ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» відшкодує 129 тисяч гривень

02 Грудня 2016, 13:55
2143 Джерело: volyn24.com

Державне підприємство СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» відшкодує 129 тисяч гривень шкоди, завданої лісовим ресурсам.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області, – зазначають на ВолиньPost

Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокуратури в інтересах Полицівської сільської ради Камінь-Каширського району до державного підприємства СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

З лісогосподарського підприємства стягнуто 129 тисяч гривень шкоди, завданої державі. Мовляв, державна лісова охорона не забезпечила охорону лісу на підвідомчій території і невідомі особи провели незаконну рубку 60 дерев у межах Полицівського лісництва. 

Факти порушень були виявлені під час перевірки ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. 

Зауважимо, що цьогоріч органами прокуратури Волині пред’явлено 12 позовів про стягнення збитків, заподіяних лісовим ресурсам підприємствами, установами та громадянами, загальним обсягом 356 тисяч гривень.

Наразі 10 позовів на 244 тисячі гривень задоволено. Інші перебувають на розгляді.

Коментарі
02 Грудня 2016, 23:08
"позовні вимоги прокуратури в інтересах Полицівської сільської ради Камінь-Каширського району до державного підприємства СЛАП «Камінь-Каширськагроліс»": цікавий реверс у Цих позовних вимогах. Виявляється, що Полицівська сільська рада або взагалі сільська рада має так звану підвідомчу територію (інтерес) на якій розташований ліс. Припустимо, що дійсно ліс стоїть в межах території Полицівської сільської ради. Але все-таки сільська рада не власник цієї території або якщо й власник то все що росте на ній, знаходиться має безпосереднє до нього відношення. Яким же чином? Хіба що потім цей ліс може бути зрізаний в законний спосіб і до сільської ради сплачено певну суму податкових платежів. На цьому здається все. Якщо ж ліс вважати майном якого не вберегли та ще й з підступним наміром або з злочинною недбалістю був власністю того ж державного підприємста ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» або наприклад земля на якій стояв/ріс цей ліс також був власністю цього підприємства то чому ж висновки суду відбулися на користь якоїсь сільської ради нехай й в межах території сільської ради. Мені як простому громадянину здається, що якщо цей ліс і та земля не були власністю сільської ради то й рішення як будь-то незаконне. Усім торочать, що Цей ліс є державним оскільки він перейшов у відання Цього підприємства, земля також є державною оскільки ця земля також перейшла у відання Цього підприємства то чому рішення приймається на користь сільської ради якщо сільська рада має тільки адміністративно-територіальне відношення і ВСЕ. Отже скоріше всього, що це підприємство не має відношення до цього лісу абсолютно ніякого тільки позаяк як:"державна лісова охорона не забезпечила охорону лісу на підвідомчій території". ТО чому у принципі якщо постраждала держава кошти стягнуто до бюджету сільської ради, місцевого самоврядування. Адже ці кошти не можна вважати штрафом але збитки нанесені державі та швидше всього що вони мають внесені до інших бюджетів.
04 Грудня 2016, 14:50
А, що то за козачки в уніформі біля бусика?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024