Місцева влада не погоджує закриття залізничної станції в Камені-Каширському

02 Жовтня 2019, 08:30
4869

Ще наприкінці минулого року керівництво району та міста отримало лист від АТ «Укрзалізниця» щодо погодження закриття залізничної станції у місті Камені-Каширському.

 

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Мотивуючи дане рішення тим, що таке господарювання є нерентабельним. На зустрічі з представниками регіональної філії «Львівська залізниця» місцева влада висловила свою категоричну позицію – не погоджує закриття залізничного вузла.

Нагадаємо, що за останній період станція використовувалася для приймання і відправи сировини лісовими господарствами. 

18 вересня цього року на адресу райдержадміністрації та районної ради надійшов черговий лист від АТ«Укрзалізниця».

«У разі неприйняття органами місцевого самоврядування (протягом 6 місяців після звернення АТ «Укрзалізниця») рішень про компенсацію збитків з місцевих бюджетів або за рахунок підприємств, що обслуговуються цими дільницями, станціями та під’їзними коліями, АТ «Укрзалізниця» за погодженням із центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту має право прийняти рішення про закриття малодіяльних збиткових залізничних дільниць, станцій та залізничних під’їзних колій», – йдеться у листі.

Тож 30 вересня 2019 року працювала президія районної ради під головуванням керівника представницької гілки влади краю Віктора Суса, де й розглянули вищезгадане питання.

У роботі президії взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Присутні прийняли рішення провести переконливі розрахунки та підготувати відповідне звернення на адресу компетентних структур про недопущення закриття Камінь-Каширської залізничної станції зі столітньою історією.

До слова, у воєнні роки вона була стратегічним об’єктом, а у післявоєнний час відігравала важливу соціальну роль як для жителів краю, так і для сусідніх районів.


 

 

 

Коментарі
02 Жовтня 2019, 13:23
Всю молодість дизелем до Ковеля їздив. Нема нічого вічного, все підвладне ентропії і залізна дорога не виняток. Якщо завантаженим напрямами на Київ, Одесу тощо можновладці та забезпечені не їздять, то про Ковель-Камінь навіть несерйозно розмовляти.
02 Жовтня 2019, 16:03
Ні літака, ні потяга- ' тишь, гладь да Божья благодать'!
03 Жовтня 2019, 00:16
І дороги нормальної не має...Влада
03 Жовтня 2019, 00:33
хто вас шмарклів питатиме?)))
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром