Виявили стихійне сміттєзвалище – позначте на інтерактивній мапі

16 Грудня 2016, 13:00
1997 Джерело: bug.org.ua

Протягом літа в Україні проходила інвентаризація усіх місць видалення відходів та створено Реєстр організованих і стихійних сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою, на основі яких розроблено інтерактивну мапу.

Електронний сервіс «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ» та мобільний додаток «Екомапа» із функцією онлайн-сповіщення про виявлені сміттєзвалища працює з вересня цього року.

Відділ житлово-комунального господарства та будівництва апарату райдержадміністрації повідомляє, що кожен громадянин може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися та залишити повідомлення і фотоматеріали щодо виявленого стихійного сміттєзвалища із зазначенням їх географічних координат. Отримані дані обробляються і надсилаються у вигляді звернень громадян до відповідних органів влади.

З початку роботи даного електронного сервісу до Мінприроди України надійшло понад 565 звернень громадян з різних областей України. Зокрема, 5 звернень громадян вже надійшло з Волині.

Додаток «Екомапа» із функцією онлайн-сповіщення про виявлені сміттєзвалища можна завантажити в Google Play.

Коментарі
16 Грудня 2016, 16:55
Створювати треба не Реєстр організованих і стихійних сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою і викидати на це кошти платників податків , а сміттєпереробні заводи...<br/>від створення цього реєстру сміття не поменшає і культура не підвищиться..
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024