«Інформація про поділ Волині на три повіти є не зовсім точною», – міністерка

20 Вересня 2019, 11:00
2472

Міністерка розвитку громад і територій України Альона Бабак повідомила, що рішення щодо поділу Волинської області на три райони (повіти) не прийнято.

Про це стало відомо у четвер, 19 вересня, в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на 12 каналі. Про це інформує ІА "Конкурент".

В коментарі журналістам вона зазначила, що інформація щодо поділу Волинської області на три райони є «не зовсім точною».

«Формалізованого рішення міністерства по громадах і районах не було», – сказала посадовиця.

Вона зазначила, що робочі групи в областях на основі методики, повинні опрацювати питання створення громад і районів з участю органів місцевого самоврядування, народних депутатів і надати свої пропозиції Мінрегіону.

Нагадаємо, що раніше ексміністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що ідеальна модель Волині – три райони.

Натомість більшість членів регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області підтримали пропозицію укрупнення регіону до чотирьох районів: з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському та Камені-Каширському. Відповідний протокол засідання надішлють до Мінрегіону, як офіційне підтвердження позиції регіону.

Коментарі
20 Вересня 2019, 18:59
Сказати про Волинь на три Повіти це сказати мало, оскільки ранні мапи (карти) свідчать що на Півночі Волині існує земля під назвою Полісся яка має до речі свої історичні витоки до сьогодення і надіємося й після Нас ще довго. Культура, економіка й політична складова має стверджуватися на основі минувшини. Ось наприклад з збірки "Процес За православні Церкви" Частина перша Волинь і Полісся яку зібрав та опрацював Володимир Косоноцький секретар Канцелярї Української Парляментської Репрезентації року 1930, стверджує в "Ревіндикація на Волині і Поліссі у світлі цифр. Перше Волинь в яку входили Повіти: Володимирський, Горохівський, Дубенський, Здолбунівський. Ковельський, Костопільский, Кремянецький, Любомльський, Луцький, Ріненський. Друге Полісся в яку входили Повіти: Берестейський, Дрогочинский, Камінь-Каширський, Кобринський, Косівський, Лунинецький, Пинський, Пружанський, Сарненський, Столинський. Як бачимо до кінця 30 року минулого століття навіть адміністративно і в духовному плані вважалося що ця земля була поділена на Волинь та на Полісся, а що вже говорити про ще більш ранні джерела тому у цьому випадку не говорити про Полісся це замовчувати історичні витоки й тому у принципі Ми вимагаємо на півночі сучасної Волині адміністративно створити Камінь-Каширський Повіт для того щоб сучасність не переривалася з минулим, оскільки Ми проводимо реформи на наступні 40 років і через те, що ця земля має свій потенціал МИ не можемо помилитися з майбутнім.
20 Вересня 2019, 19:08
"сучасність не переривалася з минулим..."? Пане Камінь, мені доля дала можливість пожити в різних регіонах України і знаєте, всі вони, по-своєму неповторні та залишили слід у моєму світогляді. Тобто, чогось унікального на Поліссі мало, якщо не рахувати трудову міграцію, яка була і за Польщі (в Америку), і за совітів (сезони), і за України. А ще поліщуки люблять коней (в інших областях їх на порядки менше). Тому сучасне-минули - це напевно хрест мігрантів трудових і не більше. (Не забувайте, що я люблю край дитинства Поліісся, але в небі не літаю від нього, як Ви).
20 Вересня 2019, 21:20
"в небі не літаю від нього, як Ви": тому Ви й не живете тут на Поліссі але чому Ви не мігрант то чогось не зрозумію, адже у тих місцях краще як на Поліссі та в Україні загалом. З цього й починається через те, що не літаєте, не можете.
21 Вересня 2019, 01:59
Якщо тут майже не залишилося матеріальної культури то це не означає що тут нічого не залишилося. Наприклад, чому до останнього на жіночих сорочках вишивають восьмикінечну зірку, напевно відповідь треба шукати не тільки у міцях де ЇЇ наносять але у пам"яті народнім. Якщо у Вас відсутня пам"ять то це тільки означає що Ви один із тих що вже втратив ЇЇ.
21 Вересня 2019, 03:18
Камінь не простий горішок. Саню Чирка прекрасно знає, у нього в друзях, а говорить, що Чирко не з Волі.
21 Вересня 2019, 12:22
А ти бомжара іще той.
21 Вересня 2019, 14:16
"Камінь не простий горішок": Ви також не промах тому пропоную познайомитися.
21 Вересня 2019, 20:55
Зауважу, що слово &amp;quot;міністерка&amp;quot; провокує утворення слів &amp;quot;майстерка&amp;quot;, замість &amp;quot;майстер&amp;quot;, нівелюючи значення посади або рівня кваліфікації. Підкреслюючи стать особи автори займаються сексизмом, що неприйнятно у європейському суспільстві. <br/> Рекомендую спробувати словотворення стосовно фрау Меркель, обізвавши її &amp;quot;канцлеркою&amp;quot;, підкресливши стать, або вказаши на зріст Зеленського назвати його &amp;quot;наш президентИК&amp;quot;. <br/> Товариші кореспонденти, (бо до панів ви ще не доросли), проявіть наполегливість, хоча б у вивченні української мови, а потім вже займайтесь публікаціями та висвітленням подій. Вираз &amp;quot;є не зовсім точною&amp;quot;, це карикатурне повторення загальновідомих перлів &amp;quot;незабаром&amp;quot; та &amp;quot;сравні&amp;quot;. Міністр - держслужбовець, його компетентність має відповідати займаній посаді і відсутність чітких формулювань визначає його невідповідність займаній посаді. <br/> А ваше легковажне ставлення до публікацій підказує необхідність пошуку інших занять, ніж публіцистика
21 Вересня 2019, 22:33
В тебе гавно через ріт полізло.
21 Вересня 2019, 22:38
Перепрошую через рот.
21 Вересня 2019, 23:06
&amp;quot;Підкреслюючи стать особи автори займаються сексизмом, що неприйнятно у європейському суспільстві.&amp;quot;: шановний тут пані міністерка та жінки не проти підкреслюватися своєю статтю посади яку вони займають. Тому я розумію не просто перейти від загальновживаних слів, чоловічого роду до слів які підреслюють стать особи яка займає посаду чи посади у тому чи іншому випадку. Мені здається, що говорячи міністерка навпаки шануємо жінку яка займає таку високу посаду незважаючи на вчорашній день який вже минув.
22 Вересня 2019, 00:46
Алкан дід матвій, що у бабушки самогон купляє та у Ромця у Відерти йди проспися.
22 Вересня 2019, 01:28
Алкоголик проспится, а дурак ніколи.
22 Вересня 2019, 01:35
Матвій пишеться з великої літери а село не Відерта а Видерта. Та хто із нас алкан.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024