Скільки волинських дітей відпочили цього літа, в області підвели підсумки оздоровчого сезону

24 Вересня 2019, 10:00
1227

В області підвели підсумки літнього оздоровчого сезону з оздоровлення та відпочинку, послуги отримали 33 169 школярів віком від 7 до 18 років, що складає 25% від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Про це інформує  відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Охоплено оздоровленням 3040 дітей, а відпочинком – 30 129. Про це стало відомо на нараді, яку провела заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець з представниками департаменту соціального захисту населення в понеділок, 23 вересня 2019 року.

Так, за словами директорки департаменту Оксани Гобод, найвищі показники з оздоровлення дітей у місті Нововолинську (51,2%) та Маневицькому районі (41,9%). Найнижчі показники – у Ратнівському (5,1%) та Камінь-Каширському районі (5,5%).

Активно долучилися у поточному році до організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей об`єднані територіальні громади. За підсумками літньої оздоровчої кампанії найвищі показники з оздоровлення у Колківській ОТГ (62,2 відсотки) та Литовезькій ОТГ (62,1 відсоток). Найнижчі показники у Цуманській ОТГ (0,8 відсотка) та Велимченській ОТГ (0,9), – зазначила Оксана Михайлівна.

Варто зауважити, що у першочерговому порядку послуги з оздоровлення та відпочинку надавалися дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зокрема, охоплено оздоровленням та відпочинком 888 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 974 дитини з інвалідністю, 1738 дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 7424 дитини з багатодітних та 3340 дітей з малозабезпечених сімей, 131 дитину, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, 322 дитини, які взяті на облік службами у справах дітей тощо.

На особливому контролі перебувало оздоровлення та відпочинок дітей, батьки яких загинули або беруть участь в антитерористичній операції. 2317 дітей з цих категорій отримали вищевказані послуги.

До слова, протягом літа працювали 10 позаміських таборів. Не відкрився цього літнього сезону лише дитячий табір «Барвінок», який наприкінці 2018 року був переданий із Іваничівської районної комунальної власності Павлівській ОТГ.

Позитивні результати цього сезону показав дитячий заклад «Супутник», який провів 5 змін та охопив відпочинком 1198 дітей. Також провів 5 змін та оздоровив 1 097 дітей табір «Світязь». Близько 800 дітей та більше відпочили у таборах «Сонячний», «Ровесник», «Світанок», «Прикордонник». По 3 зміни провели табори «Оберіг» та «Чайка», по 2 – табори «Веселка» та «Парасолька». У загальному, в стаціонарних закладах області охоплено оздоровленням та відпочинком 6 147 дітей.

Окрім стаціонарних закладів працював 201 табір відпочинку з денним перебуванням, у яких охоплено відпочинком понад 20000 тисяч дітей.

Також влітку активно використовувалися альтернативні форми відпочинку, зокрема, екскурсійними поїздками охоплено 23 932 дитини, туристичними походами – 10 782 дитини, гуртковою роботою – 12 173 дитини, у мовних таборах – 4 978 дітей.  З батьками відпочивали – 25 657 дітей.

Загалом протягом літнього періоду всіма формами оздоровлення, відпочинку та дозвілля охоплено 110 691 дитину (83,3%).

Варто відзначити, що за кошти обласного бюджету (69,3 тисячі гривень) оздоровлено 21 дитину з Донеччини, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, у дитячому таборі «Сонячний» (село Гаразджа Луцького району).

До слова, на організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії використано понад 17 мільйонів гривень з обласного бюджету та понад 18 мільйонів з міських та районних бюджетів. Окрім цього, освоєно майже 2 мільйони гривень позабюджетних коштів.

Окрім того, в області здійснюється оздоровлення дітей та путівками Міністерства соціальної політики України. Зокрема, через департамент соціального захисту населення облдержадміністрації оздоровлено у дитячому центрі «Молода гвардія» (місто Одеса) 246 дітей, «Артек» (місто Київ) – 258 дітей, ще 108 дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов`язана із наслідками Чорнобильської катастрофи оздоровлені у санаторіях.

У підсумку наради Світлана Мишковець зазначила, що хоч цього року департамент соціального захисту населення вперше опікувався оздоровчою кампанією, літній сезон пройшов ефективно та успішно.

Протягом літнього оздоровчого сезону в області не зафіксовано спалахів харчових отруєнь, нещасних випадків. Це говорить про те, що ми добре підготувалися та здійснили ретельну перевірку закладів. Так і має бути, адже здоров`я та безпека дітей для нас у пріоритеті, – резюмувала Світлана Євтихіївна.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024