Школи без дошок пошани та школярі без форми, – що зміниться з 1 вересня

01 Серпня 2019, 12:59
Школа 4164
Школа

Нова українська школа відмовиться від обов’язкової форми та оголошення оцінок.

Як зміниться шкільне життя з 1 вересня, – у розповіді Фактів ICTV.

З 1 вересня 2019 року українські школи зміняться – обов’язкову форму скасують, введуть електронні учнівські квитки, а у столових сформують нове меню.

Вступ до першого класу без співбесіди

Конкурсний набір дітей до першого класу скасовується.  Тепер першокласники будуть зараховані до шкіл за їх місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня. Ця норма запрацювала ще з минулого року.

До школи без форми

У наступному навчальному році скасовується обов’язкова шкільна форма. Такий указ видав президент України Володимир Зеленський у червні.

До школи у світловідбиваючому жилеті

У силу вступає нове правило: учні 1-4 класів зобов’язані носити світловідбиваючі жилети в темний час доби по дорозі в школу і додому.

Електронний учнівський квиток

Усі школярі, замість звичайних учнівських квитків, отримають нові — електронні. Це дозволить батькам відстежувати переміщення дитини по місту за допомогою спеціального додатку, а школярам уникати черг у метро.

Вільний вибір форми навчання

Для дітей, які змушені пропускати уроки через хвороби або заняття спортом, музикою тощо, вчителі складатимуть спеціальний навчальний план.

Окремі уроки може проводити не вчитель

У рамках мережевої форми навчання окремі уроки зможе проводити гурток чи організація. Завдяки такому підходу хочуть вирішити проблему нестачі профільних вчителів.

Оголошення оцінок школярів

Вчителям заборонять оголошувати на весь клас оцінки учнів. Безпосередньо на уроці вчитель може загальними фразами оцінити відповідь  учня, але оцінку в балах повинен виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку.

Школи без дощок пошани

У школах більше не буде дощок пошани відмінників у навчанні. Діти різні, і здібності у них теж різні – хтось кращий у спорті, хтось у співах, кожен талановитий по-своєму.

Нове меню в їдальні

Мультипрофільне меню повинно з’явиться у всіх школах Києва до кінця 2019-2020 навчального року. Обід не стане дорожчим, бо продукти у ньому не зміняться. Новація у тому, що обід у їдальні буде нагадувати шведський стіл, де учні зможуть самі обирати, що з’їсти.

Нова програма ЗНО-2020 з української літератури

У новому навчальному році змінилася програма ЗНО з української літератури, деякі твори прибрали, деякі додали.

Коментарі
01 Серпня 2019, 17:01
Трохи схоже на Канадську систему освіти але тут слід застосовувати батьківський колектив та громадські організації які б допомагали б у цій сфері і в тому числі у фінансовій справі.
01 Серпня 2019, 18:22
Дуже швидко ми скотимося до рівня інтелекту Зеленського і його Зеомаси
01 Серпня 2019, 22:00
"Вчителям заборонять оголошувати на весь клас оцінки учнів. Безпосередньо на уроці вчитель може загальними фразами оцінити відповідь учня, але оцінку в балах повинен виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку." - давно працюю саме так і мене дирекція тюкала за це .Крім цього самі учні щоденники на оцінки НЕ ДАЮТЬ , а батьки ВИМАГАЮТЬ і роблять винним вчителів . Але ж щоденник вести зобов'язаний УЧЕНЬ , давати його на оцінки , записувати домашні завдання і т.п.
01 Серпня 2019, 22:08
Ну тоді скочуйся до рівня Порошенка і його корупції
01 Серпня 2019, 22:23
Причиною всіх негараздів є дурні. Дурень гірший корупціонера, окупанта і кацапа. Так що до рівня Порошенка декому ( і особисто Вам) не дорости до кінця днів своїх
01 Серпня 2019, 23:13
Прочитавши текст, дуже розчарувався в новій системі освіти. Виділення і нагородження кращих було, є і буде у всіх школах і установах Європи, Канади і т.д. <br/>Я згідний що діти можуть бути талановитими у різних галузях, так потрібно не знищувати дошку кращих учнів, а додавати дошки спортсменів, митців і т.д. Діти за свої старання і таланти мають бути заохоченні, хоча б простою подякою і вшануванням на п'єдесталі перемог (дошці пошани). <br/>Щодо форми, то це лише частково на 10-20% правильно. &amp;quot;Палку&amp;quot; дійсно непотрібно перегинати, але в усіх розвинутих країнах, в багатьох яких я був, є певні обмеження до &amp;quot;вільної&amp;quot; форми одягу (у т.ч. на навчання): джинси не можна одягати, футболки з неоднозначними значенями, черепами і т.д. не можна носити і так далі.<br/>Я надіюся, що батьки зроблять спмі правильні висновки і дозволять нашим дітям робити із себе хтозна що.
02 Серпня 2019, 03:05
Ото президент нові закони супер, а кому не подобається то хай пять років попертить і помовчить бо ті дошки пошани недочого хоча в мене дитина відмінник але як кажуть в кожної дитини свої таланти. Зеленський молодець!!
02 Серпня 2019, 03:15
Судячи з кількості помилок, у Вас тільки псевдонім має відношення до чогось розумного, а Вамі Ви типовий Зебіл
02 Серпня 2019, 03:19
Почитайте про Канадську систему і Ви знайдете багато цікавого та повчального. Коли я займався у другій школі коли школа перетворювалася в гімназію, був шість чи сім років Головою Піклувальної Ради. У той час дійсно Ми збиралися, батьківський колектив й обговорювали свій шлях як Нам бути. Чогось вдавалося, а чогось ні. Я наприклад був противником роздавань премій у вигляді грошових купюр, говорив якщо не можна то хоч який небуть презент, книги чи щось подібне але не гроші, оскільки гроші дітям це радянська система але Мене не слухали на жаль. Потім я говорив, що по можливості або навіть слід запроваджувати максимальне залучення усіх діток до навчального процесу та позашкільним життям школи для того щоб активині були усі, а не вибрана/обрана частина учнів яка була як правило обраною тільки майже як за радянською системою - по блату. Можливо щось у цьому форматі вдавалося, можливо і ні.
03 Серпня 2019, 03:33
Ви перш погляньте як ви написали, та скільки у вас помилок. І неговоріть про когось погляньте на себе які ви тупі
06 Серпня 2019, 10:59
Це все не суттєве. Камінь дивує широкою світогляду. Як річка бере початок із джерела, так навчальний процес починається з навчального матеріалу.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024