Старшокласникам району розповіли про умови вступу до навчальних закладів області та Республіки Польща

15 Грудня 2016, 15:54
1455

У навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія» №2 м. Каменя-Каширського 14 грудня відбувся ярмарок професій та освітніх послуг для учнів випускних класів району.

У заході взяли участь представники навчальних закладів, відділу освіти РДА, фахівці центру зайнятості, батьки, педагогічні працівники, – повідомляє  В.Козік, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Камінь-Каширського РЦЗ.

Представники Ковельського медичного коледжу, Луцького національно-технічного університету, Ковельського промислово-економічного коледжу ЛНТУ, Державного професійно-технічного навчального закладу «К-Каширське ВПУ», Академії рекреаційних технологій та права, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Старовижівського професійного ліцею, Луцького кооперативного коледжу, Луцького інституту розвитку людини «Україна», Ковельського професійного ліцею, Володимир-Волинського педагогічного коледжу, Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, Любешівського технічного коледжу розповідали про напрямки навчання, умови вступу, співпрацю із зарубіжними вузами, можливості працевлаштування.

Сьогодні багатьох старшокласників цікавить навчання за кордоном, тому на ярмарок професій запросили і представників Хелмського технікуму та директора підготовки відділення для вступу до вищих навчальних закладів Республіки Польща. Вони повідомили про якісні умови проживання та навчання і можливість вивчення польської мови у Камені-Каширському. Студентки, які навчаються за професією перукаря в Хелмському технікумі, представляли свої вміння та навички безпосередньо під час заходу.

Школярі уважно слухали поради дорослих, поспілкувалися з представниками навчальних закладів, отримали багато цікавої і корисної інформації щодо вибору професії.


 

 

 

Коментарі
15 Грудня 2016, 18:51
"...Хелмського технікуму..." - До відома автора повідомлення. Це місто українською називається ХОЛМ. Заснував його Данило Галицький - Галицько-Волинський князь, як столицю свого князівства. А ще. Поляки на Львів кажуть Львув, на Київ - Кійов, на Луцьк, як і більшість вихідців з Полісся - Луцк. Українці кажуть не Кракув, а Краків, не Пшемишель, а Перемишль. В якому споконвіку живуть українці. То до чого тут "Хелм?"
16 Грудня 2016, 21:34
Що за кобіти на фото?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024