Храм села Нуйно, який є пам’яткою архітектури національного значення, передадуть громаді ПЦУ

29 Липня 2019, 09:17
4830

Пам’ятку архітектури національного значення у Камінь-Каширському районі передають в постійне користування громаді Православної церкви України.

Про передачу культової споруди йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА, – пишуть Волинські новини. 

«Передати в постійне безоплатне користування релігійній громаді Покрови Пресвятої Богородиці Православної церкви України села Нуйно Камінь-Каширського району Волинської області культову споруду пам’ятку архітектури національного значення села Нуйно Камінь-Каширського району (охоронний № 158-м) для релігійних потреб», – йдеться у документі.

Управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили підготувати та подати на підпис голові облдержадміністрації договори про безоплатне користування релігійними громадами культовими спорудами, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культових споруд та подати голові облдержадміністрації на затвердження акти приймання-передачі майна.

Читайте також: На Волині зареєстрували статути 10-ти релігійних громад

 

Коментарі
29 Липня 2019, 12:49
А в Камені будують московську церкву.
29 Липня 2019, 13:57
<p>Там будують УПЦ.</p>
29 Липня 2019, 20:22
Такі як Камінь спалять і цю!
29 Липня 2019, 21:04
І ЗЕбіл не допоміг
30 Липня 2019, 02:05
Ну і Бог вам суддя.
30 Липня 2019, 22:37
Жила собі сім»я , дуже шанована людьми , всім допомагала та підтримувала кожного , хто мав на те потребу. Та у гірку хвилину спочив у Бозі Господар садиби. І став хазяйнувати у хаті зять із своїми синами. Не надто подобалась їм Мати , та розуміли вони , що людям без цієї Матері вони просто не потрібні , наскільки поважали та любили її навколишні жителі. Дохід з господарства був стабільний, зять собі і замок побудував у тих краях , звідки родом, і синів безбідно пристроїв.Жити та поживати , Матір шанувати , Батька не забувати.А пам`ять людська про Батька була така сильна , що Зять із заздрощів навіть памятник не захотів поставити.За якийсь час здалось Зятеві , що щось Мати постаріли. Що ж ви Мамо все в тій вишиванці ходите, хай і гарна , та їй же 300 літ?Найняли модних перукарів та косметологів, розгладили Мамі зморшки,обрізали хай і сиву , але таку гарну косу, наділи поверх стародавньої сорочки модну шубу і приказали отак і бути. Бо ж як приїдуть гості з губернії чи із самої Москви , та щоб соромно не було, треба статус тримати. Терпіла то Мати скільки могла, аби дітям було добре. Але чи серце не витримало , чи кажуть , що зять не доглянув ...Не стало Матері....Плакали усі, і близькі родичі , і далекі, і навіть прості перехожі ...Бо всі її знали та любили,<br/><br/>P.S. Не вберегли святиню , а тепер шукаєте винних ? Це ж яким виродком треба бути , щоби отак когось звинувачувати ?
30 Липня 2019, 23:20
&amp;quot;Такі як Камінь спалять і цю&amp;quot;: якщо Ви хочете знати мою думку то я просто дивуюся, чому до цього часу не відкрита кримінальна справа по тій спаленій церкві і чому до цього часу не поніс ніхто з управління культури покарання, це для того щоб як Ви говорите не спалити наступної.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024