Будівництво школи у селі Стобихівка може розпочатись за два-три тижні

20 Вересня 2019, 08:00
4986

У Волинській ОДА обговорили можливі варіанти здешевлення проекту по будівництву школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської ОДА.

Тимчасово виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук зустрівся з ініціативною групою батьків, аби обговорити можливі варіанти здешевлення проекту по будівництву. До обговорення долучилися будівельники, проектанти, освітяни тощо.

«Сьогодні ми створюємо дорожню карту будівництва школи. Однозначно, ми маємо оптимізувати проект відповідно до спроможності бюджету. Є декілька варіантів як це зробити – ми повинні сьогодні це визначити, аби почати будівництво за два-три тижні», – зазначив посадовець.

За словами представника президентської вертикалі в області, на сьогодні ведуться перемовини з організацією, що виграла тендер на будівництво. Зокрема, йдеться про домовленість укласти договір субпідряду з волинською будівельною фірмою «Житлобуд-2», яка має чималий досвід зведення навчальних закладів в регіоні. Разом з тим, комунальне підприємство «Волиньпроект» корегуватиме наявний проект, аби досягти здешевлення вартості та оптимізації приміщень.

Після обговорень з батьками та фахівцями Олександр Киричук озвучив найоптимальнішу пропозицію, на яку пристали й батьки, й будівельники, й освітяни:

«Школу будемо будувати одноповерхову, замість двоповерхової, адже облаштування ліфтів є обов`язковим та дороговартісним (близько 20 мільйонів гривень) елементом. Окрім того, розраховуємо на те, що школа буде дев`ятирічною, а не І-ІІІ ступенів. Також, так як батьки категорично відмовилися від навчання у дві зміни, збільшуємо наповнюваність класів – до 30-35 учнів. Це основні зміни», – резюмував Олександр Киричук.

Отож, вже до кінця цього тижня освітяни дадуть свої пропозиції проектній організації. А після корегування проекту, яке триватиме два-три тижні, почнеться будівництво.








 

Коментарі
20 Вересня 2019, 12:06
Щось вже Констанкевич не видно ніде..їй нав\певно краще піаритися виходить, ніж робити добру справу
20 Вересня 2019, 12:48
Без піару, лише факти: направлене звернення до Кабінету Міністрів, проведено зустріч в Міністра освіти разом з батьками. Організовано зустріч в Києві 17 вересня батьків та народних депутатів від Волині за дорученням Президента України, продовженням чого стала нарада 19 вересня при в.о. голови ВОДА. За цим коротким текстом, як завжди чимало роботи....
21 Вересня 2019, 09:09
Ключове слово в даному тексті -повідомленні оптимізувати тобто згідно всіх розрахунків потрібна школа на 2 поверхи щоб забезпечити повноцінне навчання а ми зробим на один тобто в два рази меншу. І тд<br/>А вони не хочуть оптимізувати свої кабінети.автомобілі.квартири.будинки.????<br/><br/>І що о значить може розпочатись тобто може і не розпочатись?<br/>І що заважаає йому розпочатись?<br/>А не розпочинається будівницво по тій причині що замісь того щоб будувати вельмишановні починають щось крутити.навіщо і чому треба вносити зміни в проект який тільки вчора ( не 10 років тому) виготовили затвердили він пройшов всі процедури і тд. І коли вже можна приступати до будівницва вельмишановнвні кажуть ой ми обі......сль треба зміни внести
21 Вересня 2019, 13:04
А Олександр Киричук спитав в цих тупорилих актівстів на третьому фото чи організують вони в Стобихівці сплату податків від різання краденого лісу на палети , щоб утримувати цю новозбудовану школу???? Чи знову ці &amp;quot;святі&amp;quot; злодії-лісові &amp;quot;бізнесмени&amp;quot; будуть перекривати дороги та їздити до преЗЕдента , щоб дав їм гроші ??
21 Вересня 2019, 21:16
Оптимізуйте свій молитовний будинок і віддайте його під школу. Все одно він збудований за крадений ліс
21 Вересня 2019, 21:49
якщо ти все так знаєш то вперед заяву в поліцію в прокуратуру
22 Вересня 2019, 12:56
Не переживай, скоро &amp;quot;Слуги народу&amp;quot; , за яких голосувало майже 60% стобихівців , доберуться і до них )))<br/>Тоді будуть стобихівці &amp;quot;срати цеглою&amp;quot;))
23 Вересня 2019, 13:19
Молитовний Будинок аж ніякого відношення немає до школи,гріх таке писати!!!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024