Будинок дитячої та юнацької творчоті відзначив 60-річчя

18 Листопада 2016, 14:00

Далекий 1956 рік став знаменним в житті багатьох дітей Камінь-Каширського району. Саме тоді розпочалася історія позашкільної освіти. Будинок дитячої та юнацької творчості на той час називався Будинком піонерів.

З тих пір не одне покоління учнівської молоді було виплекане у стінах цього закладу. Багато цікавих зустрічей, найрізноманітніших заходів було проведено за час діяльності Будинку дитячої та юнацької творчості. А головне – діти мали змогу в позаурочний час знайти собі улюблену справу до душі, поповнити свої знання та відпочити.

Відтак ювілей БДЮТ – це визначна подія для всього району. Отож, на його святкування до закладу завітало багато гостей та друзів.

З вітальними словами виступили перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, голова Камінь-Каширської міської ради Василь Бондар, які прийшли на свято, звичайно, не з порожніми руками.





 

До речі, ювілей позашкільного закладу збігся іще з кількома пам’ятними датами. Директор районного Будинку дитячої та юнацької творчості Людмила Володимирівна Соловей відзначає професійний ювілей – 30 років роботи на чолі цього закладу. 

Окрім того у цьому році виповнюється 20 років з часу написання пісні «Вікно в дитинство», яка була присвячена 800-річчю нашого міста. А першим її виконавцем став ансамбль естрадної пісні Будинку школяра. Тож на святі прозвучала ця пісня у виконанні однієї з його перших учасниць – Юлії Поліщук разом з автором пісні Михайлом Пасем.

 

 

Теплі слова вітань з нагоди свята дарували начальник відділу освіти Віктор Пась, голова районного комітету профспілки освітян Людмила Кузьмич. А також колишні керівники цієї установи.


 

 

Привітали бдютівців із ювілеєм закладу і колеги-позашкільники директор районної станції юних техніків Микола Білінчук та директор районної станції юних туристів Іван Тищук.


 

Завітали на свято з вітаннями директори навчально-виховних комплексів міста ­– Людмила Тішкова та Галина Куницька.

А це веселий та оригінальний подарунок знагоди ювілею від гімназистів.

 

Прозвучало музичне вітання від учнів ЗОШ с. Раків Ліс

 

Багато років з Будинком дитячої та юнацької творчості пліч-о-пліч працює районний народний краєзнавчий музей. Отож, в цей день слова вітань линули і з вуст директора музею Наталії Пась.

БДЮТ завжди співпрацював з районним будинком культури, школою мистецтв, бібліотеками міста Тож від їх імені привітала ювілярів начальник відділу культури райдержадміністрації Євгенія Сидорчук.


 

Зразковий фольклорний гурт «Берегиня» ЗОШ І-ІІІ ст. с. Нуйно також привітав піснею.

 

 

Музичне вітання дарувала учасниця Всеукраїнського конкурсу «Соловейко долі» 1996 року Олена Комар зі своїми учнями

 

 

 

Інші колективи талановитих дітей району також поздоровили ювілярів.