На Волині водій виганяв з маршрутки матір загиблого Героя

20 Вересня 2019, 08:00
5727

Водій маршрутки образив матір Сергія Цепуха з села Видерта Камінь-Каширського району, який минулого року загинув на Донбасі.

Відомо, що у понеділок, 16 вересня, Галина Іванівна їхала у районну лікарню - пише газета Полісся.

Як завжди, вона ввічливо привіталася, зайшла у транспорт ранкового рейсу, показала водієві посвідчення сім’ї загиблого, сказала, що вона мама, але у відповідь від водія зненацька почула: «Виходь!» Спантеличена жінка запитала: «Куди?» Тоді чоловік знову: «Плати!» Галина Іванівна раніше завжди їздила безкоштовно, оскільки має на це право, а тому поцікавилася: «А чого це я повинна платити?» Водій зазначив, що на безкоштовний проїзд мають право лише учасники бойових дій.

— То хіба за ніч щось змінилося, — зазначила мати, яка ще вчора їхала безкоштовно.

— Виходь, або вийду я! — водій знову кинув репліку пасажирці.

— Будь ласка, — стримано мовила Галина Іванівна.

Керманич вийшов з іншого боку автобуса і почав гукати на людей, щоб ті виходили із переповненого транспортного засобу. Кілька осіб вийшло і він знову на жінку:

— Виходь!

— Не вийду!

— Вийдеш!

Такий конфлікт, зі слів Галини Цепух, спровокував водій за якихось 12 гривень (саме стільки коштує проїзд у автобусі з Видерти до Каменя-Каширського) та ще й безпідставно. Адже коли він зателефонував, на думку жінки, на автостанцію, то з’ясував для себе, що вона дійсно може їхати безкоштовно.

Лише після цього автобус рушив з місця, але керманич продовжив ображати маму загиблого Героя. Вона звернула увагу водія, що варто було б вибачитися перед нею. Він же натомість грубо та хамовито висловився, мовляв, що ти ще хочеш, тож везу. А коли жінка, побачивши в автобусі контакти перевізника, вирішила їх записати, водій, не стримуючи гніву, видав: «Я тебе зараз попишу. Ще тебе в грамотку впишуть».

Ці слова глибоко ранили серце матері, пронизане болем від втрати дитини. Жінка відповіла: «У мене син вписаний в «грамотку», який загинув за таких, як Ви».

І після цих слів водій, якого, як з’ясувалося, було звати Руслан, не заспокоївся. «Що ти мені нерви мотаєш! Я зараз можу в’їхати в рів! будеш ти винна!», — не вмовкав він. «Тоді треба ставити питання про те, щоб нервові люди не возили людей», — відповіла жінка.

Як не прикро, але навіть тоді ніхто в автобусі не вступився за матір загиблого Героя. Галина Іванівна зійшла біля старого військкомату у Камені-Каширському і порекомендувала водієві переглянути погляди на життя.

Згодом, як розповіла журналістам «Полісся» Галина Цепух, водій спробував вибачитися перед нею, втім щирого розкаяння не продемонстрував.

«Вибачення цього чоловіка прозвучало, як пропозиція випити «по сто грам»», — зауважила скривджена жінка.

Вона й досі задається питанням, чому ж тоді у автобусі ніхто не вступився за неї, не закрив рот водієві-грубіяну.

До речі, неврівноважений водій-грубіян уже написав заяву на звільнення. Про це журналістам «Полісся» повідомив власник маршруту. Він, зокрема, зазначив: «Ображати матерів Героїв – немислимо. У нас в районі 9 сімей загиблих. Їх уже можна навіть в обличчя знати».

Коментарі
20 Вересня 2019, 11:11
Номер: AC8619BB<br/>Перевізник: Завадович Роман Любомирович<br/>Статус: Видана ліцензіату<br/>Дата видання: 04.05.2011<br/>Строк дії: не вказаний<br/>Тип: Автобус<br/>Марка: не вказана<br/>Модель: БАЗ А079.23<br/>VIN Номер: не вказаний
20 Вересня 2019, 14:09
Прізвище цього урода Голодюк Руслан, хто побачить в Камені плюнте в мордяку.
20 Вересня 2019, 14:51
Я за водієм не заступаюсь,але,мабуть,через необізнаність і допустився помилки,всі водії повинні знати кого безкоштовно можуть везти,світ став ненависним,всі як скажені.
20 Вересня 2019, 15:17
Прикро, Людо, коли ви вважаєте поведінку водія за помилку. Видно ті &amp;quot;пасажири&amp;quot; односельці також одної думки з вами, бо ніхто грубіяна не напоумив.
20 Вересня 2019, 15:58
Ось тепер цьому водієві треба виписати 'грамотку' на передову, нехай охолоне! Соромно і прикро за таких людей і односельців!
20 Вересня 2019, 17:05
Прикро читати за таких горе-водіїв. Вони просто не відчули війни саме завдяки іншим хлопцям, які захищають Україну, і такі як Сергій Цепух та Сергій Склезь віддали своє життя. <br/>Прикро читати таке про руслана (не можу написати з великої букви, бо він цього не вартий) ще й тому, що він навчався і товаришував з Сергійом Склезем, який також загинув в АТО ще в 2014 році.<br/>Однак такі водії є &amp;quot;українськими баригами&amp;quot;, вони за срібники готові образити маму Героя. <br/>Таких нелюдів потрібно заносити у базу даних, щоб інші роботодавці їх більш не брали на роботу, яка передбачає спілкування з людьми. <br/><br/>Окремо хочу висловити вдячнісь Галині Іванівні за виховання Героя. Він завжди буде у наших серцях.
20 Вересня 2019, 22:14
Він завжди так до людей ставиться, живе за принципом &amp;quot;Немає настрою-зіпсую його всім&amp;quot;
21 Вересня 2019, 03:21
Крім крутити кермо він ще щось собою представляє? мабуть ні. Тому й нема мови про нього. Такі тільки палицю розуміють, тому покарати негідника, а не язики чесати.
21 Вересня 2019, 21:54
Представив ту всю ситуацію і щось подумав про те, що усі в автобусі мовчали, понуривши голови. Людей возять як худобу, зневажають і старих і малих. Ніби всі і в Бога вірують. Та, бачиш жінку поважного віку, яка втратила дитину, а тут іще на й на війні, та прояви хоча б крихти поваги до неї...Черствість душі, мабуть, окремого індивіда, і значної маси народу також. Прости, Матінко, нас...
22 Вересня 2019, 08:23
Воно прибите, Завадович виганяє 10 раз.....,а окрім того він їздить (К-К Київ) маршруткою,з ним страшно їздити.....
22 Вересня 2019, 12:27
По перше , на Київ Голодюк не їздить вже давно .<br/>По друге , не раз їздив з ним до Києва і по Києву - їздить він чудово .Особливо добре по Києву , бо жив там деякий час і працював таксистом .<br/>А щодо цього випадку - то його вчинок засуджую . <br/>Те, що його Завадович звільнив - правильно зробив
23 Вересня 2019, 09:19
Той Голодюк і не перебував на обліку як наймана праця, йому це звільненя по цимбалам,на другий маршрут сяде
23 Вересня 2019, 10:51
Ти придурок , хочеш сказати , що перевізник посадить на маршрут любого камінського бомжа , навіть не оформивши його?
23 Вересня 2019, 11:09
Завидовича наказати ,бере всіх підряд на роботу, не дивиться що воно псіххворе ,без оформленя...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром