Питання на часі: бути чи не бути Камінь-Каширському повітові

18 Жовтня 2019, 08:00
3546

Триває активне обговорення нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Волинської області.

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Нагадаємо, що обласною державною адміністрацією були направлені відповідні пропозиції на адресу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства стосовно формування чотирьох районів – Луцького, Володимир-Волинського, Ковельського та Камінь-Каширського.

Натомість, у вищезгаданому відомстві пропонували виокремити лише три (без Камінь-Каширського).

«Волинська область консолідовано відстоює чотири повіти», – наголосив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський на зустрічі з депутатським корпусом та громадськістю Камінь-Каширщини у четвер, 17 жовтня 2019 року.

Разом з тим, фахівець переконаний, що враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, Камінь-Каширський має всі підстави стати центром повіту.

Однак, за його словами, остаточне рішення в цьому питанні прийматимуть центральні органи держави, позаяк вони виступають головними суб’єктами в даному процесі.

У рамках роботи представницького органу краю було створено районну робочу групу, яка формулюватиме переконливі аргументи, аби відстояти Камінь-Каширський район, а керівництво краю запевнило, що й надалі лобіюватиме цю позицію у вищих ешелонах влади.

Тож обговорення проєкту адміністративно-територіально устрою Волинської області продовжується.

1

1



1



1

 

 

 

Коментарі
18 Жовтня 2019, 11:09
Передостанній знімок ілюструє питання 'Бути чи не бути.
18 Жовтня 2019, 18:00
Тут всі знімки «оригінальні». Невігластво від голови облради до останнього районного чиновника. Спочатку потрібно дочекатись нового закону «Про територіально-адміністративний поділ…», а потім, на підставі цього закону планувати райони, повіти, ланди, провінції, округи, департаменти. Головне, аби в цьому поділі брали участь не нафталінові консультанти з області та ялові чиновники з району, а ті, хто тямить на логіці децентралізації та адекватних їй принципах самоврядування. А загалом, особам з такими обличчями, територіальну владу точно не дадуть. Ви тільки подивіться, до чого вона їх довела. Ніби й не старі, а вигляд наче в наркоманів.
18 Жовтня 2019, 18:51
"до Дах" у Вас непогано виходить робити описи, зокрема, "еліти". Наберусь нахабства та висловлю думку, що вони ймовірно цікаві для багатьох читачів. Дякую за допис, який цікаво читати.
18 Жовтня 2019, 22:29
А чому це &amp;quot;ЗЕлена&amp;quot; укроповка (чи вже &amp;quot;служка&amp;quot;) Свєтка Сидоручка так за повіт рве на собі бюстгальтєра? )))<br/>Їй воно що дасть?
19 Жовтня 2019, 01:06
цікаво а що пташник забув на сесії, що вже весь пісок продав, хоче ще собі земельки уей убогий?
19 Жовтня 2019, 01:54
Ви маєте підстави обзивати Пташника &amp;quot;убогим&amp;quot;? У вас за плечима є внесок у розвиток громади, як це свого часу робив Богдан своїми репортажами з сесій, своїм сайтом &amp;quot;Вісті Каменя&amp;quot;? Ви виборювали для своїх земляків та співгромадян свободу у районі, при обороні цілісності і незалежності на Лугандонії, як це робив у числі перших Пташник і там був серйозно поранений? Ви відстоюєте нині Україну, аби сюди російськими вагонами не привозили на збагачувальні станції вугілля з ОРДЛО, видаючи його за закордонне і для продажу українцям за грубі гроші, як це робив Богдан у Соснівці Львівської області менше місяця тому? Чи вам завидно, що Богдан продав кілька машин будівельного піску з законно отриманої ділянки, котра потребує поглиблення, але сліпі на десятилітні розграбування піщаних запасів району місцевими &amp;quot;бізнсменами&amp;quot;, бо тільки їм належиться гребсти гроші лопатою? Так, можливо, Пташник не ідеальний у спілкуванні, не всіх влаштовує його політична позиція патріота, не всі у захваті від його форм боротьби тощо, але він має цю позицію, вектор боротьби і, врешті, моральне право на активне її відстоювання, у т.ч. і у залі засідань, де вирішується доля його і нашого міста, його і нашого краю! А от убогість проявляється у тих, що не тільки нічого корисного для громади не зробили, але навіть не розуміють мотивів - чому цим займаються інші, серед них і Пташник... Чи, бува, ти дійсно убогий коментаторе, не уособлюєш тієї частини громади, котрій байдуже до долі нашого краю і держави у цілому? А виглядає на те, що саме так і є...
19 Жовтня 2019, 06:03
Всі ми маємо одне життя і воно швидкоплинне, тому всі хочемо кращого життя, але не кожен правильно залив олію в баняк.
19 Жовтня 2019, 10:39
пташник крім пустих балачок нічого не зробив для громади, тільки що і вміє це пісочком торгувати і балаболити. Генерал піщаного карєру
19 Жовтня 2019, 14:05
Балаканина з приводу К-К району чи повіту є нічим іншим, як демонстрацією провінційності та комплексів на її основі. Хочеться запитати райповітоактивістів – ви чого насправді хочете, людського, цивілізованого життя своїм краянам чи територіального статусу? На сьогодні ви цей статус маєте, але не маєте цивілізованого життя. Натомість маєте місцевих «лідерів», партійних, мєнтовських, від «бізнесу», від старорадянських «кланів», які є носіями феодально-соціалістичної культури та ментальності. Їм потрібна влада, як засіб збереження своїх неправедних доходів та заощаджень. Їм потрібен електорат з кріпацькою психологією. Той самий «герой» Пташник. За що він бореться? За право на вільну працю чи за привілеї. А йому подібні. Звісно, що їм потрібно аби пісок ділили не за допомогою відкритого реєстру та конкурсу, а на районі. Для цього і Чиха можна коронувати. Поліщукам потрібен не район-повіт, а сучасна освіта, сучасна медицина, сучасний бізнес, сучасна охорона їх прав. Сучасна, а не теперішня.
19 Жовтня 2019, 14:54
Ось &amp;quot;вєктор&amp;quot; пташника і весь його &amp;quot;патріотізьм&amp;quot;<br/>https://anastsia-didyh.livejournal.com/
19 Жовтня 2019, 15:12
Пташникові &amp;quot;Вісті Каменя&amp;quot; - смердюча вигрібна яма, після відвідування якої хотілося вимити руки...
20 Жовтня 2019, 16:00
Не факт, що 12:12 не маніпулятор та тяжко працює на хліб із маслом, а що відмовляється від сто грам ніколи не повірю.
20 Жовтня 2019, 19:25
Слід поставити Сидорук Світлану головою РДА. Побачите,зміни одразу будуть Вона зможезаставити працювати усіх - від працівників РДА і до правоохоронних органів. Енергії у неї вистачить, вона розумна. Інвестиції у район підтягне, а то за стільки років рда так і не змогла залучити ніяких інвесторів. Ви просто подивіться, який порядок вона навела у Карасині
20 Жовтня 2019, 20:01
А чого тільки на голову РДА. А чому б відразу прем’єром не зробити? З карасинським досвідом!!!! РДА, РР – це продукт узаконених районних «банд формувань». Вони лише достойних до посади допускають. Тому спочатку потрібно ліквідувати район разом з районним центром. Слідом – «банд формування», потім толково сформувати ОТГ, а перед тим переконати Констанкевич перестати відправляти активісток з району на ТБ «Аверс», аби ті з примороченим виглядом не несли на всю область із супутником дурниці про самобутність камінькаширщини. Поліщуки з каміньщени ані історично, ані антропологічно, ані культурологічно нічим не відрізняються від маневицьких, любишовських, любимильських, ратнівських, шацьких і ковельських. Тому вдосталь буде одного Ковельського району та однієї мафії на все Полісся.
20 Жовтня 2019, 20:16
Від нашого району ми будемо пропонувати Президенту призначити тільки її . Світлана прийде порядок наведе
20 Жовтня 2019, 20:16
Від нашого району ми будемо пропонувати Президенту призначити тільки її . Світлана прийде порядок наведе
20 Жовтня 2019, 20:38
не смішіть, який з Світлани Сидорук голова рда, Карасин це її максимум
20 Жовтня 2019, 21:30
Очевидно , Пташник вже став &amp;quot;зельоним укроповцем-слугою&amp;quot; ,бо зараз скрізь &amp;quot;світиться&amp;quot; з свєткою сидоручкою . міняє партії частіше ніж носки : із Свободи - в правий сектор , потім - в самопоміч . зараз -укроп чи слуга народу . Бо так влади осєнь хоцця))
20 Жовтня 2019, 21:52
А він це і не заперечує, він сам себе рекомендував на посаду, резюме лежить у Президента. От тільки як владу з Макарівною ділити будуть, судячи з попередніх коментарів вона теж хоче
20 Жовтня 2019, 22:23
ну всьо , стане Пташник очільником повіту-району - заживемо )))<br/>Пісок буде безплатним або по талонах))
20 Жовтня 2019, 23:57
Пташник керівник повіту, Макарівна префект, Балицька керівник отг
21 Жовтня 2019, 05:39
Один злодій, друга заробила авторитет тим, що роздавала касу на виборах від Палиці- укропа, третя невідомо хто...<br/>А просто порядних людей вже нема в районі?
21 Жовтня 2019, 09:53
Балицька - тупа екзальтована юрістка , начальниця камінської юстиції )) І по совмєстітєльству - рідна сестра пташникової жінки .
21 Жовтня 2019, 21:36
пташник - голова рда ??? Кожному дурню - по посаді !
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром