Волинські нардепи звернулися до Прем'єр - міністра бо вважають що на Волині має бути 4 повіти

13 Вересня 2019, 09:00
2577

Народні депутати від Волині Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Степан Івахів та Вячеслав Рубльов вважають, що на Волині має бути 4 повіти.

Про це йдеться на сайті Укроп.

Відповідне звернення вони надіслали на ім’я Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, де висловили свою стурбованість питанням формування нового територіального устрою України, та, зокрема, Волинської області, який буде проведено у зв’язку з реформою децентралізації.

«Висловлюючи підтримку проведенню ефективної децентралізації, звертаємо Вашу увагу на необхідність створення укрупнення, до якого б увійшли північні райони Волинської області, що матиме позитивне значення для реалізації державної регіональної політики, розвитку місцевого самоврядування, здійснення виконавчої влади на місцях, забезпеченню надання громадянам України – жителям північної Волині гарантованого державою стандарту соціальних послуг. Адже, зважаючи на специфіку вказаної місцевості та існуючі у ній проблеми, територіальна віддаленість адміністративного центру може призвести до неможливості ефективно здійснювати на даній території  отримання громадянами адміністративних, медичних соціальних та інших послуг. Важливо уникнути невідповідності існуючого стану речей у сфері адміністративно-територіального устрою задля побудови спроможної та дієвої системи місцевого самоврядування», - йдеться у депутатському запиті.

Депутати просять Прем’єр-міністра врахувати необхідність укрупнення районів на основі територіальних громад, створити не менше чотирьох районів (повітів) з центром в одному із районів північної Волині.



 

Коментарі
13 Вересня 2019, 16:58
Шановний треба шидше реагувати якщо хочеш щоб тут тобі висловлювалися громадяни. Взівся за гуж не говори, що негуж.
13 Вересня 2019, 21:31
Не тим шляхом йдуть. Тре виходити на О.Чирка, який був чи не хрещеним батьком О. Гончарука, бо служив в одному училищі Чернігівському з його (О.Гончарука) батьком та дружив з ним. О.Чирко наш відомий земляк, виходець з вул. Воля, нині мешкає в Австрії.
15 Вересня 2019, 16:56
"...з центром в одному з північних районів Волині" - от і приїхали, дорогі земляки! Де буде повіт, здогадатися не складно! З чим і вітаю дідуся Бондара та іншу братію з білого дому, котрі окрім Почесних Грамот та участі в корпоративних фуршетах на честь професійного свята тієї чи іншої галузі нічого конкретнішого в розбудові краю запропонувати місцевим людям, на жаль, не могли.
15 Вересня 2019, 17:11
"О.Чирко наш відомий земляк, виходець з вул. Воля,": за моїми даними Чирків немає на Волі. Одна родина проживає на Далниках.
15 Вересня 2019, 21:38
Камінь не з Волі, тому не знає аборигенів. Дійсно, батьки О.Чирка померли та мають найдорожчий на кладовищі вул. Воля пам'ятник, а дядько і тітка теж померли та поховані на новому кладовищі навпроти, що баби Мілі. У О. Чирка залишилася сестра на Волі та декілька більш далеких родичів у Камені.
15 Вересня 2019, 21:46
Камінь Панасюка,-сина Івана Лукича, знає? Він добре знає О.Чирка та легко може вийти на нього. (Я теж можу вийти, але він мене не так добре знає, як Панасюка).
16 Вересня 2019, 00:12
"Він добре знає О.Чирка та легко може вийти на нього": найшов якихось родичів але більш детально то треба час.
16 Вересня 2019, 03:05
Камінь не партеся, виходьте напряму на Сашка, він щодня у фейсбуці: "Alexandr Chirko"
16 Вересня 2019, 12:42
Звернення є, а аргументів на підтримку звернення – жодного. Якщо користатись «аргументом» «специфічність», то в Україні кожне село є специфічним. Якщо наполягати на віддаленості півночі від обласного центру, то в чому тоді суть територіальної та самоврядної реформи. Обласні центри, згідно концепції реформи, повинні виконувати умовно координаційній функції. Усі довідки громадянам повинні видавати в ОТГ. Навіть не паперові, бо в країні запроваджується електронний обіг документів. Система охорони здоров’я, освіти відв’язуються від адміністративного поділу. За критерій має слугувати – наближеність. Висновок: оновлені нардепи не розуміють суті територіальної та самоврядної реформ. Волині три райони (повіти), Волинську, Рівненську та північну частину Тернопільської області об’єднати в одну область.
16 Вересня 2019, 15:05
"Усі довідки громадянам повинні видавати в ОТГ.": видача довідок в ОТГ або навіь у районі це справа десята. Найголовніше це економічний розвиток субрегіону або Повіту як кому до вподоби. Про те Ми знаходимося на такому низькому рівні розуміння, що таке економічний розвиток або навіть що таке ОТГ як ото наприклад; промова Мера міста на відкриття Дня міста. Він говорить, що найбільше його досягнення останнім часом це 11 мільйоні які йому дали у Кабміні, оскільки бачите він до цього часу утримав місто до об"єднання в ОТГ. Ще здається ніколи такого тупого висновку не чув, не бачив, навіть у страшному сні не може приснитися. Натомість місто приймало гостей із близьколежажих сіл, предсталяли свої творчі колективи, половина гостей це селяни які давним давно піднімають економіку міста, про те звичайно не так як хотілося б бачити, оскільки даруйте шашлики, м"ясо та сири були привезені переважно аж з під Тернополя. То про яке свято та економічний розвиток, а тим більше розуміння того що таке ОТГ та врешті-решт Повіт можемо говорити коли при владі знаходяться ось такі ортогради.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024