На Волині – АЧС: жителям Камінь-Каширщини проведуть роз’яснювальну роботу

01 Серпня 2019, 14:48
3596

Через виявлення у Іваничівському районі збудника африканської чуми свиней у Камені-Каширському відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації.

Про це інформує відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Відомо, що на теренах Іваничівського району виявлено збудника африканської чуми свиней. Тож аби локалізувати осередки небезпечного захворювання компетентні служби здійснюють всі необхідні заходи.

«Маємо тримати руку на пульсі, щоб не допустити занесення цієї хвороби на територію Камінь-Каширщини. Адже виявлення збудника африканської чуми свиней та виконання карантинно-обмежувальних заходів щодо ліквідації даного захворювання, у першу чергу, обертається величезними економічними збитками. Ми мали такі випадки, зокрема у селі Хотешів», – зазначив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

За словами начальника Камінь-Каширського районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Віталія Макарчука, з початку року користувачами мисливських угідь району добуто 7 диких кабанів, досліджено 7 проб. Також здійснюється моніторинг у господарствах приватного сектору. Так, за результатами дослідження збудника африканської чуми свиней не виявлено.

«Враховуючи наявну епізоотичну ситуацію в області, потрібно забезпечити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення, власників тварин, користувачів мисливських угідь про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств громадян, діяльність яких пов’язана з обігом свиней», – резюмував Віталій Юхимович.  

У рамках розгляду зазначеного вище члени комісії торкнулися питання діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження.

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024