Бійці з Камінь-Каширщини відстоюють право на грошову допомогу

21 Листопада 2016, 23:58
1320

Десятки учасників бойових дій із Камінь-Каширського району звернулися до суду щодо недоплаченої щорічної грошової допомоги.

У Камінь-Каширському районному суді сьогодні, 21 листопада, відстоюють свої права, звертаючись з позовами щодо недоплаченої щорічної грошової допомоги учасники бойових дій з Камінь-Каширського району, ‒ пише ВолиньPost.

Як повідомив учасник АТО, боєць батальйону «Донбас» Богдан Пташник, сьогодні відбувається перше судове засідання, і коли бійці АТО зібралися для підтримки тих, хто звернувся з позовом, помічники судді пропонували підписати заяви про розгляд справи без їхньої участі. Бійці все ж наполягли на розгляді справ сьогодні.

Цікаво, що справу розглядає суддя, який писав заяву на звільнення після Революції Гідності і, як повідомляють очевидці, має намір відмовити у задоволенні позовів учасникам АТО. Водночас, в Україні вже є прецеденти задоволення позовів бійців з аналогічного приводу – в Івано-Франківській області є виконавчий лист на стягнення коштів, хоча суддя сьогодні переконує, що таке рішення начебто скасоване рішенням Вищого адмінсуду. Учасники АТО промоніторили ситуацію та з’ясували, що в багатьох областях ‒ Львівській, Сумській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Київській ‒ такі позови масово задовольняють у першій інстанції і жодних розглядів у Вищому адміністративному суді не було.

Позиція судді учасникам бойових дій незрозуміла, адже вони навели достатньо аргументів. Управління соцзахисту, мовляв, посилаючись на одні норми законодавства, забуває про інші – Конституцію, верховенство права. Так, обмеження прав, свобод та зменшення грошових компенсацій може бути виключно за умов оголошення надзвичайного або воєнного стану, який ніхто не оголошував в Україні.

Нині нараховують до 50 заяв від учасників АТО з Камінь-Каширського району, загалом в межах області такі заяви написали приблизно тисяча бійців, тож вони занепокоєні тим, що Волинь може «прославитися» внаслідок рішення не на користь бійців. Так, наразі у Любомльському районі районний суд відмовив атошникам в задоволенні позову «за безпідставністю».

Коментарі
22 Листопада 2016, 03:53
Богдан активіст.
22 Листопада 2016, 11:12
Приблизно таке як з Чорнобильськими коштами але на той час одні з перших отримували по майже 200тис., не питаю інших хто це був й до сьогодні, а іншим знадобилося рішення Конституційного суду щоб врешті решт відмовити у виплатах. Отже рано чи пізно Цих вибачте на слові "ходаків" будемо бачити біля районної адміністрації а потім і біля Верховної Ради. І взагалі ці виплати приурочені до так званого 9 травня яке вже у принципі згідно Закону про декомунізацію може вважатися пережитком комуністичного минулого. Адже наприклад міською радаю перейменовано було вулиццю 8 березня то чому дев"яте травня має на сьогодні прерогатив тим більше ще й з такими величезними втратами з бюджету. Отже говорячи А, скажіть і Б-е.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024