У Камінь-Каширському районі полюють на «червонокнижних» птахів?

14 Грудня 2016, 10:20
3607

Журналістка видання «Експрес» Олеся Максимець написала статтю про те, як вона з мисливцем Михайлом Іванюком полювали на птаха глушця на півночі Волинської області.

Все б нічого, але полювали журналіст з мисливцем на птаха, якого в Україні залишилось не більше ніж 3 тисячі особин та занесеного в Червону книгу, - пише видання «Страйк».

На це звернули увагу еко-захисники і, як наслідок, стаття зникла із сайту.

«Нешановна газета експрес вирішила, що найкращий метод нести відповідальність це видалити публікацію. Додаю скрін. Газето Еxpres.ua! Ви це серйозно???

Ваша журналістка Олеся Максимець разом із Михайлом Іванюком з Каменя-Каширського наполювали на кримінальну справу і штраф більше 100 тис. грн. Глушець занесений до Червоної книги України! Пробивання дна українською журналістикою у прямому ефірі», – написала еко-активістка Наталія Дзюбенко та виклала скрін статті.


 

Коментарі
14 Грудня 2016, 12:44
Цікаво чи зверне увагу на цю публікацію голова УТМР пан Богач якого за останніми данними мають переобрати ще на один термін.
14 Грудня 2016, 12:45
Що то за хлоп Місько Іванюк?
14 Грудня 2016, 12:47
Дався Каменю той Вадік Богач, якого тесть Юрій Морісович навчив гешефту
14 Грудня 2016, 14:33
Публікація у ЗМІ є підставою для відкриття провадження за фактом полювання на червонокнижного птаха. У районі відомий ще один &quot;прихильник&quot; рідкісних птахів - таксидерміст, бувший голова УТМР району, що не раз красувався у ЗМІ власною чималою колекцією чучел рідкісних звірів і птахів Полісся. Авжеж, ці хлопці навіть у будний день у лісі із зарядженою рушницею знаходяться &quot;на роботі&quot; - ловлять браконьєрів. Податківці ловлять злісних неплатників податків, митники - тих, хто ухиляються від сплати мита і т.д. Так і живемо. Щоправда, вірити у достовірність впольованих на шпальтах газети двох глухарів в присутності журналістки з відомим прізвищем у селах вздовж річки Турії, починаючи з Бузак, - себе переоцінювати. Газета Експрес, що має певну репутацію, мусить вряди-годи продукувати якісь сенсації, що важко піддаються перевірці. Якщо у Камінь-Каширському районі, принаймні, бачили на цьому полюванні глухарів у льорнету, то вже добре. Глухарі, лосі та інші екзотичні тварини є хіба у пам'яті старших мисливців. Можливо на цьому журналістському полюванні бачили тетеруків, що більш ймовірно, то це інша справа. Глухар є родичем тетерука, а здалеку, в ранішній імлі - хто його розбереться у тій родині, відтак доля правди у статті є...Щось сиділо на дереві і полетіло! А гонорар за статтю - лишився!))) В поясненні журналіст напише - художня творчість, й не більше. От і весь детектив!<br/><br/>P.S. З цього приводу пригадав анекдот: - Абрам, правда, что ты выиграл на Форексе 1000 долларов?<br/>- Правда. только не тысячу, а две, и не на Форексе, а в покер, и не выиграл, а проиграл...
16 Лютого 2018, 23:42
Співрозмовнику під назвою( камінь) які ваканції мігби порекомендувати.А ви запитували у Богача на скільки він прагне бути переобраним ще на один період.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром