Волинський мандрівник опублікував запаморочливі світлини напівзакинутих поліських сіл 

09 Листопада 2019, 19:15
Сергій Палько 7828
Сергій Палько

Мандрівник та фотограф Сергій Палько опублікував серію світлин під назвою «Ліси і села над рікою Стохід».

Фотографіями митець поділився на власній сторінці у Facebook.

На них зафіксовані села Троянівка та Градиськ Маневицького району,  Стобихва, що на Камінь-Каширщині, а також ріка Стохід.














1
Стохід
Стохід

2
Хата в Градиську
Хата в Градиську

Троянівка
Троянівка

2
Стохід біля села Стобихва
Стохід біля села Стобихва






2
Троянівка
Троянівка

1
Хлівчик в Стобихві
Хлівчик в Стобихві

1
Типове Полісся
Типове Полісся

3
Кольори осені
Кольори осені

1
Хата в Градиську
Хата в Градиську

2
На світанку
На світанку

Льох
Льох

1
Градиськ. Хаті, за словами господаря, близько 150 років
Градиськ. Хаті, за словами господаря, близько 150 років


 

Коментарі
10 Листопада 2019, 00:13
Цікава і непересічна особистість цей Сергій Палько. Він подорожує практично з шкільних років, обійшов чи об'їхав велосипедом, іншими засобами пересування сотні і тисячі кілометрів Україною та світом, неодмінно фіксуючи свої подорожі фотоапаратом. Цей трудяга/бродяга у доброму розумінні цього слова окрім всього має ще й дар бачити ніби то буденні речі в особливому ракурсі та показує це іншим, немовби промовляючи - ось погляньте на цю красу навколо себе, ви її чомусь не помічаєте, не цінуєте і, вочевидь, не хочете бачити, оскільки кланяєтесь рукотворному, а не тому що дароване Творцем... <br/>У Стобихві Сергій Палько якось сфотографував хату, на подвір'ї якої є старий бункер, мабуть, ще Брусиловських часів. Кажуть, що у ньому люди переховувалися від обстрілів тоді і в період ДСВ чи під час партизанки... Дивно, що ніхто з місцевих журналістів ніколи не привертав до цього артефакту уваги. Сергій знайомий зі своїм тезкою, також не пересічною людиною-дослідником минувшини - Усом, що замешкав у Стобихві, утікши від суєти людської на своєрідну Ясну Поляну Полісся. Я б сам з пів літа провів би на Стоході у цьому селі, аби глибше пройнятися історією цього села і краю, котрі пам'ятають Маґдебурзьке право, купу різних влад чи її симулякрів, кращі і не дуже часи для швидкоплинного людського життя, розуміючи всю їх суєтність та марноти різного штибу...
10 Листопада 2019, 04:56
Дійсно пан Сергій бачить більше, чим дядьки, які в цих селах живуть. Я побачив на його світлинах самотні хати, в яких колись жили молоді сім'ї, а, закінчивши земний шлях, лежали небіжчики. Житла ж, створені руками людей, повторюють їхню долю (поступово відмирають).
10 Листопада 2019, 13:13
Голубка на вікні має символічне дохрстиянське значення.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024