На Волині показник добровільної сплати податків перевищує 90 відсотків

27 Вересня 2019, 09:00
1120

Понад 90 відсотків усіх податкових платежів на Волині сплачується добровільно.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

Про це учасників бізнес-форуму «Створення сприятливих умов для розвитку бізнесу через податкові та інституційні механізми» поінформувала  Світлана Савчук, котра як експерт - податківець з понад 22 річним досвідом роботи брала участь у заході, ініційованим територіальним відділенням АППУ у Волинській області.

«Упродовж останніх років на Волині стабільно спостерігається позитивна динаміка практично з усіх податкових платежів. Позитив маємо за рахунок ефективного адміністрування та контролю за правильністю декларування, а також завдяки  акценту на ефективній боротьбі з правопорушеннями. В підсумку, понад 90 відсотків сплати податків у добровільному порядку. За цими цифрами, в першу чергу, кропітка робота платників податків, що свідчить про відповідальність бізнесу перед державою». - наголосила Світлана Савчук.

Як керівник з багаторічним досвідом роботи у податковій службі Світлана Савчук оцінила рівень співпраці з бізнесом як достатньо високий.

«Але податкова служба має й надалі покращувати рівень сервісу для всіх типів бізнесу. Для цього потрібно впроваджувати рішення, спрямовані на комфорт клієнта, на прозорі та безкорупційні стосунки бізнесу і держави», - підкреслила Світлана Савчук.

Довідково: за підсумками  8 місяців поточного року на Волині до бюджетів усіх рівнів зібрано 5,4 мільярда гривень податкових платежів та 2,8 мільярда гривень єдиного внеску. Це на 21 відсоток, або на 1,4 мільярда гривень  більше відповідного періоду минулого року.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39