Майбутнє Камінь-Каширського району обговорювали на засіданні районної ради

07 Листопада 2019, 11:00
2398

Нині й надалі гострим залишається питання щодо майбутнього адміністративно-територіального устрою Волині, тривають обговорення щодо кількості повітів, які мають залишитися в області після завершення реформи.

 

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Тож сьогодні, 6 листопада 2019 року, відбулося засідання президії Камінь-Каширської районної ради та робочої групи районної ради, де обговорювали питання формування району із центром у Камені-Каширському. У заході взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Депутати районної ради та представники робочої групи районної ради обговорили долю Камінь-Каширського району, висловили своє бачення стосовно моделі адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Волинської області та озвучили подальші кроки у відстоюванні Камінь-Каширського району.

Нагадаємо, що депутати районної ради у серпні місяці прийняли звернення до відповідних державних відомств щодо формування району із центром у місті Камені-Каширському.

На виконання доручення Мінрегіону Волинська обласна державна адміністрація надіслала свої пропозиції про формування чотирьох районів Волині, зокрема Камінь-Каширського району в складі існуючих Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького (крім територій Колківської та проектної Красновільської об’єднаних територіальних громад) і Ратнівського районів.

Коментарі
07 Листопада 2019, 14:14
Майбутнє одне – такого району, як адміністративної одиниці, не повинно бути. Сучасній Волинській області навіть три районна забагато. За умови повноцінного утворення та функціонування ОТГ, район має об’єднувати територію, на якій постійно проживає від 300 000 до 500 000 людей. Для гірських регіонів це може бути 300 тисяч, для рівнинних, таких як Волинь – не менше 500 тисяч. Натомість мають бути якісні дороги, Інтернет-зв’язок, система первинної та профілактичної медицини, шкільна система, за якістю освіти, на рівні сучасних вимог. Чиновник має бути рідкісним або музейним явищем. Якщо територіальну реформу проводитимуть чиновники, навіть з майбутнього, вони все залишать як було. Так само, якщо вчителі робитимуть шкільну реформу, матимемо школу зразка Луначарського, школа більшовицького дебілізму. Цього року лише половина вчителів української мови, за експериментом, впоралась зі шкільним ЗНО. Знайшлась вчителька української, яка українську мову склала на 18 балів. Якщо медики, саме українські медики, робитимуть медичну реформу, матимемо медицину часів Богатирьової.
09 Листопада 2019, 11:03
Обговорення плавно перейшло в жалобний обід
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024