Компетентні відомства держави розглянули звернення депутатів щодо формування Камінь-Каширського повіту

24 Жовтня 2019, 10:00
4212

У понеділок, 21 жовтня, 2019 року до Камінь-Каширської районної ради надійшов лист-відповідь від Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України.

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

У серпні на засіданні сесії Камінь-Каширської районної ради обранці громади підтримали проєкт звернення до компетентних відомств держави щодо формування району з центром у Камені-Каширському.

Так, у згаданому вище документі йдеться про те, що на основі Плану заходів з реалізації нового етапу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні на 2019-2021 роки (затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року № 77-р) Мінрегіон підготував Методичні рекомендації щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Враховуючи положення зазначених Методичних рекомендацій, Міністерство спільно з експертами розробили пропозиції з удосконалення адміністративно-територіального устрою базового  та районного рівнів кожної області України.

Зокрема, у листі також зазначено наступне:

«Згідно передпроектної версії моделі адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня на території Волинської області розглядається можливість формування трьох районів: Володимир-Волинського, Ковельського та Луцького. При цьому, територію Камінь-Каширського району пропонується включити до складу Ковельського району.

Звертаємо вашу увагу, що зазначені пропозиції є лише попереднім баченням можливого адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів областей і мають інформаційний характер.

Пропозиції були надіслані облдержадміністраціям для опрацювання у складі відповідних робочих груп та подальшого інформування Мінрегіону.

На виконання вказаного вище доручення Волинська обласна адміністрація надіслала власні пропозиції щодо формування на території Волинської області чотирьох адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, зокрема щодо формування Камінь-Каширського району в складі існуючих Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького (крім територій Колківської та проектної Красновільської об’єднаних територіальних громад) і Ратнівського районів.

На даний час пропозиції облдержадміністрації опрацьовуються. За результатами опрацювання пропозицій заінтересованих сторін та з урахуванням сучасних вимог та європейських стандартів адміністративно-територіального устрою буде сформована узагальнена модель можливого адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня Волинської області та проведено публічне обговорення цієї моделі».

 

Коментарі
24 Жовтня 2019, 14:22
Банальна відписка клерка ні про що! <br/>Колись московити про себе казали: &amp;quot;Все может быть, все может статься: телега может разломаться, девчёнка может разлюбить, но бросить пить- не может быть!&amp;quot;
24 Жовтня 2019, 22:05
Ну й порівняли,-динамічний стереотип (алкогольну звичку &amp;quot;бросить пить&amp;quot;) та долю наступних поколінь Каменя.
24 Жовтня 2019, 22:28
Якщо в Іпатія трапиться срачка,то винні будуть росіяни.
25 Жовтня 2019, 03:35
**й вам, а не повіт. безініціативні, безвідповідальні, живуть заради власної наживи
25 Жовтня 2019, 17:21
А **й нам той повіт ?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024