У селі Осівці батьки вийшли на акцію протесту

04 Жовтня 2019, 10:06
4571

235 учнів школи села Осівці Камінь-Каширського району другий день не відвідують навчання.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, 1 вересня цього року у селі мали відкрити нову школу. Приміщення, де зараз навчаються діти, перебуває в аварійному стані.

14-річна Олександра Іщик каже, за розкладом, 2 жовтня, мало бути 8 уроків. Проте школярка їх другий день не відвідує.

«Я робила домашнє завдання, думала піду в школу, але не пускають батьки», - розповідає учениця.

Скандальна волинська школа: батьки вийшли на акцію протесту. ВІДЕО

 

Мати 9-ти класниці Олександри та другокласника Володимира - Світлана Іщик каже, не пускає дітей на навчання, бо приміщення школи старе та небезпечне.

«Краще бути вдома. Почекати той тиждень два ніж ходити в ту аварійну школу де вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять з сусіднього села холодну і голодну», - зауважує мати школярів.

Світлана Іщик розповідає, з 2016 року у селі будують нову школу. Її мали відкрити цього навчального року.

Сьогодні разом з іншими батьками жінка прийшла під будівлю старої школи на акцію протесту.

«Зібралися тому що не відкривають нову школу, ми живемо обіцянками. Після нового року, у вересні. Ми поступилися, ми дітей пустили. А тепер, що ми бачимо? Ми повірили», - розповідає мама трьох учнів Людмила Тимошик.

Скандальна волинська школа: батьки вийшли на акцію протесту. ВІДЕО


«Я ще в цій школі вчилася. І цій школі стільки років. Де ж таке може бути. Воно ж там валиться», - каже бабуся трьох школярів Ольга Іщик.

Директор закладу підкреслює, разом з батьками на акцію протесту прийшли 30 працівників школи. Розповідає, навчатися у новій школі 235 учнів мали з 1 вересня цього року.

Скандальна волинська школа: батьки вийшли на акцію протесту. ВІДЕО


«Ми педагогічний колектив двома руками за те щоб відкрили швидше нову школу і підтримуємо в тому батьків, що діти повинні вчитися в належних умовах», - каже директор школи Любов Дем’яник.

Керівниця школи показує один з п'яти корпусів навчального закладу. Каже, у 2013 році приміщення були визнані аварійними. У приміщенні, де харчуються діти, – залишки їжі, на стелі - грибок.

«От бачите, це літо було таке грозове, дощі, все це заливало. Ми ж не розраховували що ми будемо навчатися в цій школі, ми вже готовили себе до нової школи», - зазначає Любов Дем’яник.

Завгосп Михайло Леонець розповів, у новій триповерховій школі - 14 класних кімнат. На першому поверсі спортивна зала. У харчоблоці є кухонна техніка, проведені комунікації, встановлені умивальники та холодильник.

Як розповів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, вартість нової школи 75 мільйонів гривень. Роботи завершені на 96 відсотків. Сьогодні, каже, приїхав переконати батьків пустити дітей навчатися, поки у стару школу.

Скандальна волинська школа: батьки вийшли на акцію протесту. ВІДЕО


«Батьки повинні зрозуміти, піти на зустріч тому що це для діток. Повинні в школу ходити, а батьки виконувати свій обов’язок», - наголошує заступник голови.

Він додає, будівництво нової школи профінансовано стовідсотково.

«В чому наразі затримка? – В оформленні документів. Кошти є. Просто оформляється належним чином оформляються документи. Найближчий час, місяць два, будуть оформлені повністю документи і школа відкриється», - розповідає Олександр Михалік.

Поки батьки на акції протесту, учениця Олександра каже, робить завдання, які їй та іншим однокласникам передала телефоном вчителька.

«Хочеться і далі вчитися тому мушу робити домашні завдання аби не забувати те що нам на уроках розказували», - розповідає школярка.

Скандальна волинська школа: батьки вийшли на акцію протесту. ВІДЕО


Під час акції протесту присутні батьки проголосували за те, аби не пускати дітей на навчання до старої школи. Правоохоронців на акції не було.
 

 

Коментарі
04 Жовтня 2019, 22:39
Подякуйте преЗЕдєнту зєлєнськаму і його &amp;quot;слугам&amp;quot; ,за яких ви неперегонки бігли голосувати ))<br/>Ідіоти лебські
04 Жовтня 2019, 22:54
«В чому наразі затримка? – В оформленні документів. Кошти є. Просто оформляється належним чином документи. Найближчий час, місяць два, будуть оформлені повністю документи і школа відкриється.<br/> Школа фактично побудована, а &amp;quot;держиморди&amp;quot; не можуть оформити документи і розказують людям казки,як то тяжкою працею вони їх будуть підписувати.Що можна підписувати 2 місяці???Не надорвіть пупа!!!<br/>На сезонних роботах бригада будівельників (4-5 чоловік)за 2 місяці здає житловий будинок &amp;quot;під ключ&amp;quot;.
04 Жовтня 2019, 23:12
І до чого тут Зеленський,якщо каліки не можуть оформити документи???
05 Жовтня 2019, 11:27
&amp;quot;В чому наразі затримка? – В оформленні документів. Кошти є. Просто оформляється належним чином документи. &amp;quot; - ти точно ідіот лєбський .Які ще на хер документи не оформлені??? Підрядник-будівельник не хоче будувати , бо грошей НЕМА . гроші мали надійти з Києва з Державного Фонду Реконструкції та Розвитку . &amp;quot;Зелений&amp;quot; уряд їх ЗАТРИМАВ до прийняття Бюджету на 2020 рік (думають як дати менше на будівництво ?) .<br/>НАЗВЕШ ТІ ДОКУМЕНТИ , ЯКІ НЕ ОФОРМЛЕНІ , ІДІОТЕ ?
05 Жовтня 2019, 11:28
В голові в тебе ЗАТРИМКА і НЕОФОРМЛЕНІ ДОКУМЕНТИ ))
05 Жовтня 2019, 17:47
Читайте уважно статтю : &amp;quot;В чому наразі затримка? – В оформленні документів. Кошти є. Просто оформляється належним чином документи. Найближчий час, місяць два, будуть оформлені повністю документи і школа відкриється», - розповідає Олександр Михалік.<br/>Це слова першого заступника,а не мої.
05 Жовтня 2019, 23:13
Всім дописувачам!!! кажу як будівельник!Підбивають підсумки,кому ,скільки, відсотків від будівництва повинно відійти!!!!! Так було завжди і всюди,нехай то колгоспне РСУ чи приватна бригада(шабашників,4,5чоловік).Так було за СССР так і зараз,нічо незмінилось.Я будував і ніколи за раз нездавав обьєкт,поки не отримають всі свої проценти!!! ОКС,Пожежники,Санітари,і.т д. і т.м.п.
06 Жовтня 2019, 13:53
Повністю згоден з Вами, кожен чиновник за власний підпис хоче ,щоб відразу в нього за шелестіло в кишенях.А будують мало від того і апетити зростають.Доки не буде ,як в Китаї (за вкрадені з бюджету чиновниками гроші---смертна кара),до тих пір будуть красти.
07 Жовтня 2019, 22:26
Говорити ви розумні, а особисто ви пустили б свою дитину у школу, де їй на голову може впасти потолок? Я ні, мені життя дорожче. Краще нехай дитина навчається вдома, ніж в таких умовах. Я на свої очі бачила цю школу, це м'яко кажучи аварійні приміщення, яке несе загрозу дітям. <br/>Розуму 0 якщо звинувачуєте селян, вони прості люди і просто хочуть своїм дітям належні умови, вона мають на це право. В школі вже все готово, затримка за наглими мордами чиновників от і все. Нікому то не треба бо то не собі. А так я повністю підтримую те, що не пускають дітей до школи. ТРИМАЙТЕ ТАК ДАЛІ, ЖИТТЯ ВАШИХ ДІТЕЙ ЛИШЕ У ВАШИХ РУКАХ. ПОКИ НАВЧАТИСЬ МОЖНА І ВДОМА, ВЛАДА ВИМУШЕНА БУДЕ ВІДКРИТИ ШКОЛУ. А ОТ ЯКЩО ВИ ПІДЕТЕ ЇМ НА УСТУПКИ (ЗНОВУ, БО ВЖЕ ТАКЕ БУЛО) НЕ БАЧИТИ ВАМ НОВОЇ ШКОЛИ ЩЕ ДОВГО І НЕ ОДМН РІК. НЕ ЗДАВАЙТЕСЬ ЩО Б ТАМ ВАМ НЕ ОБІЦЯЛИ!!!
11 Жовтня 2019, 19:06
https://newsone.ua/news/accidents/v-kharkove-v-odnoj-iz-shkol-obrushilsja-potolok-foto.html
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39