Ми лише отримали деяке оснащення в рамках програми «Нова українська школа». Решту громада забезпечує своїми силами.

Учнів тут небагато, адже школа І ступеня, та й у селі жителів – до трьох сотень. Але більшість із них – це люди працездатного віку. А ще тут чимало сімей, де більш як двоє дітей.

Сьогодні школу заберуть, завтра клуб, потім ФАП, а потім перевізник скаже – чого сюди їхати? – обурювався тоді багатодітний тато Лео­нід Свиридюк.

Питання про закриття школи у нас виникало два роки поспіль – у 2016-му та 2017-му, – розповідає Тетяна Царук. – Наш навчальний заклад допомогла відстояти народний депутат Ірина Констанкевич. Жоден із депутатів різних рівнів не приїхав у село, аби поспілкуватися з громадою і побачити, в яких умовах навчаються наші діти. З 1 вересня ми матимемо 16 учнів, ще троє діток відвідуватимуть підготовчі заняття до школи.

Завдяки принциповій позиції народного депутата вдалося ввести мораторій на закриття шкіл початкової ланки освіти. Ми дуже вдячні Ірині Мирославівні за таку підтримку.

Коментарі
11 Липня 2019, 20:00
Формує мережу шкільних закладів відділ освіти, затверджує сесія районної ради. Закрити цю школи були спроби минулого року, але депутати не підтримали. А люди молодці відстоюють своє. Якщо Констакевич допомагає чудово. Але Констакевич голосувала за деценталізацію. Буде ОТГ такі школи закриють і навіть Констакевич не допоможе, тому що буде оптимізація. Вимушений піар перед виборами.
12 Липня 2019, 04:02
Цікаво а коли басейн в 2 ій школі побудують, який так обіцяв укроп?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39