У Камені-Каширському хочуть вигнати з «Пасажу» продавців м'яса

14 Серпня 2019, 09:00
6699

Знайти важелі впливу щодо розв’язання проблеми реалізації м’ясної продукції на території торгового комплексу «Пасаж» намагалися учасники наради.

 

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Нарада яку скликали, 13 серпня 2019 року, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік та голова районної ради Віктор Сус.

За словами начальника Камінь-Каширського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Віталія Макарчука, торгівля харчовими продуктами дозволена лише у спеціалізованих магазинах та на організованому агропродовольчому ринку.

Директор ТК «Пасаж» Сергій Ніщик повідомив, що з підприємцями, котрі мають торговельні точки  у зазначених місцях, укладені договори оренди.

«Договір не є підставою для торгівлі м’ясною продукцією», ­– наголосив директор Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Юрій Лук’янчук.

«Враховуючи те, що «Пасаж» є торговим центром, тому здійснювати даний вид діяльності у невстановлених місцях не дозволяється. Тим паче, продукція реалізується без належних умов зберігання, відсутнє холодильне обладнання. Це несе високий ризик для здоров’я людей. Ці підприємці – не місцеві, а приїжджають з Рівненщини, де, до слова, в минулому році було зафіксовано 14 випадків африканської чуми свиней».

Представники районної влади вважають, що вихід із ситуації є. По-перше, можна виділити частину території, де нині здійснюється торгівля, під агропродовольчий ринок. По-друге, запропонувати підприємцям реалізовувати продукцію у м’ясному павільйоні, що на місцевому ринку. По-третє, надати їм вільні на пасажі контейнери для облаштування.

Щоб обговорити всі зазначені вище пропозиції, днями члени робочої групи зустрінуться із підприємцями.

 «Потрібно шукати причину, а не боротися з наслідками». Люди мають розуміти, що купуючи харчові продукти у невстановлених місцях, вони наражають на небезпеку як самих себе, так і членів своєї родини. «Тому треба реагувати. Звісно, не проганяти торговців, а запропонувати вигідну альтернативу»,­ – зауважив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

 

 

 

Коментарі
14 Серпня 2019, 13:02
Пропонувати вигідну альтернативу звичайно треба але передусім треба задуматися чому підприємець аж з-під Рівного приїзджає до Камінь-Каширська й має на цьому ще який-небуть для себе гашефт, а на Камінь-Каширщині яка славиться своїм виробництвом живого скота, а поготів і м"яса немають до цього часу виробництва з виготовлення ковбасних продукцій. Й до речі нараду проводить великий комбінатор пан Сус який в районі сидить на різних керівних посадах вже близько п"ятнадцяти років і який прийшов між іншим з сільського управління то може Ми йому задамо питання іншого гатунку - ДЕ КАМІНЬ-КАШИРСЬКА КОВБАСА, ЯКА МАЄ БУТИ БЕЗЗАСТЕРЕЖНО.
14 Серпня 2019, 13:27
А що заважає Каменю відкрити ковбасний цех? Чи Ви прихильник совкового і хочеться, щоб було державне з можливістю вкрасти?
14 Серпня 2019, 15:12
"Ви прихильник совкового": я не прихильник ні того ні того про який Ви ще напишете. Я прихильник здорової економічної конкуренції але не прихильник корупційних планів Наших так званих керівників району, оскільки наша сировина йде за межі району, а МИ вже отримуємо готову продукцію і не факт якої якості та за яку вартість. Дійсно та ковбаса яка продається на Поссажі по-декуди не якісна і я наприклад не можу визначити коли вона виготовлена й інколи можу собі подумати що вона продається вже з простроченим терміном виробництва. Для того щоб Ми споживали якісне та за прийнятною ціною Ми повинні мати стаціонар, тобто магазин й на перспективу власні виробництва для того щоб Вони конкурували по-між собою. Наший район годує, продає велику кількість худоби, її скуповують з-за меж району у Ковель, чи де інде. Навіть конина іде на експорт в Казахстан, а тут Ми не маємо ковбасних виробництв. ТО чому питається це проблема тільки одного "Каменя", це проблема цієї території та керівників які посідають подекуди хороші місця у районі, тому що як би у Нас були б ці виробництва то до Нас не везли б казна що якої якості продукцію оскільки покупець купував би якісну місцеву продукцію.
14 Серпня 2019, 16:32
То що Сус має відкрити ковбасню? <br/>Ну не знайшлось у районі людини, яка має бажання переробляти м'ясну продукцію, то що тут поробиш. Ви бачу теж не горите бажанням цим займатися.<br/><br/>І при тому суперечите самі собі, коли кажете, що підтримуєте здорову конкуренцію, але при цьому проти підприємця з Рівного.<br/>І звідки така впевненість, що місцеві робили би якісно? У населення району висока купівельна спроможність, що можна виробляти дорогу і якісну продукцію? Чи Вам думається, що хтось буде дешево робити для блага району? Ціна формується по формулі - &amp;quot;попит - пропозиція&amp;quot;, а доступність сировини впливає лише на собівартість продукції.
14 Серпня 2019, 17:23
Про що ми говоримо, скоро у нас району не буде.а ви за ковбасу сваритесь
14 Серпня 2019, 17:54
Сус і районна влада має робити усе для того щоб розвивався місцевий виробник і якщо я не &amp;quot;горю бажанням&amp;quot; то очевидно я у цьому не тямлю але поки що районна влада нічого не зробила для місцевих хто бажає це робити. Я не думаю, що район з населенням в 62 тис. населення не має громадян які бажають але не знають як організуватися або принаймі не можуть побачити перспектив у цьому виді бізнесу. Потім чогось тут в К-Каширську є чи існує кілька промисловців які ріжуть ліс але в місці яке розташоване у центрі Полісся немає виробництва ковбас, про те заготівельників худоби які не зареєстровані підприємцями чимало і яким до речі вигідно скуповувати худобу і відвозити ЇЇ до Ковеля. Влада має стояти на місцевого населення, цього регіону і передусім виробників худоби, живого м&amp;quot;яса. Популярно Вам пояснюю. Чому у Нас усім не вигідно. У першу чергу тому що Ми розташовані від великої кількості споживачів нашої продукції. Саме тому що відстань накладає додаткові витрати на нашу сировину - м&amp;quot;ясо, бульба, буряк, морква і тому подібне, тому наша сировина буде для Нас дешевою і Нам вона буде невигідною для вирощування у першу чергу і тому саме з цієї причини тут яу Ви говорите МИ не знаходимо охочих виробляти. Про те якщо продукція вироблятиметься у достатній кількості і готовою до споживання то Ми матимо змогу ЇЇ продавати вже за прийнятною ціною не тільки тут (меншою ціною) але й у інших регіонах. Інші покупці які тільки закуповуватимуть у Нас сировину, вони для Нас пропонуватимуть невелику ціну з урахуванням ЇЇ доставки до своїх центрів переробки й перепродажів. Тому тільки глибока переробка сировини та готовий вироблений продукт тут на Поліссі забезпечить Нам дешеву, якісну продукцію та в кінці-кінців заможне життя Наших селян, оскільки у цьому випадку переробні виробництва зможуть закуповувати у Них по більш стабільно-вищих закупівельних цінах ніж приїзджі закупівельники, а крім того якщо ще зважити процес кооперації виробників худоби та виробників продукції. Завжди вигідніше доставити до центрів продаж наприклад п&amp;quot;ять тон ковбас ніж п&amp;quot;ять тон живого м&amp;quot;яса й на цьому зменшити ціну продаж і спродатися. Тому тільки у цьому констексі влада району має виробити власну концепцію розвитку місцевого виробника й ніхто не запитає чому ТИ (Я), до прикладу не виробляєш, а інший взявся за цю справу. Як кажуть хто на що вчився. Популярно роз&amp;quot;яснив?
14 Серпня 2019, 18:31
Повторю ще раз - ціна продукції не залежить від собівартості. Усе, що ви кажете стосується останнього. Ви хочете щоб Вам зробили під хатою якісний продукт, але будете розчаровані його ціною. Низька собівартість - це лише можливість більше заробити, зпродуватись за нижчими цінами ніхто не буде. Бізнес має на мені отримати максимальний прибуток, а не нагодувати людей.<br/><br/>І на рахунок заготівельників. Якщо вони чесно усе робитимуть, то змушені будуть відрахувати 18% прибуткового і 1.5% військового зборів з виплачених селянам грошей на користь держави. Ось такі &amp;quot;дотації&amp;quot; передбачено в українському законодавстві.
14 Серпня 2019, 18:53
&amp;quot;Якщо вони чесно усе робитимуть, то змушені будуть відрахувати 18% прибуткового &amp;quot;: тобто якщо МИ будемо відраховувати то інші цього не роблять чи може вже роблять і в тому числі на ту саму державу, а вірніше у свій територіальний орган чому так говоримо, тому що вже незнаю у тому місці ОТГ, міська, сільска чи районна і тому подібне. А чого ж МИ такі недолугі та бідні. Не вистачає доріг, садочків, світла і тому подібне. А тому що одні капають собі в кишеню як от приблизно до того Суса в якого у власному селі експортують конину в Казахстан але навіть ще без реєстрації підприємницької діяльності, а інші плачуть на те що невистачає:&amp;quot;Про що ми говоримо, скоро у нас району не буде.а ви за ковбасу сваритесь&amp;quot;. Район і місце в якому Ми живемо тільки виключно через збільшення бюджету зможе тут стояти і зможе вистояти але якщо не матимо бюджету та власних бюджетоутворюючих фондів то так чи інакше пропадемо і ніхто на Нас не зглянеться, оскільки у Києві та Луцьку дивляться на статистику й думають чи можемо МИ чи зможемо МИ, а не на Вашу ковбасу. Якщо голова Районної ради за п&amp;quot;ятнадцять років не зміг збільшити у цьому районі кількості робочих місць та кількості бюджету щоб показати усім і в тому числі власним громадянам перспективи цього району то йому дійсно робити те що він робить сьогодні - гонити по Пассажу продавців ковбаси замість того, щоб Їм пропонувати місце куди можна вкладати свої фінансові можливості щоб ЇЇ тут випускати.
14 Серпня 2019, 19:42
Власне я більше про дотації. У нас скоро худобу на пальцях порахуєш, так як усі масово хлинули до Польщі. Не можна урівнювати податки абсолютно для усіх. Бож одні нафту качають, а інші рік біля свині ходять і заробляють копійки. <br/>І взагалі не бачу будь-якої перспективи ковбасному цеху у районі в найближчий час.
14 Серпня 2019, 23:20
&amp;quot;інші рік біля свині ходять і заробляють копійки.: я також про те саме. Якщо господар годує 1.5 свині за рік то ніякого ковбасного цеху в районі не може бути. Ми говоримо про мінікомплекси з розведення свиней приблизної кількості у допустимо 50-100 штук у рік як мінімум. Чому таких комплексів немає у районі то це питання до того самого пана Суса, оскільки він с/г виробничник у минулому. Мав би прорахувати і усе робити для впровадження таких схем у районі і як мінімум 20 таких комплексів в організацію в кооператив для закупівлі дешевшої сировини по відкорму свиней і так далі. Тепер гонитися за продавцями ковбас на Пассажі це як для Мене з якоїсь точки зору низько.
15 Серпня 2019, 00:03
так зробіть самі мінікоплекс з оозведення свиней.Чому це має робити будь хто але не ви?
15 Серпня 2019, 00:16
&amp;quot;Чому це має робити будь хто&amp;quot;: ця опція повинна бути вигідною у першу чергу виробникові, а Ви продовжуєте тему колгоспів. Ніхто і нікого не має заставляти але про те будь-яка влада яка має приходити повинна усе робити для того, щоб це було вигідно для інших. Розумієте? Влада яку обрали і яка складатиметься з тих членів сусіпільства яка не кормить поголів&amp;quot;я свиней, а яка розуміється на управлінні державою, місцевого самоврядування та Його розвитку у першу чергу. Якщо до цього часу Ми цього не побачили в особах які сьогодні при владі то висновок однозначний - вони не гідні представляти Нас у цих органах і вони дійсно мають зайнятися тим що мають зайнятися - нехай і розведенням свиней.
15 Серпня 2019, 01:35
В районі й справді нічого не робилось для його розвитку! Сиділи, відбували свої робочі години, проводили якісь наради, бо так потрібно, а господаря так і не знайшлось! Та це, мабуть, не їхня вина!
15 Серпня 2019, 12:53
Ну нарешті
16 Серпня 2019, 06:08
Брав ковбасу, вироблену під Корцем Рівненської області у пасажі. По ціні доступна, дати виготовлення є. Недолік лише в тому, що у ній багато соєвого ізоляту.
18 Серпня 2019, 15:06
Брала ковбасу на пасажі моя бабуся, заплатила 60 грн. Коли прийшла додому і розрізала засмородила всю хату. І цей випадок не поодинокий. Цей процес продажу харчової продукції повинен жорстко контролюватись.
18 Серпня 2019, 15:45
Нині взяв кільце &amp;quot;Краківської&amp;quot; з Корецького району Рівненської області. Як на таку ціну нормальна ковбаса, соєвого ізоляту не більше 20% (окомірно)
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024