Оприлюднили план заходів в районі до Дня пам’яті жертв голодоморів

17 Листопада 2016, 16:22
4139

На Камінь-каширському районному інформаційному порталі опублікували План заходів  у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів.

Відповідно до нього в районі передбачається проведення робіт з належного впорядкування місць поховань жертв політичних репресій відділом житлово-комунального господарства та будівництва, апаратом райдержадміністрації, виконкомами міської та сільських рад.

Також надаватиметься фінансова підтримка районним громадським організаціям, що опікуються громадянами, які зазнали політичних репресій та пережили Голодомор 1932-1933 років в Україні. Це, зокрема, для управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

26 листопада у районному центрі, населених пунктах району проводитимуться скорботні заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів. Окрім того в цей день о 16.00 відбудеться вшанування пам’яті жертв голодоморів хвилиною мовчання, зупинення на цей час роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, руху громадського та приватного транспорту в населених пунктах з подаванням відповідних звукових сигналів.

Релігійні організації проведуть поминальні панахиди за загиблими під час голодоморів та внаслідок політичних репресій.

У навчальних закладах та закладах культури проводитимуться заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні

 

Коментарі
17 Листопада 2016, 22:23
Щоб швидкоплинний час не стер пам"ять про цю трагедію потрібно виховувати відношення до неї у молоді.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39