У стінах РДА вшанували пам'ять новітніх Героїв

22 Листопада 2016, 08:40
1666 Джерело: kamadm.gov.ua

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи – свято, яке розкриває передусім силу духу українського народу у прагненні до свободи та незалежності.

Події Майдану підняли завісу над майбутнім Батьківщини, кардинально змінили вектор розвитку держави, згуртувавши справжніх патріотів, які ладні ціною власного життя боронити основні цінності демократії. Аби віддати належну шану Героям, висловити слова найвищої поваги та вдячності, в районному центрі організовано тематичні заходи, - повідомляють у РДА.

У стінах райдержадміністрації відбулися урочисті збори, в яких взяли участь керівники району, представники районних осередків політичних партій, громадських організацій, громадські активісти, духовенство.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність України. Потому представники молодого покоління поклали квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим в зоні АТО землякам.


 

Перед присутніми виступили голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус. На переконання керівника виконавчої гілки влади в районі, нинішнє свято – це свідчення того, що українці одностайні у своїх думках та прагненнях на шляху до кращого життя.

Настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько зауважив: 21 листопада у новітній історії – дата особлива, позаяк символічно, що День Гідності та Свободи збігся із релігійним святом – Днем Святого Михайла. З огляду на це, величність цього дня насамперед полягає у тому, аби кожен відчув свою приналежність до долі Батьківщини.

Нагадаємо, День Гідності та Свободи встановлений Указом Президента України від 13 листопада 2014 року № 872 «з метою утвердження в Українi iдеалiв свободи i демократiї, збереження та донесення до сучасного i майбутнiх поколiнь об’єктивної iнформацiї про доленоснi подiї в Українi початку XXI столiття, а також вiддання належної шани патрiотизму й мужностi громадян, якi восени 2004 року та у листопадi 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цiнностей, прав i свобод людини i громадянина, нацiональних iнтересiв нашої держави та її європейського вибору», – йдеться у документі.

Коментарі
22 Листопада 2016, 11:20
"силу духу українського народу"; " змінили вектор розвитку держави"; "основні цінності демократії"; "нинішнє свято – це свідчення " - на мою думку цей день сьогодні не може бути СВЯТОМ оскільки свято це в першу чергу радість, а тут вінки та квіти до стели загиблих героїв небесної сотні та інших.....
22 Листопада 2016, 11:59
Організація районною владою вшанування пам'яті новітніх Героїв безумовно є позитивним явищем, необхідною даниною стражданням рідних і близьких тих, хто віддав своє життя і здоров'я для української Незалежності. Але ж прикро те, що мало хто з нинішніх організаторів цієї акції мав таке прозріння три роки тому, коли важливо було зайняти належну принципову позицію на пам'ятних сесіях районної ради щодо оцінки дій влади Януковича. Тоді промовчали "у шматочку" побиття студентів мирного Майдану, навіть не заїкнулися про несприйняття влади, яка допустила розстріл майданівців тощо. А тепер пафосно, церемоніально схиляють голови до пам'яті вбитих. Структурні підрозділи райдержадміністрації й досі очолюють прорегіональні начальнички, що тримали за руку підлеглих депутатів, які бодай безневинним голосуванням "за" чи "проти" намагались впливати на перебіг подій трирічної давності. Мало того, вони є в авангарді нинішніх "почитателей" пам'яті українських Героїв, очолюють ідеологічні освітні напрямки роботи з молоддю. А тоді своєю позицією, мовчазною згодою, а то й підтримкою сприяли придушенню українського відродження, бо, як писав тоді Богдан Козік, не було вказівки зверху "Весело встретить НовьІй год"! Окрім ритуально-церемоніальних кроків потрібні організаційні кроки, аби в майбутньому було невигідно і некомфортно флюгерам, перекотиполям та іншим пристосуванцям, які проливають чиновницькі "сльози", як покійний Богдан Ступка, бездоганно виконуючи свої ролі в спектаклях чи кіно...
22 Листопада 2016, 15:21
За твердженням дописувачів всі працівники білого дому колишні регіонали. Зверніть увагу на хлопчину з букетом квітів - компютерщик собезу, мобілізований по першій хвилі 22.05.2014 Волноваха. Його ангел захистив, що не його зміна.
22 Листопада 2016, 19:27
Не пересмикуйте фактів, ніхто гамузом не вважає всіх працівників білого дому регіоналами. Мова ведеться за "організаторів акції", скоріш за все керівників рда і райради, тих же дмитруків, хитриків, сусів та пасів. Це ж Пась з райво на сесіях хапав за руки депутатів з освіти, а тепер організовує День пам'яті. А от Валерій Бортнійчук не захотів брати уча ть в оборудках того часу, тому, за всіма не варто ховатись тим, у кого шапка димить...
23 Листопада 2016, 12:52
В тому й то і біда, що РДА досі лишається за стінами. Вона є, а народ її не бачить і не знає - виживає як може
23 Листопада 2016, 21:08
зробили самі для себе "свято".
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024