У Сошичненській ОТГ розповіли що маємо на старті об'єднання двох сільських рад

05 Листопада 2019, 08:00
4891

Вже 22 грудня, 2019 року будуть проведені вибори депутатів і голови ОТГ, саме вони створять виконавчі органи і через прийняття бюджету будуть надавати первинні послуги.

Про це інформує Сошичненська ОТГ.

Першочергові і найважливіші послуги - забезпечення життя і здоров'я своїх жителів. Громада самостійно через субвенції з Державного бюджету, власного бюджету, інших місцевих бюджетів буде надавати послуги щодо пожежної безпеки, охорони громадського порядку та охорони здоров"я.

Основою цих послуг вже є: МПО села Сошично, поліцейська станція (Сошичне), пункт екстренної медичної допомоги (Сошичне), дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини (Сошичне, Карасин) та ФАП села Карпилівка.

Щоб встигнути вчасно надати цю послугу надважливим є технічний стан доріг в громаді, наявність та технічний стан автомобілів (пожежного, швидкої допомоги, автомобіль сімейного лікаря).

Сошичненська сільська рада:

  • апарат управління- 6,75 штатних одиниць;
  • школа І- ІІІІ ступенів(59 штатн. одиниць та 327 учнів); 
  • ДНЗ(30 штатних одиниць та 80 дошкільнят);
  • Пункт екстреної медицини(11штатних одиниць); 
  • АЗПСМ(10штатних одиниць);
  • МПО(дві штатні одиниці);
  • три клубні заклади (4 штатні одиниці); 

Платниками податків є 610 юридичних осіб та 27 фізичних (крім громадян). Є приватна аптека. Село розбудовується, приріст населення плюс.

Є проблемні питання: найскладніше - добудова класних кімнат в школі.  Найбільш позитивне:  люди - трудяги, кадри гарні, діти чудові!

Стартом має бути глибокий аналіз потреби надання цих послуг, наявних ресурсів, можливостей, наявне фінансування та головні завдання для покращення цих послуг ( визначення стратегічних завдань покращення цих послуг).

Головний критерій в роботі органу місцевого самоврядування має бути Людина, яка отримує послугу і відчуває турботу про себе.

Жителі громади мають розуміти спільну відповідальність за безпеку життєдіяльності в громаді (дотримання правил пожежної безпеки, санітарного стану, правил благоустрою, громадського порядку), наповнення сільського бюджету (платиш-запитуєш куди витрачено), повагу і шанування тих людей, які організовують та надають якісну послугу!









 

 

 

Коментарі
05 Листопада 2019, 13:55
"послуги щодо пожежної безпеки, охорони громадського порядку та охорони здоров"я.": припустимо не весь перелік але на початку достатньо, оскільки районна рада поки не спішить реформовуватися. Чекають з моря погоди.
05 Листопада 2019, 23:16
Заберіть Качин і Личини!!! до громади!
05 Листопада 2019, 23:52
<br/><br/>До депутата обласної ради Валерія Дунайчука, звернулася сільський голова села Карасин Камінь-Каширського району Марина Мартинюк. Вона висловила прохання тамтешньої громади, про необхідність капітального ремонту дороги загального користування місцевого значення С 030402 &amp;quot;Личини - Запруддя - Карасин&amp;quot; на ділянці &amp;quot;Запруддя - Радошинка - Карасин&amp;quot;. Про це йдеться у запиті депутата, що був підтриманий більшістю ради на черговій 25 сесії.<br/>&amp;quot;Хочу звернути Вашу увагу, що дорога є важливою транспортною гілкою для жителів сіл Карасин, Карпилівка, які об’єднуються з Сошичненською сільською радою в ОТГ (перші вибори відбудуться 22 грудня 2019р). Дана ділянка дороги збудована майже півстоліття тому, зазнала значних руйнувань її технічного стану, внаслідок руху важковагового транспорту в кінці минулого та початку цього століття. Ця автомобільна дорога є єдиним транспортним сполученням з районним, обласним центром і для двох населених пунктів Стобихівської сільської ради.<br/>Враховуючи викладене вище, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас :<br/>- вирішити питання включення вищезгаданої ділянки автомобільної дороги в перелік доріг на 2020 рік, як такої, що потребує проведення капітального ремонту&amp;quot;, - йдеться у запиті.<br/>Рішення спрямоване тимчасово виконувачу обов’язків голови Волинської облдержадміністрації Киричуку О. О. для розгляду та вирішення по суті.<br/> Валерій Савович посприяйте ремонту дороги і на Личини, і приєднання села до отг.
06 Листопада 2019, 11:48
Нехай ця Марина Мартинюк звернеться до народного депутута Констанкевич.. Як піаритися то завжди з Констанкевич, а як робити роботу то до Дунайчука
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром