На Камінь-Каширщині побували польські байкери

28 Липня 2019, 10:33
Польські байкери зустрілися з представниками районної влади 3455 Джерело: kamadm.gov.ua
Польські байкери зустрілися з представниками районної влади

У п’ятницю, 26 липня, на Камінь-Каширщину завітали члени польського товариства «Волинський мотоциклетний рейд» (Wołyńki Rajd Motocyklowy).

Закордонні байкери зустрілися з представниками районної влади – першим заступником голови районної державної адміністрації Олександром Михаліком та заступником голови районної ради Сергієм Дмитруком.

На зустрічі також була присутня директорка районного народного краєзнавчого музею Наталія Пась, – інформує відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.


 

За словами голови польського товариства Генрика Козака, їхні волонтери працюють виключно на громадських засадах, упорядковуючи поховання, які повинні стати знаком доброї пам’яті – як про поляків, так і про українців.

Це двостороння акція, адже в Україні та Польщі вони облагороджують історичні місця та кладовища, котрі потребують належного вшанування. 


Члени товариства «Волинський мотоциклетний рейд» в Україні та Польщі облагороджують історичні місця та кладовища, котрі потребують належного вшанування
Члени товариства «Волинський мотоциклетний рейд» в Україні та Польщі облагороджують історичні місця та кладовища, котрі потребують належного вшанування

 

Коментарі
28 Липня 2019, 15:16
У цій справі подивуємося тому, що на цю зустріч не запросили нашого Мера та керівника місцевого підприємства ВУЖКГ який очевидно у цю хвилину намагається штукатурити місцевий басейн замість вирубувати на місцевому кладовищі зарості акації саме у тому місці де поховані поляки.
28 Липня 2019, 17:15
Тут треба дивуватися іншому. Якісь затуркані пшеки можуть зустрітися з нашим місцевим керівництвом, а прості каміньські холопи - ні.
29 Липня 2019, 02:27
Це не затуркані пшеки, а "єстем панство ґонорове", котре робить для Польщі добру справу, маркуючи польські місця поховання і цим самим нагадуючи у першу чергу полякам, що "Єще Полска нє згінєла..." на волинських землях, або на всходніх кресах, як вони називають наші землі, мріючи про відновлення своєї держави від "можа до можа". Звісно, що у поляках ми маємо бачити у першу чергу наших європейських адвокатів, якщо звісно ще комусь з поліщуків цікаві хоча б заробітки у цих краях. Бо, судячи з підсумків виборів до ВР, більшість наших земляків душею танцюють хороводи десь у московських глибинках. Тому, допомагаючи відновлювати польські могили, бо це таки людська пам'ять, маємо дбати і про українські могили на території нинішньої Польщі, які часто, особливо лемківські, свідомо знищуються місцевими ультраправими поляками, аби стерти пам'ять про українців на їхній землі...
29 Липня 2019, 12:20
Це просто зрада.Назва клубу &amp;quot;ВОЛИНСЬКИЙ мотоциклетний клуб&amp;quot; - де в республіці Польській Волинь?. Це пряме територіальне зазіхання. Це не байкери - це група ідеологічно- пропагандистського напрямку, а Михалік кого представляв? Президента? це президентська політика? Чи громаду, до якої він тим більше не має найменшого відношення . Поляки нам сусіди, але якщо ми створимо &amp;quot;Хелмське возове товариство&amp;quot;, можна тільки здогадатись скільки вереску вони нароблять. Михалік необачно підписався під прийомом розвідників-сепаратистів, це говорить про невідповідність займаній посаді. Коли на українській землі з'явились триколори, ми побачили чим це закінчилось, тепер біло-червоний стяг з малим імперським орлом на дрючку над мотоциклом. Пригадайте путінських Нічних вовків на харлеях, а це злизана пародія на пропагандистський вояж.<br/>Михаліку догану, Дмитрук просто хотів пару злотувок, там мозкова порожнеча, а Наталії Пась -зробити експозицію про Майдан, щоб пам'ятали чим ся скінчило.
29 Липня 2019, 15:49
&amp;quot;Це просто зрада.Назва клубу &amp;quot;ВОЛИНСЬКИЙ мотоциклетний клуб&amp;quot; - де в республіці Польській Волинь&amp;quot;: у сучасній Польщі Волині немає це факт, але Волинь була ще до народження цих поважних панів якщо Ми подивимося мапи(карти) Польської держави або й навіть Галицько-Волинської держави. Правда частенько ця територія на якій Ми тепер проживаємо називалася Поліссям але Волинь була і була давно, тому думаю що пани роблять далекий закид у майбутнє або можливо як дань Нашої з Ними минувшини. Якщо ще почитати ту інформацію про те, що в Камінь-Каширський музей нещодавно заїзджали гості з Польщі та навіть наші сусіди з Білорусії то Ми можемо тільки вітати наших гостей але намагатися зрозуміти чому Вони цікавляться Нами. З однієї сторони думаю, що цей район - Північне Полісся для Наших сусідів починає не тільки привертати увагу але в деякій мірі Ми починаємо для Них щось значити у тій ролі що Нас в деякій мірі поважають, чують та намагаються з Нами подружитися це факт, оскільки Ми для Них значимо щось більше ніж насправді Ми самі про себе думаємо. Тому у цей період все-таки Ми мусимо мати у цій стороні для майбутніх поколінь К-Каширців та наших з Нами сусідів наший власний Повіт, оскільки сусіди біля Нас то біш Поляки та Білоруси починають нас помічати.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром