Учасникам АТО розповіли про їх права

25 Листопада 2016, 09:32
1360

У Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбулась чергова зустріч з учасниками АТО, які потребують інформаційної та консультаційної допомоги в правовій сфері.

Захід проведено в рамках діяльності «Клубу учасників АТО», – повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Запрошені спеціалісти Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар та Едуард Гречко розповіли про основні права та пільги для учасників бойових дій.

Жваво обговорювались питання стосовно пільг у сфері користування транспортом, наданні комунальних послуг, виділення земельних ділянок. Наголошено на державній цільовій підтримці для здобуття професійно-технічної та вищої освіти. Обговорювались можливості зайняття підприємницькою діяльністю, отримавши одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.

Кожен учасник висловлював свою проблему, яку самостійно вирішити дуже важко. Тому було запропоновано звернутись у бюро правової допомоги, де нададуть конкретну допомогу. 

Присутні не тільки отримали  корисну  та  змістовну  інформацію,  але  й  активно  висловлювали  своє  бачення  розв’язання  тих  чи інших  проблем,  обмінялися  думками та контактами.

Коментарі
25 Листопада 2016, 14:08
Безплатна юридична допомога це корисне починання Мін. юстиції, оскільки останніми часами юридична допомога населенню зокрема в К-Каширському районі це була прерогатива адвокатів з прокурорами які деколи навіть вступали в домовленості між собою. Крім того бюро напевно має звернути увагу на Законодавство про працю оскільки ось вже більш як чотири роки в районі відсутній інспектор праці який міг би хоча б фіскально надавати корисні поради працюючим громадянам.
25 Листопада 2016, 18:45
Що толку в тій нікому не потрібній безкоштовній юридичній допомозі?? Краще б влада виконувала УСІ свої обіцянки і зобов'язання перед цими хлопцями!!
25 Листопада 2016, 20:06
Не скажіть шановний. У принципі для Мене бачиться стиль роботи даного бюро як взагалі стиль швидкої юридичної допомоги. Але проте, що вона зовсім непотрібна я б не сказав. Крім того якщо подивитися на їхнє розташування то в основному у Волинській обл. вони розташовані на Заході з центром у Ковелі. Отже хтось приймав рішення свідомо, хіба що мені невідомо інші центри відносно Волинської обл. Подібну роботу у свій час мало виконувати управління юридичної роботи РДА але здається що у це управління не слід навіть потикатися. Ось у мене у цьому випадку тільки єдине питання відносно їхньої самостійності, самодостанності, чи підуть Вони проти державних, місцевих тих хто Їх очолює органів. Напочатку складається враження що Їх туди за цим і послали. Поживем-побачимо
25 Листопада 2016, 21:13
Ці ж двоє не надають юридичної допомоги<br/> Заключають договори з діючими адвокатами. Чергове знущання з простого народу.
25 Листопада 2016, 22:30
Отже якщо договір укладений значить за нього хтось заплатить. Крім того напевно швидше всього що бюро має змогу моніторити проходження процессів?
26 Листопада 2016, 15:22
Ага, заплатять ...Цим хлопцям обіцяних державою не платять...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024