​​Школярі Камінь-Каширщини – серед переможців туристсько-краєзнавчого крос-походу

01 Грудня 2016, 14:10
3270 Джерело: vctse.lutsk.ua

26-27  листопада  2016  року обласний Центр туризму, спорту та екскурсій організував дводенні змагання для вихованців туристсько-спортивних гуртків серед своїх філій. 

Захід відбувся в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Холопичі Локачинського району, – повідомляє Центр туризму, спорту та екскурсій.

За першість серед філій змагались 22 команди з Камінь-Каширського,  Любомльського, Локачинського, Горохівського,  Турійського, Володимир-Волинського, Маневицького районів.



 

Туристсько-краєзнавчий крос-похід передбачав долання маршруту орієнтуючись по карті з певним набором туристських перешкод та краєзнавчих завдань на етапах. Перемоцями серед старшої групи стала команда Локачинського  району (керівник Ващук О.А.), ІІ місце посіли школярі ЗОШ с. Раків Ліс Камінь-Каширського району (керівник Карпік С.М.) і ІІІ місце – теж за господарями змагань юними туристами Локачинського району. Серед молодшої вікової групи І місце посіла команда Любомльського району (керівник Оліщук Ю.М.), ІІ місце – команда Камінь-Каширського району (керівник Карпік С.М.),   ІІІ місце – команда   Любомльського району (керівник Оліщук Ю.М.).

Також в програмі заходу були змагання зі спортивного орієнтування, де спортсмени долали спринтерську дистанцію за вибором. Кращі результати в особистому   заліку у старшій віковій групі показали: Антон Остапук та Юлія Смітюх (Камінь-Каширський район), Роман Киричук (Горохівський район), Марія Ярмолюк (Любомльський район), Роман Гаврилюк (Локачинський район) та  Людмила Назарук (Маневицький район). Серед молодшої вікової групи переможцями стали: Максим Сіжук, Ніна Сидун, Максим Сус (Камінь-Каширський район), Юлія Древко (Любомльський район), Максим Домашук (Турійський район) та Яна Музичук (Локачинський район).




 

Переможці та призери в кожному виді були нагороджені дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій та кубками, а також отримали подарунки від голови Холопичівської сільської ради Василя Гутого.

Під час проведення змагань учасники мали змогу відвідати історико-архітектурну пам’ятку XVII ст. - комплекс  Свято-Михайлівської церкви у с. Кисилин Локачинського району, яку називають козацькою. Отець Іван не тільки розповів про храм, але й провів коротку службу за померлих під час голодомору у 1931 – 1933 роках, а також усі учасники запалили свічки долучившись до акції «Запали свічку». Під час екскурсії діти також відвідали костел та приміщення однієї з старіших академій ордену Тринітаріїв та меморіальний комплекс «Голокосту».


Фото із сайту vctse.lutsk.ua

 

Коментарі
02 Грудня 2016, 14:37
У Польській республіці майже кожного тижня чи неділі школярів везуть десь до іншої місцевості чи то на прогулянку чи то як з огляду туристичної діяльності. В цих проїздках передусім бувають ксьондз хтось з управи або один з військових з бездоганною виправкою. Ось Їхня держава. У Нас тільки що починається.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром