«Не тимчасові закордонні заробітки, а праця в лісі», – розповідає лісничий Володимир Левосюк

19 Липня 2019, 10:30
лісничий Володимир Левосюк 6081
лісничий Володимир Левосюк

Мало яке державне підприємство може похвалитися таким скарбом, як молодий працівник. Так склалося, що молодь частіше робить ставку на ситуативні закордонні заробітки, а державну роботу ігнорує.

Про це йдеться пише  прес-служба ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Але, на противагу тим, хто обирає чужину, є свідомі молоді люди, які чітко знають, що не поїдуть на заробітки деінде, бо мають улюблену справу на своїй Батьківщині.
Є такі і в ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Лісничий Полицівського лісництва Володимир Левосюк, попри свій молодий вік вже встиг попрацювати в двох лісгоспах – розпочинав єгерем у Горохівському лісгоспі, працював у рейдовій бригаді, а з березня 2019 року працює в Полицівському лісництві.

Лісівник запевняє, що починаючи з 2016 року, а саме стільки часу Володимир Левосюк працює в лісі, він ні разу навіть не задумувався про пошук іншої роботи чи поїздки закордон.
«Спокуси поїхати закордон немає. Я здобув дві вищі освіти, багато вчився і мені зараз шкода все це просто кинути. Я працюю три роки і мені хочеться тут працювати далі», – каже молодий лісничий і бідкається, що влада трішки перегинає… із «лісовими» податками: «Зараз влада добряче заганяє нас під плінтус, але нічого, ми зціпили зуби, закатали рукави і працюємо».
Ріс Володимир у сім’ї, яка тісно пов’язана з лісом. У лісі працює батько, його стопами вирішили піти двоє синів, мама теж працює у лісгоспі бухгалтером.
Щодо заробітної плати, то лісничий запевняє, що її вистачає. 
«Як для села, то грошей вистачає, якби жив у місті, то може і бракувало б», – каже Володимир Левосюк і відразу ж з оптимізмом додає: «Але мені подобається ця робота і я її люблю».

Схожі переконання має і колега Володимира Левосюка – інженер охорони і захисту лісу Іван Вовк. Він працює в лісовому господарстві з 2014 року. Як і його співробітник, рішення обрати професію лісівника Іван прийняв рівняючись на батька. 
«В мене династія лісівників. Я виріс у лісі і мені завжди це подобалося. Потім, коли пішов вчитися, то ліс почав тягнути мене ще більше. Тому й вирішив – буду працювати тільки в лісгоспі», – розповідає Іван Вовк.
Він теж навіть і не думає кидати свою роботу заради «більших грошей».

«В цій роботі я маю перспективу розвитку, тим більше, коли є хороші приклади людей, які багато досягли в лісовій галузі. В мене є впевненість у майбутньому, чого я ніколи не матиму на заробітках в Польщі. Це і також надія на краще дуже тішить», – розмірковує інженер охорони і захисту лісу.
Для кожного чоловіка головне – підтримка і розуміння рідних. Тут, за словами Івана, йому пощастило, бо молода дружина вже звикла – її чоловік повністю віддає себе роботі.

 

Загалом на підприємстві працює 138 людей, з них 20 – працівники, яким ще не виповнилося 30 років. Тож у ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» є надія на розвиток, а старшому поколінню лісівників є кому передати всі свої знання і довірити волинський ліс.

Іван Вовк
Іван Вовк

Володимир Левосюк
Володимир Левосюк

 

Коментарі
20 Липня 2019, 00:21
То Левосюк Андрій чи Володимир?
20 Липня 2019, 01:46
А хто ж там працює заради однієї зарплати?
20 Липня 2019, 02:49
Володимир
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024