На Камінь-Каширщині відбувся огляд-конкурс театральних колективів

03 Грудня 2016, 15:30
1855 Джерело: kamadm.gov.ua

Районний конкурс проводився з метою широкої популяризації української драматичної творчості, подальшого розвитку аматорського театрального мистецтва, виявлення кращих театральних колективів району, обдарованої сільської молоді.



 

До участі в конкурсі запрошувались аматорські театральні колективи та театри народної естради, яким необхідно було підготувати уривок із драми чи театралізовану мініатюру українських класичних або сучасних авторів, – повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА

Конкурс проходив за "кущовою" схемою.

Відтак радо "відкрили двері" заклади культури сіл: Бузаки, Клітицьк, Сошичне, Осівці, Верхи, Нові Червища.

18 грудня у будинку культури села Воєгоща відбудеться гала-концерт театральних колективів.

























1

1

 

Фото із сайту Камінь-Каширської РДА

 

 

 

Коментарі
03 Грудня 2016, 18:49
Щось схоже на китайський/японський театр маріонеток. Це дуже добре що культура не чахне але було б добре коли театральні зарисовки були від народної творчості. Потім театральний "симпозіум" мав би ще гостей від ближчих до нас районів, наприклад з Ратніщини та Любешівщини не говорячи вже про Маневичі котрі Нас забили потому, що Вони думають що у Них буде Повіт.
03 Грудня 2016, 20:33
"Щось схоже на китайський/японський театр маріонеток." - де ти тут побачив маріонеток , тобто керованих нитками чи паличками ляльок?)
03 Грудня 2016, 20:42
03 Грудня 2016, 21:01
все гаразд, каміню лише не догодити
04 Грудня 2016, 01:34
Молодці земляки, що бережуть народну творчість, примножують її у непрості часи для держави, у часи війни і ворожої окупації. От би нізащо не повірив, якби не справжні фото на цьому сайті, що молодь по селах не втратила смаку до української драматичної творчості, аматорського театрального мистецтва. Нехай навіть це їх епізодична, так скажемо, для певного творчого огляду робота для вистави, але ж є. Сам колись ще в учнівському драмгуртку бавився в акторську майстерність, під час прем'єри навіть їли на сцені справжні вареники з вишнями, бо так передбачав сценарій, їздили на "гастролі" в Луцьк та сусідні райони, тягали з собою декорації та інший реманент. Отож, є час і потреба для відстоювання державності, а є час та необхідність для відпочинку, творчості і справжнього свята душі...
04 Грудня 2016, 11:45
"є час і потреба для відстоювання державності, а є час та необхідність для відпочинку, творчості і справжнього свята душі": бла, бла і ще раз бла. Про яке відстоювання державності з боку цих аматорів йде мова крім заплачених через бухгалтерію відділу культури військового збору і то не всіма через те, що багато хто працює на півставки або взагалі на одну мінімальну заробітну плату яка не передбачає сплату такого платежу або принаймі банки сала волонтерам і то слава богу. Розкажіть мені про людей чим вони дихають та думають ось тоді Ви скажете якщо зробите висновок що ці люди відстоюють державність, а потім у них є якась необхідність для відпочинку, творчості і справжнього свята душі. Не говоріть прописними істинами про які тепер пишуть в газетах та по інтернету шановний це геть схоже на радянський тип мислення про який Ви так клянете про чім фунт лиха.
04 Грудня 2016, 12:05
"Сам колись ще в учнівському драмгуртку бавився в акторську майстерність": бува на той час такі аматорські драмгуртки не організовували активні комсомольці з числа перших осіб школи і Ви в тому числі, адже на той час інакше не могло бути з якими Ви очевидно мали непогані відносини, а сьогодні з Ваших слів можна зробити висновки організовують активні націоналісти або патріоти правда звичайно без комсомольських значків та без Цієї організації через те, що сьогодні вони:"є час і потреба для відстоювання державності,", а завтра:"є час та необхідність для відпочинку, творчості і справжнього свята душі". ТОму шановний як бачимо нічого не змінилося тільки робимо висновки що Ми сьогодні захищаємо своїх рідних українців, а вчора в час радянської "окупації" думали інакше? У той час також постійно від когось захищалися. Розумію сьогодні захищаємося Ми самі (((((((((. Крім того чомусь Ви все-таки згадали період своєї молодості в непоганому ракурсі, розумію молодість яка б вона не була, а у переважній більшості молоді того часу ЇЇ під забором та без безгрошів"ї не було, тяжко було усім але звичайно не всім - партаппарат, директорія і т.п. Правда можна визнати що ковбаса по 2.2 та сигарети димок по 1.2 не пам"ятаю оскільки сам ніколи некупував та не "діставав" не було потреби. Гірше того що сьогодні вже синя Мальбора по 20.5 чи більше також не знаю через те, що також це не в моїй компетенції. ТО що нагадали Вам про свою рідну радянську молодість?
04 Грудня 2016, 13:55
Яка інтрига-Камінь ставить з небес на землю нашого земляка,-пана Хріна. Камінь ковбаси нормальної у Камені не було, хоча ковбасний цех був, але він однозначно не смаколики виготовляв, а скорше ковбасу для собак і котів. При розвалі совка молотобоєць (той, хто на дільниці забою молотом вбивав бичків) з того ковбасного цеху з"їхав з глузду і ходив по магазинам, де давав компліменти продавщицям та жінкам покупцям (жив він недалеко від жовтого Пілата в двоповерховому будинку на початку вул. 8 Березня).
04 Грудня 2016, 17:17
Я б не реагував на вашу схоластику, оскільки нема на те ради. Але, можливо, хтось справді подумає, що я є запеклим "антисовечиком", зробить висновок, що й постраждав від тієї системи, читаючи ваші опуси про драмгуртки під орудою "активних комсомольців". Скажу прямо, мені ніколи особливо не бракувало нічого, ні тоді, ні тепер, оскільки я не чекав милостині ні від кого. Відомо, що водій навчився кермувати автівкою тоді, коли йому не заважають "козли" на дорозі. Інакше кажучи, є люди яким не заважала система, хоча вони, можливо, й не розділяли її принципів. А є такі, котрим ніколи і ні за яких обставин не вдавалося нічого. Причина тому відома...Ми всі були дітьми і продуктом того часу, співали у хорі, займались у різноманітних гуртках і не вкладали у це жодної політики, бо навіть старші люди - батьки, діди у той час тішилися більш-менш загоєними повоєнними ранами, відсутністю війни в країні та можливістю заробити кусень хліба й до нього. Але ж це не означало, що ми, нарешті, дочекались благодаті. Китайці, до слова, зуміли зі схожої ситуації вийти в іншому ніж Росія і її сателіти напрямку, опершись на певну існуючу соціалістичну промислову базу, можливість якийсь час підтримувати через компартію і її керівників порядок/дисципліну в державі, але їм водночас вистачило глузду дати молоді можливість поволі займатися освоєнням закордонних інвестицій, технологій, перебудовувати державну машину у цивілізованому напрямку. А коли у нас все розвалили-розікрали, той же маслозавод знищений олігархом через збитковість, а ми волаємо про прекрасне минуле і одночасно розпинаємося на виборах про спасіння іншим олігархом(чи його представником) - то де логіка? Я, підтримуючи розмову на сайті, намагаюсь роз'яснити землякам, що окрім своєї особистої відповідальності перед громадою, окрім активної громадської позиції, звичайно що у справедливій державі, нема іншого шляху на покращення як іти європейським шляхом...
04 Грудня 2016, 18:46
"не вкладали у це жодної політики": можливо єдиний раз я з Вами згідний у тому, що не вкладали жодної політики. Не вкладаючи жодної політики проживали в радянській часі мільйони людей на Україні, мої, Ваші батькі та й зопрасту Я також не вкладаючи жодної політики. Тому якщо Я, разом із своїми однодумцями ратували за збереження назви вулиці Радянської - не вкладали жодної політики поскільки ніхто не ратує за збереження або повернення радянської влади. Тому очевидно що Ви використовуєте схоластику навішуючи ЇЇ іншим, того чого немає у принципі але історію Нашого народу не відберете. Ви самі інколи у тій історії про яку Я Вам й нагадав.
04 Грудня 2016, 19:02
Некультурно вмішуватися в штурханці двох моїх земляків, але пан з вулиці Радянської, той, хто говорив "жива ще Матючиха" (її уже нема) впертий як ... (не в образу). За совка,-у довоєнний період, був журнал "Войовничий безбожник"-це також наша історія за Каменем, то може б ту вулицю з красивими дубами назвали б Войовничих безбожників?
05 Грудня 2016, 13:40
"вулицю з красивими дубами назвали б Войовничих безбожників?" ,казна що.
05 Грудня 2016, 13:43
чому казна що? вул. Радянська не казна що?
05 Грудня 2016, 14:00
&quot;Хрін- Каменю<br/>15:17 04.12.2016&quot;<br/>&quot;опершись на певну існуючу соціалістичну промислову базу, можливість якийсь час підтримувати через компартію і її керівників порядок/дисципліну в державі&quot;: Ось бачите Ви самі все-таки підтверджуєте мою думку і в тому числі, що існувало, існує чи може існувати певний порядок від соціалістичного способу виробництва/життя до певної категорії капіталістичного способу виробництва/життя. Якщо хочете чи бажаєте Я є той самий представник того самого базису якщо можна так сказати, що напевно має певний ідеологічний спосіб мислення та життя яке пов&quot;язано з минулим Нашим життям/історією але який не відкидає/невідкидаю Нового так званого капіталістичного тим більше ще в 90 роки минулого століття займався певною самоосвітою за зразками кращих наукових досліджень капіталістичного виробництва. Маю наприклад біля 20 чи менше книг як от; Маркетинг, Реклама теорія та практика. Усі 89 року випуску. Але сьогодні не про це. Ми з Вами можемо порозумітися оскільки до певної міри маємо освіту, але порозумійтеся з тисячами або сотнями тисяч наших громадян які до певної межі йдуть голосувати за людей які представляють певні політичні або фінансові кола. Тому Я Вас розумію але Ви &quot;голос волаючого в пустелі&quot; і якщо Ви бажаєте щось тут зробити то до певної міри мали розуміти наприклад що Констанкевич це найкращий результат на сьогоднішній день через те що по-перше Нам потрібна освіта Нашим дітям. Все що навколо нього майже немає значення через те, що Ми матимо в результаті тільки більшу якість наших дітей. Наприклад Ви самі знаєте, що К-Каширський отримав друге місце в Україні середньозваженого результату по ЗНО. Чом це не результат? Про це та інше Я ВАм розкажу пізніше.
05 Грудня 2016, 14:05
цікаво
06 Грудня 2016, 11:24
&quot;11:43 05.12.2016<br/>чому казна що? вул. Радянська не казна що&quot;: як учора та як і сьогодні ніхто не питається жителів. Але слава богу що не приходять та не заламують руки. Демократія де? Тому населення, а тим більше жителі будь-якої вулиці не казна, що. Зрозуміло?
06 Грудня 2016, 23:03
Камінь зрозуміло лише одне, що Ви однодумець Калембета та Ядама Мартинюка.
07 Грудня 2016, 13:02
&quot;777<br/>21:03 06.12.2016&quot;: у чому тут таке &quot;однодумство&quot; проявляється. Для мене це як води холодної на голову.
07 Грудня 2016, 15:32
Ваші аргументи: 1. молодість і середні роки пройшли в совку, де бульбі гарно родии по колгоспах; 2. совок дав можливість здобути освіту; 3. совок дав можливість працювати так, що спина на була в глині, а д...а в милі. Ваше резюме: на основі вище наведених аргументів вул. залишити Радянською (можна, як київське шампанське &quot;Совєтовська&quot; або Радівська, бо совок мав на Поліссі синоніми совіти або томашки (від покійного нині Олексія Траумова чув).
08 Грудня 2016, 18:18
ВАше резюме про &quot;Камінь&quot; як про совка та однодумця Калембету та іже з Ними немають ніякої доказавої бази поскільки Ваші твердження тільки є поверхневі, добуті тільки з загальних слів. Ви очевидно самі є тією особою як Ви охарактеризували тут &quot;Камінь&quot; оскільки якщо &quot;молодість&quot;, &quot;бульба&quot;, &quot;совок дав працювати&quot;,&quot;залишити радянську&quot; не характеризує людину як таку але приблизно, що людина є трохи літньою яка бачила зовсім інше, що бачать тепер зовсім юні особи нашої держави і тому якщо людина є літня то це не факт прохарактеризувати ЇЇ як &quot;совок&quot; це нонсенс самі знаєте якщо Ви освічена людина. Подивіться самі про що Ви говорите. Але й те про що Ви говорите є свідченням, Вас як самого &quot;совка&quot; тому, що тільки &quot;совок&quot; не розуміючи, не розібравшись, не вкладаючи у свої слова які-небуть поняття про процесси і є тим &quot;совком&quot; який тільки й БРАВ на віру те, що йому вкладали в голови компартія та іже з Ними. Вам слід трохи розбиратися в людях, а не чинити/говорити тими самими ярликами які використовувалися раніше за &quot;совка&quot;. Ви і самі не далеко відійшли. Якщо Ви хочете щось у цьому розібратися то Вам слід трохи дослухатися до людей.
08 Грудня 2016, 22:26
Так Ви ж не можете чітко пояснити, чому та вулиця, на дуби якої я звернув увагу, має бути Радянською? То приходиться вгадувати, а вгадати не завше можна. Я Вас можу лише впізнати, але як людину не знаю.
09 Грудня 2016, 19:23
ВСе було пояснено в Нашій заяві до Міської ради. Якщо Ви бажаєте то клікайте на сайті гезети &quot;Полісся&quot;
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024