У Камінь-Каширську відзначили День захисника України

13 Жовтня 2019, 10:00
2420

У районному будинку культури відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України.

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці ще з козацьких часів вважалося знаковим для українського воїнства. Тому, мабуть, символічно, що вже 77 років поспіль 14 жовтня традиційно відзначається як день утворення УПА – військово-політичної формації українського визвольного руху. А віднедавна – це ще й День захисника України.

З такої нагоди сьогодні, 11 жовтня 2019 року, на Камінь-Каширщині відбулися урочистості.

Представники районної та міської влади, громадськості та молодого покоління зібралися у приміщенні районного будинку культури, щоб засвідчити свою повагу й подякувати тим, хто в різні часи стояв на захисті України, а також тим, хто нині на Сході відстоює територіальну цілісність та незалежність держави. Щирі слова підтримки та співчуття линули на адресу родин, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків.

Учасники тематичного заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у боях воїнів.

«Переконаний, що кожен із нас про щось мріє. Однак, в даному випадку йдеться не про особисті мрії, а про одну мрію на всіх, мрію дитини та дорослого. Уявіть собі заголовок: «На Сході України панує мир – жодного пострілу, жодного пораненого та вбитого…».

Думаю, що всі ми хочемо почути ці слова з екранів телебачення, по радіо, прочитати цю новину в газеті, в соціальних мережах та врешті-решт дізнатися з вуст кожного українця. Будьмо певні, цей час настане! Адже переможний зв’язок поколінь, невмирущість героїчних та духовних традицій вселяє надію, що все в Україні буде гаразд», – звернувся до присутніх перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

У свою чергу, голова районної ради Віктор Сус під час свого виступу закликав повсякчас берегти та зміцнювати національну єдність, плекати історичну пам’ять, вшановувати подвиги борців за волю України.

Затим Віктор Іванович вручив високу нагороду. Так, за мужність, самовідданість та відвагу, проявленні у боротьбі за цілісність України, почесною грамотою обласної ради нагороджений декан Камінь-Каширського району священник Православної Церкви України Володимир Мицько.

Опісля з вітальним словом виступила Ольга Мацерук із Каменя-Каширського – учасниця ООС, яка пліч-о-пліч із чоловіками виконує бойові завдання на Сході України:

– Хочу подякувати рідним, близьким, батькам і всім краянам за підтримку та допомогу. Ви є нашою опорою. А ми, українські військові, зробимо все можливе, щоб принести мир і злагоду на нашу землю.

Народні аматорські колективи, вокалісти районного будинку культури, а також представники молодого покоління підготували патріотично-мистецьку програму «Мужні та незламні».

 

 

Коментарі
16 Жовтня 2019, 15:59
"ми хочемо почути ці слова з екранів телебачення, по радіо, прочитати цю новину в газеті, в соціальних мережах та врешті-решт дізнатися": перше щоб чути з екранів треба вийти на вулицю.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024