Камінь-Каширський: провели зустріч з краєзнавцем і пошуковцем Сергієм Усом

27 Вересня 2019, 10:00
1607

У приміщенні Камінь-Каширської центральної районної бібліотеки систематично організовують заходи, спрямовані на популяризацію творчості талановитих земляків.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Так, у вівторок, 24 вересня 2019 року, в черговий раз охочі мали нагоду поспілкуватися з цікавим співрозмовником, краєзнавцем і пошуковцем, котрий активно досліджує минувшину краю, Сергієм Усом.

Зокрема, проводять творчі зустрічі, презентації книг, літературні години, в яких бере участь широкий читацький актив.

Минулого року у стінах бібліотеки Сергій Миколайович представив загалу свою дослідницьку працю – документально-історичне видання «Радянсько-польська війна у вересні-жовтні 1939 року на Волинському Поліссі». Ця книга написана на основі архівних джерел і проливає світло на події тих буремних часів.

Нещодавно доробок краєзнавця доповнило його друге видання – «Хроніка Волинського Полісся. Події 1944-1954 років».

Дане дослідження ґрунтується на детальному вивченні архівних матеріалів каральних відомств НКВС та НКДБ, які стосуються діяльності лав ОУН-УПА, що протистояли радянській владі на теренах Камінь-Каширського, Любешівського, Ратнівського, Маневицького та частково Ковельського районів Волинської області. 

 

 

Коментарі
27 Вересня 2019, 13:35
Чого не було анонсу?
28 Вересня 2019, 00:07
На Форумі книговидавців був анонс, але Уса там чомусь не було! Принагідно варто зауважити, що у вересні-жовтні 1939 року радянсько-польської війни на Волинському Поліссі бути не могло, оскільки Гітлер за першу декаду вересня цього року фактично стер Польську державу з політичної карти світу, влада втікла у Лондон, а поляки не мали у цей час організаційних можливостей до ведення такої війни з совітами. А вже 17 вересня цю територію зайняли радянські війська, все решта вже немало жодного значення, тим паче, що матеріали взято в одній з "воюючих" у цей час сторін - архівах НКВС та НКДБ. Збройні сутички УПА з різними збройними силами, як от: радянські регулярні та партизанські вояки, АК, АЛ, німці та інші "вільні" партизани, це варто назвати - національно-визвольна боротьба українців за свою державу на своїх етнічних землях! Ключ до осмислення цього збройного протистояння лежить в розумінні Пакту Молотова-Рібентропа, який полягає у тому, що Гітлер і Сталін склали план розділу сфер впливу на європейському континенті, обдурюючи один одного в процесу реалізації цього хижацького з обох сторін плану.
28 Вересня 2019, 02:00
"варто назвати - національно-визвольна боротьба українців за свою державу на своїх етнічних землях": він Мені також не подобається ще з минулої презентації своєї книги, оскільки у той час він дійсно називає ті події якось ще за стилем та почерком радянського мислення.
28 Вересня 2019, 14:55
Якусь дурнЮ нависмикував з архівів нікому не потрібну, хай би краще розповів про агентів які здавали упівців органам. Списки сексотів опублікувати, як у Польщі свого часу. Тоді суспільство очиститься, катарсис необхідний для осмислення подій радянської доби, а не передруковані тактичні карти та інформаційні зведення.
29 Вересня 2019, 04:56
Тут факт цілеспрямованості, а що пише не так важливо. Книги нині простолюдини на кшалт Каменя взагалі не читають. Особисто я листав цього літа якусь книгу 2018 року випуску автора в колєги на вул. Воля, кинулась в очі карта з нанесеними ймовірними місцями розміщення "бандформувань" (тих місць доволі багато). Знаю, що такого типу самвидав не дуже й дешевий. Тому тут цікавіше, хто спонсор, а не про що пишуть.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39