У селі Качин Камінь-Каширського району відзначили 430-літній ювілей Свято-Успенського храму

02 Листопада 2019, 09:00
5908

У селі Качин що на Волині відсвяткували 430-річчя Свято-Успенськог храму.

Про це пише Православна Волинь.

Божественну літургію  31 жовтня очолив архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Йому  співслужили благочинний Личинівського округу протоієрей Андрій Даукуліс, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель місцевого храму протоієрей Георгій Матич та клірики Волинської єпархії.

Архієпископ Нафанаїл відзначив високою церковною нагородою настоятеля місцевого храму протоієрея Георгія Матича – хрестом з прикрасами.

Під час літургії було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

По закінченні богослужіння та хресного ходу архіпастир висадив символічне пам’ятне дерево на церковному подвір’ї у день святкування ювілею та нагородив активних прихожан благословенними грамотами.

По закінченні урочистостей архіпастир разом з духовенством звершили заупокійну літію біля пам’ятної дошки загиблого воїна АТО(ООС) Павляшика Миколи Анатолійовича.







1

 

Коментарі
02 Листопада 2019, 20:28
Церкві у Качині 430 років, а російська влада з'явилась на цих землях на кілька століть пізніше, а змогла остаточно заборонити/зліквідувати українську Церкву на цих теренах щойно у 1875 році та й то не на постійно. Саме тому святкують ювілей Храму у Качині, а не присутність тут РПЦ. Залишилось не так багато часу, коли на українських землях відновиться своя православна церква. І вирішуватимуть це не у Москві чи Києві, а на місцях, оскільки у вік інтернету і квадрокоптерів кадило, особливо з сумнівною історією, як це є у РПЦ, не відіграє значної ролі. Саме тому і зміцнюють московити "скрєпи", святкуючи круглі і не дуже дати будівництва храму чи інше, аби лишень не згадувати - коли РПЦ ступила на ці землі!
02 Листопада 2019, 23:59
Тобто пан Грішний хоче сказати, що недаремно було "піднесено усилену молитву за мир в Україні та єдність світового роавослаа'я"
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024