Сучасний монітор збереже здоров’я підлітка

18 Вересня 2019, 13:09
3943

Найпоширеніші проблеми зі станом здоров’я школярів унаслідок сумлінного навчання – це порушення постави та зниження гостроти зору.

Щодня школярі багато часу проводять за комп’ютером, активно користуються гаджетами. Не завжди можна обмежити користування технікою, але батьки мають попіклуватися про організацію безпечного та зручного місяця, де підліток готуватиметься до уроків, вивчати іноземні мови та грати онлайн без шкоди здоров’ю. Для безпечного користування комп’ютерною технікою на Kasta ви можете купити монітор, що відповідає сучасним стандартам.

Параметри моніторів, що впливають на зір

Найбільш помітний параметр – діагональ. Якщо дозволяє розмір робочого місця, краще розглядати монітори з діагоналлю від 23 дюймів. Тоді у підлітка не буде потреби мружитись та напружувати зір під час роботи з текстами, пошуку інформації в Інтернеті, перегляду відео, та й для комп’ютерних ігор великий екран – помітний плюс. Особливо корисно це буде для дітей із творчими схильностями, які часто застосовують дизайнерські програми. Отож, вибирайте максимальний розмір діагоналі монітора.

Але розмір – це ще не все. Сучасні технології зменшують напругу на очі за рахунок підвищення чіткості зображення на моніторі та досягнення насичених кольорів. Це залежить від розширення екрану та матриці, що застосовується в моніторі. Найбільш прийнятний варіант матриці – IPS, яка не дуже дорога та забезпечує зображення у форматі Full HD з розширенням екрану 1920х1080 пікселів на дюйм і гарний кут обзору, без затемнень при погляді на монітор із боків. Для юних дизайнерів корисним буде й більш високе розрішення 2560х1440, або навіть ультрасучасний стандарт 4K Ultra HD.

Запобігти сколіозу

Здоров’я хребта впливає не тільки на гарну поставу, з часом неправильне положення при виконанні домашніх вправ може стати причиною багатьох хвороб. Тож під час роботи на комп’ютері доречні невеликі регулярні перерви та фізичні розминки, прогулянки на свіжому повітрі. Підтримувати тулуб у правильній позиції під час зайнять за комп’ютером допоможе монітор із регульованою підставкою, що дає змогу нахиляти, повертати, піднімати чи опускати екран на найбільш зручну для дитини відстань.

До речі, великий і зручно регульований монітор стане у пригоді не тільки, якщо ваша дитина вдома користується стаціонарнім комп’ютером, а й ноутбуком. Тому якщо ви вирішили купити комп’ютер чи ноутбук на Kasta, розглядайте його у комплексі з сучасним монітором. Таким чином ви забезпечите учня технікою та подбаєте про здорові умови навчання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024