Чому на розвиток місцевого самоврядування кабмін не виділив 10 мільярдів гривень

18 Серпня 2019, 10:00
1475

Кабмін на прохання глави Офісу Президента Андрія Богдана затримує виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Про затримку з розподілом субвенції ЕП повідомили відразу кілька мерів, передає Цензор.НЕТ.

10 липня уряд затвердив розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Розмір розподілу – 2,5 млрд грн.

«З цієї суми 1,4 млрд припадає на малі міста. Вони мають «підтягнути» на ці кошти свою освітню та комунальну інфраструктуру для того, щоб підготуватися до наступного етапу адміністративно-територіальної реформи. Вже місяць як кошти не надходять своїм законним реципієнтам», – каже керівник Асоціації міст України Олександр Слобожан.

За його словами, ситуацію ускладнює і близький старт нового навчального року адже багато з цих проєктів передбачають ремонт та реконструкцію навчальних закладів.

«Для того, щоб витратити ці кошти, потрібно розробити кошторис, провести тендери. Ми планували, що почнемо будівельні роботи у вересні, але якщо вони затримуються, то ми що – будемо змушені класти плитку в сніг?» – пояснює проблематику Волуйко.

За даними державної казначейського служби, у першому півріччі цього року в рамках ДФФР було виділено лише 227 млн грн, із запланованих 6,7 млрд грн.

Тимчасове призупинення фінансування рішень уряду зроблено з метою перевірки ефективності використання бюджетних грошей, запланованих на передбачені розпорядженнями інфраструктурні проєкти, кажуть в ОП.

До цих проєктів належать дитячі садочки, школи, лікарні, соціальні установи, клуби, дороги, мости тощо.

«З метою забезпечення добробуту українців проєкти, на які виділено фінансування вказаними вище розпорядженнями, будуть переглянуті новим складом Кабінету міністрів. За умови виявлення порушень чи корупційних ризиків проєкти будуть відкориговані, а підозрювані притягнуті до відповідальності. Заплановані інфраструктурні проєкти будуть реалізовані у найшвидші терміни», – йдеться у відповіді Офісу Зеленського на запит ЕП.

За даними Офісу Президента, Кабінет міністрів вивчає питання.


 

Коментарі
18 Серпня 2019, 17:18
Щоб не йшло по накатаних коліях - сват-свату, і в карман.
18 Серпня 2019, 17:25
Президент Зеленський говорить, що Офіс Президента, а тим більше його керівник цього офісу немає представницьких функцій, тобто вони навіть у тому місці не є державними службовцями. То за якими підставами вони пишуть від свого імені керівнику уряду, мовляв ми не згодні з тим як Ви керуєте. Я далі мовчу.
18 Серпня 2019, 22:40
Богдан - то смотрящий від коломойші
19 Серпня 2019, 00:32
Аля-бух ви своїм коментарем в саму точку стрілки треба перевести бо не по тих коліях бабки котяться і не в той карман.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024