У серпні-вересні Камінь-Каширський має отримати понад 11 мільйона гривень

17 Серпня 2019, 08:00
2948

Прем’єр-Міністр України доручив Мінфіну пришвидшити спрямування коштів субвенції на соціально-економічний розвиток. Завдяки наполегливості Асоціації міст України, прохання почуте.

Громадам Волині цьогоріч на «соцеконом» передбачено 22 мільйони 348 тисяч гривень, і ще чотири волинські міста можуть розраховувати на майже 36 мільйонів гривень передбачених цьогоріч на підтримку малих міст та селищ. Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України

На засіданні Уряду 14 серпня Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман доручив Мінфіну спрямувати громадам у серпні-вересні кошти субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, розподілені місцевим бюджетам відповідно до затвердженого розпорядження КМУ «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», датоване 10 липня. 

Тож незабаром на Волинь повинно надійти 22 мільйони 348 тисяч гривень державної субвенції, так званий «соцеконом» та майже 36 мільйонів гривень на підтримку малих міст та селищ.

Нагадаємо, що 7 серпня 2019 року Асоціація міст України звернулася із листом до Прем’єр-Міністра України та просила його доручити Міністерству фінансів прискорити процес спрямування до бюджетів відповідних територіальних громад коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку громадам. Адже зволікання із спрямуванням 2,5 млрд грн субвенції (в тому числі 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ) негативно позначається на реалізації заходів соціально-економічного розвитку на місцях і суттєво підвищує ризик неосвоєння коштів субвенції територіальними громадами до кінця поточного бюджетного року.

У переліку міст, які можуть розраховувати на цю субвенцію, чотири громади з Волині, яким передбачено майже 36 мільйонів: Каменю-Каширську – понад 11 мільйонів гривень, Любомлю – майже 13, місту Рожище – більше 10,3 мільйона, а Берестечку – понад 1,3 мільйона гривень.

Розпорядженням Кабінету  Міністрів України від 10.07.2019 року №500-р доручено Міністерству фінансів України забезпечити погодження розподілів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Також Асоціація міст України звернулася до Міністерства фінансів із проханням надати обґрунтовані причини неперерахування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, у тому числі за об’єктами (заходами), затвердженими розпорядженням Уряду від 10 липня 2019-го.

Коментарі
17 Серпня 2019, 12:54
Гроші це дуже добре - для декількох депутатів, а нам що з того? Була стаття в Поліссі, як їх помножити та зберегти для міста, але реакція в наступному номері показала, що гроші вже поділені і будуть розсипані по кишенях та глибоко закопані, так що і НАБУ не докопається.
17 Серпня 2019, 14:53
&amp;quot;Державні субвенції регіонам – не потрібні. Так вирішила нова влада. Глава ОПУ Андрій Богдан звернувся до Уряду не виділяти кошти містам та областям «до ухвалення остаточного рішенням новим складом Уряду».<br/>Тобто, поки новий уряд не з‘явиться – кошти регіони не отримають. Наприклад, Львівська область не доотримаю вже 7% коштів, які могли б піти на ремонт доріг, лікарень, садочків.<br/><br/>Питання перше: чи має глава ОПУ такі повноваження? Яке відношення має Офіс президента взагалі до фінансової системи країни.<br/><br/><br/> <br/>Питання друге: які такі «рішення» буде приймати новий уряд? Чи не будуть знову виділятися кошти лише під «правильні» області та міста, там де «свої» мери та свій електорат. А там де мери є неугодними – виділятися нічого не буде?<br/><br/>Питання третє: чинний уряд має всі повноваження до того дня поки новий склад ВР не обере новий склад уряду.<br/>Фактично, такі дії можна вважати прямим втручанням в роботу органів влади за радянським тоталітарним зразком.&amp;quot;<br/>А тим часом в Осівцях завершення будівництва нової школи знову відкладається - підрядник більше не хоче будувати в борг . <br/>Ситуація в селі напружена - батьки ВЖЕ не хочуть пускати дітей в старі аварійні приміщення .<br/>І що, панове лебці , як бачите , &amp;quot;зелені Слуги народу&amp;quot; , за яких ви голосували майже 80% , С.Р.А.Т.Ь хотіли на вас ,лохів-ідіотів і ваших дітей ))
19 Серпня 2019, 01:29
Я хочу по жалуватись на голову утеге Волині яб хотів з призидентом по вайбері поговорити чи це возможно якщо можна<br/>Тільки для призедента мійномер вайбера <br/>0984848459
19 Серпня 2019, 03:18
Судячи з написаного, інтелект у Вас на рівні слуг народу
20 Серпня 2019, 11:20
Звернення Сергія якраз на тому рівні , на якому перебуває приЗЕдент , його &amp;quot;слуги&amp;quot; та бидлорат , що за них галасував ))
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024