На Камінь-Каширщині тривають рейди населеними пунктами для запобігання пожеж в екосистемах

01 Вересня 2019, 11:00
1815

У Камінь-Каширському районіпроводиться наглядово-профілактична робота з метою запобігання пожежам в лісах і на торф’яниках через зумисне спалювання громадянами сухої рослинності на своїх земельних ділянках.

Рятувальники у вільний від чергування час спільно з працівниками наглядово-профілактичної діяльності підрозділів Управління ДСНС у Волинській області, поліцейськими, інспекторами екологічної інспекції та працівниками органів влади проводять щоденні рейди сільськими населеними пунктами.

Так, 29 серпня під час рейду по Старовижівському районі між селищем Стара Вижівка та селом Буцин виявлено громадянина Михайла М., який спалював післяжнивні залишки.

У Любешівському районі в с. Зарудчі, Проходи, Великий Курин, Угриничі, Седлище учасниками спільних рейдів виявлено 8 паліїв. У Камінь-Каширському районі учасники рейдів перевірили околоці райцентру та с. Гута-Камінська, де виявлено одного палія.

Громадянам, які були виявлені на полях під час горіння сухої рослинності або післяжнивних залишків, проведено роз'яснювальну роботу про небезпеку спалення сухої трави, адже вогонь багаття може розпочати великомасштабні пожежі на торф’яниках, локалізувати які дуже важко.

Фахівці екологічної інспекції пояснили людям, що спалювання бадилля викидає в атмосфері їдкий дим, що особливо небезпечно для дітей і громадян, схильних до алергій. Вдихаючи продукти горіння, люди отруюють свій організм, адже на полях можуть бути залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні частинки згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак може постраждати велика кількість громадян.

За такі дії до винних громадян складено адміністративні протоколи про порушення вимог екологічної безпеки.





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром