Результати опитування показують, що учні та батьки задоволені харчуванням у школі

28 Листопада 2016, 13:50
2327

На апаратній нараді доповіли, що учні та батьки задоволені харчуванням в школі

Віктор Пась: «Результати анкетування учнів, батьківської громадськості дають змогу засвідчити про високий рівень надання послуг із харчування ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР»».

 

На щопонеділковій апаратній нараді обговорили питання харчування школярів району.

Про це повідомляє прес-служба РДА.

Зокрема, начальник Камінь-Каширського відділення харчування ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» Любов Іванова повідомила наступне:

– Відповідно до договору від 19 липня 2016 року № 15 ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» надає послуги із харчування дітей (ті, що потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи) у навчальних закладах Камінь-Каширського району з 1 вересня по 31 грудня 2016 року. Станом на 1 листопада цього року 9406 учнів загальноосвітніх шкіл району та 345 учнів ВПУ мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС та отримують гаряче харчування в їдальнях.

Також Любов Іванівна озвучила вартість одного дітодня по вікових категоріях. Отже розцінки такі: 6-10 років – 30,73 грн., 10-14 років – 36,16 грн., 14-18 років – 40,38 грн. За її словами, послуги одноразового гарячого харчування надаються в межах 43 % добових фізіологічних норм харчування, що встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 1992 року № 258.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась додав:

– Дирекцією шкіл та відділом освіти створюються всі необхідні умови щодо надання організатору харчування необхідної матеріально-технічної бази, безперебійного забезпечення холодною і гарячою водою, електроенергією, ведеться контроль за санітарно-гігієнічним станом їдалень тощо. У школи надходять продукти харчування та продовольча сировина з усіма супровідними документами, які засвідчують їхню якість та безпечність. Результати анкетування учнів, батьківської громадськості дають змогу засвідчити про високий рівень надання послуг із харчування ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР».

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк зазначив, що загальна сума договору за надання послуг із харчування учнів у навчальних закладах району, підписаного на користь ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР», становить 43 млн. грн.

 

Коментарі
28 Листопада 2016, 16:14
"За її словами, послуги одноразового гарячого харчування надаються в межах 43 % добових фізіологічних норм": у цьому випадку заяви про 43 відсоткове від фізіологічної норми принаймі є чесною та виваженою. Про те цікавить інше у цьому випадку яка становить середня заробітна плата в цілому по підприємству по К-Каширському району та інше які заходи приймаються на підприємстві для збереження товаро-матеріальних цінностей. Крім того на підприємстві як зазвичай залишаються залишки харчів та інші які можуть трактуватися як відходи виробництва. Який відсоток цих залишків та відходів від виробництва та які заходи по здійсненню утилізації цих відходів. Може керівництво цього підприємства відповідсти на ці запитання?
28 Листопада 2016, 20:16
За 40 грн. 38 копійок в обласному центрі можна пообідати так: борщ, картопляне пюре+відбивна, салат, 1/2 склянки сметани, склянка соку, пиріжок, 2 шматка хліба.
28 Листопада 2016, 23:50
По вашому діти за обід повинні отримати 100% добову норму? А сніданок та вечеря, то уже зайве? <br/>А про відходи, або ж зайві витрати нехай дбає підприємець, що надає послугу харчування.
29 Листопада 2016, 01:22
відходи відходами,а чхто перевіряє скільки масла положив повар в кашу,скільки цукру всипав в чай чи не поніс додому фарш який зеекономив?
29 Листопада 2016, 11:39
Я також за те саме; за несунів мова йде. У принципі якщо відходи ніхто не обліковує, не списує так як слід або навіть не реалізовує то у цьому випадку з&quot;являються несуни яким навіть вигідно щоб дітвора не з&quot;їдала як слід через те, що самі розумієте чому. Відносно добової норми то тут очевидно розмова йде не про добу у 24 години, а добу споживання яка розрахована міністерством соц.політики наприклад від дев&quot;ятої до третьої дня для дітей, а отже очевидно, що діти недохарчовуються. Ніхто не говорить про те, щоб діти харчувалися виключно тільки обідом. Звичано найкраще у цьому випадку щоб мали перекус у різний час тієї самої доби. По-моєму взагалі то це останнє що може віддати виборець в Чорнобильській зоні незважаючи на український, радянський чи соціалістичний стиль правління як хто хоче так і нехай називає. Відносно самої фірми то фірма є суто НОУ-ХАУ зі стилю управління. Харчування відбувається у стилі шведського стола - сам взяв, сам з&quot;їв сам прибрав. Тобто у першу чергу стіл розрахований на другу порцію і звичайно кампот чи чай. Якщо вона (фірма) й добилася своєї ролі тут у цьому випадку то вона є некласичною в розумінні того як вони харчують дітей. У першу чергу вони використовують місцевий трудовий ресурс але завдяки деяким управліньським рішенням та напрацюванням мають з цього прибутки. У другу чергу центральна доставка продуктів зі складів фірми дає змогу Їм економити та мати додаткові прибутки. Взагалі фірма є суто консалтингова яка заробляє тільки на вдалих управліньських рішеннях, а тому має в деяких випадках збільшену ціну від конкурентів не оскільки ціна товару/послуги розрахована й на прокладку. Але у принципі менша ціна не є доказом того що якість Їжі буде достатньою. Тут звичайно економити не слід. Крім того більша ціна не є доказом, що бюджет держави втрачає від останнього тут слід дивитися динаміку. Очевидно, що мін.соц.політики слід вже наперед або на навчальний рік знати наприклад основні пропозиції по позиціям як то - ціна м&quot;ясних продуктів, динаміка ціни хлібобулочних продуктів для того щоб вивчати майбутні пропрозиції. Фірма має довести свою спроможність і в майбутньому надавати послуги які включали б якісну та що найголовніше недорогу. Тут найголовніше мати договори на поставку продукції принаймі не дороще ві діючих.
29 Листопада 2016, 14:44
&quot; Результати анкетування учнів, батьківської громадськості дають змогу засвідчити&quot;: чи не вперше анкетування в системі було проведено в гімназії міста ЗОШ№2, Вашим дописувачем приблизно 12-15 років назад. У той час під час розбудови Піклувальної ради гімназії яка у свою чергу перебудувалася потім в Благодійний фонд було проведено анкетування батьків дітей які навчалися в гімназії. Анкетою якою було охоплено майже біля як триста, передбачалося опитати батьків з приводу цілеспрямованості направлення коштів які збиралися або були внесені як благодійні внески на розвиток школи. Це і інше по-моєму з дозволу редакції сайту буде надруковано пізніше.
29 Листопада 2016, 22:41
Нарешті дочекалися цікавої інформації від Каденчука. Чекаємо продовження
30 Листопада 2016, 11:31
Доба це завжди 24 години і добова норма буде розрахована на цей час.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39