На підтримку малих волинських міст Уряд виділив понад 35 мільйонів гривень

17 Липня 2019, 08:30
Фото ілюстративне 2318
Фото ілюстративне

Уряд 10 липня схвалив рішення про спрямування 1,4 мільярда гривень на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 500-р). Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення оперативно погодили, йдеться на сайті відомства АМУ.

На Волині субвенцію отримають у Камінь-Каширську (понад 11 мільйонів гривень), у Любомль виділять майже 13 мільйонів гривень, Рожище отримає понад 10,3 мільйона гривень, а в Берестечко спрямують трохи більше 1,3 мільйона гривень.

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і скерувала Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 мільярда гривень на підтримку малих міст та селищ.

«Асоціація міст України вітає  рішення Уряду про виділення грошей на підтримку малих міст та селищ і висловлює подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману!», – йдеться у повідомленні.

 

Коментарі
17 Липня 2019, 17:12
Про 11 мільйонів вже майже два чи три роки говорять що отримуватимуть, не факт що отримують але Мер та його команда говорять що К-Каширську не треба ОТГ, оскільки він таким чином урядові успіхи припише собі натякаючи на те, що він мовляв справний господар міста. Про його справність вже ходять легенди )))
17 Липня 2019, 19:26
Камінь витріть слину, це дійсно заслуга Волинського відділення асоціації міст України та діючого міського голови, оскільки міська рада є активним членом АМУ. Ці кошти місто отримає, бо вже є відповідне розпорядження кабміну. А про які легенди мова йде, може розшифруєте? Те що ОТГ нема, а кошти є от що Вас коробить. А якщо місто отримає статус ОТГ без об'єднання, то тоді Ви напевно застрелитесь.
17 Липня 2019, 23:05
Давайте складемо парі. Я за ОТГ у складі сільских населених пунктів, а Ви проти. Хто кого. Потім яка ж тут є заслуга Мера та його свити, у тому що вони десь вступили до якоїсь асоціації і Вам за допомогою приурядових людей дали Вам гроші? Але бачите яка справа, справа у тому що ця асоціація переважно складається з вже реформованих Українських міст тому говорити про те, що тут є заслугою Мера та свити, думаю не має можливості, оскільки дають Вам ці кошти авансом за просто так. Хтось більше заробляє, а К-Каширську перепадає з барської руки. К-Каширський не Є у тренді реформованих, Ви просто такі собі простачки яким дають не заслужено.
18 Липня 2019, 00:25
Якщо хочете легенд то трохи згодом але я вважаю що ці кошти є незаслуженими, оскільки місто нічого абсолютно не робить. Потім шановний Мер і свита не думайте що Ви ще раз пролізете у міську раду, оскільки сьогодні третина міста чи більше вважаються сільськими жителями які заселялися з сільської місцевості, мають родини в місті і Вони толерують себе як одна родина, а тут Мер їм відмовляє у приєднанні з і так вже приєднаними з політичних мотивів. Село вже давно живе у місті, а місто давно вже у селі і це найголовніший чинник децентралізації. Меру не вдастя побудувати відносини які себе повністю себе віджили як економічно, по-господарськи та політично або навіть вже сьогодні і в церковних спрваах. Село разом із містом але Мер вперто не бажає бачити оскільки мовляв грошей мало. Хто Вам у такому разі заважає ВАм більше заробляти для розвитку мста та навколишніх сільських наслених пунктів? Ви так говорите оскільки Ви перед собою бачите радянську система координат але якщо місто в ОТГ з сільськими відкриваються нові можливості, а тим більше шановні в основному місто не має податкових надходжень у потрібних обсягах тільки виключно через Чорнобиль, оскільки переважно тільки через ЧАЕС відсутні податкові надходження через пільгові категорії населення, тут плата за землю та інше. ось чому Мер не бажає працювати і чому Вам подекуди дають гроші, оскільки Ви не бажаєте працювати, розвивати податкову базу та розвивати врешті решт місто. Тому Ви плечете, ходите з простягнутою рукою і Вам як тим жебракам дають і Ви говорите що це заслуга Мера. У чому його заслуга, що він зробив?
18 Липня 2019, 19:59
Ось наприклад за ЩО дають малим містам гроші і заувважте це міста які реформувалися, а Ви ніщо перед Ними: НА ВОЛИНІ ТРИ ГРОМАДИ СТАЛИ ПЕРЕМОЖЦЯМИ ПРОЕКТУ «МАЛІ МІСТА — ВЕЛИКІ ВРАЖЕННЯ»<br/>Серед переможців проекту «Малі міста – великі враження» три громади з Волині.<br/>Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.<br/>Три громади Волинської області перемогли в конкурсі культурно-мистецьких проектів «Малі міста — великі враження». Це щорічний конкурс, який дає можливість громади отримати кошти з державного бюджету на реалізацію власного культурно-мистецького проекту. Загальний бюджет конкурсу в 2019 році складає 50 мільйонів гривень, що дозволить реалізувати близько 100 культурно-мистецьких подій у невеликих містах.<br/>Цьогорічний перелік проектів-переможців затвердили розпорядженням Кабінету Міністрів України.<br/>Так, перемогу у конкурсі цьогоріч здобули і волинські громади: Устилузька міська територіальна громада (Устилузька Громада) з проектом «Дитячий музичний фестиваль Устилуг-Стравінський-ФЕСТ»;<br/>Володимир-Волинська міська рада з проектом «Князівський шлях до трону» та Боратинська сільська ОТГ (Боратинська об'єднана громада) із проектом «Фестиваль українського духу «Бандерштат-2019».<br/>Прикменно, що Володимир-Волинська міська рада (Володимир-Волинський. Офіційна сторінка міста.) і торік брала участь у конкурсі з проектом «Данилове весілля» та стала фіналістом, але, на жаль, тоді перемогти не вдалося, втім поталанило із другої спроби.<br/>Нагадують, що Асоціація міст України, як представник інтересів громад, була серед ініціаторів конкурсу «Малі міста — великі враження», а Виконавий директор #АМУ Олександр Слобожан увійшов до його експертної ради.
18 Липня 2019, 20:46
Ось скільки заробляє реформована Шацька ОТГ, ця інформація з район. Шацьк: За шість місяців цього року до бюджету Шацької громади надійшло 11,6 мільйона гривень власних доходів.<br/>Про це на сесії Шацької ОТГ повідомила начальниця-головна бухгалтерка відділу фінансово-господарського забезпечення Шацької ОТГ Надія Дударчук, звітуючи перед депутатами про виконання бюджету Шацької ОТГ за перше півріччя.<br/>Так, до бюджету селищної ради надійшло 11,6 млн. грн. власних доходів, що на 890 тис. грн. більше за відповідний період минулого року (перевиконання становить 101,3%).<br/>Окрім того, отримав бюджет додаткові дотації: базову дотоцію (4,2 млн.грн.), освітню та медичну субвенції (15,4 млн.грн.), та до 10 найменувань цільових субвенцій з обласного бюджету.<br/>З власних надходжень найбільше бюджет громади отримав податку з доходів фізичних осіб (майже 6,6 млн.грн.), земельного податку та орендної плати – 1,8 млн.грн.), та єдиного податку – 1,4 млн.грн.).<br/>Акцизного податку селищна рада отримала майже 794 тис.грн. (план – 1,05 млн.грн.), туристичного збору – 3,7 тис.грн. (у минулому році за аналгічний період отримали 5,8 тис.грн.).<br/> Ви мені скажіть у ВАс так інформація коли небуть подавалася до ЗМІ чи ні?
19 Липня 2019, 13:32
З приводу парі Вам напевно треба звертатись до новообраного президента, такі речі зараз у нього в тренді. Свита є у осіб королівської крові, в міського голови -працівники міської ради, ну можете напевно іронічно називати &amp;quot;мер і його молода команда &amp;quot;. Знову пишите про доходи, а про видатки де? Всі субвенції,дотації в тому числі освітня, медична, базова-це не власні зібрані податки, а кошти держави, які нажаль зароблені не в нашому районі,який є на відсотків 90 дотаційним. Те що в місті покращується інфраструктура не бачить напевно лише сліпий, а Ви є одним із таких. В міську раду не пролізають, а обирають на виборах люди. Ви вмієте лише критикувати , бачачи лише один негатив, а треба бути чесним і об'єктивним. З приводу власних доходів Шацької ОТГ разом з ПДФО, то вони зовсім не вражають, місто без ПДФО, отримує майже так само, а ПДФО в структурі власних доходів бюджету любої ОТГ це відсотків 60. А видатків скільки держава &amp;quot;навішала&amp;quot; на це ПДФО відомо Вам? І ще шановний камінь у Вас скоро буде можливість балотуватись на чергових або позачергових виборах до міської ради у якості депутата, або міського голови, спробуйте , а то все одне бла-бла. Критикувати завжди легше ніж реально працювати. На цьому все, далі вести з Вами діалог немає ніякого бажання.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024