У Камінь-Каширську звітували про діяльність соціальних інспекторів та цільове використанням бюджетних коштів

12 Листопада 2019, 09:00
1258

Сьогодні, 11 листопада 2019 року, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка відбулася щопонеділкова апаратна нарада.

 

Про це інформує Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Учасники наради обговорили питання про діяльність державних соціальних інспекторів у частині контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, що спрямовуються на виплату соціальних допомог.

Доповідаючи, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк зазначив, що у своїй роботі державні соціальні інспектори застосовують передбачені чинним законодавством заходи, спрямовані на попередження, виявлення та недопущення надалі порушень та зловживань як з боку заявників-одержувачів соціальної допомоги, так і решти учасників процесу призначення та виплати державної соціальної допомоги:

– Протягом 2019 року сектором соціальних інспекторів було проведено 2 501 перевірку справ одержувачів та осіб, які звернулися за призначенням різних видів соціальних допомог.

Здійснено 884 обстеження сімей, з метою підтвердження їх права на призначення допомог. У звітному періоді відбулися засідання 55 комісій з питань надання всіх видів соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, на яких розглянуто 1 432 справи.

Також Максим Максимович повідомив, що в ході проведених перевірок виявлено 143 випадки подання недостовірної інформації про доходи та майновий стан одержувачів допомог, житлових субсидій та компенсацій. В результаті виявлених порушень було припинено виплату допомог та субсидій і надалі ведеться вияснення причин виникнення таких розбіжностей.

Також ці обставини будуть враховані при наступних зверненнях осіб, що потребують допомоги від держави.

Після перерахунку справ, в яких виявлено порушення, було нараховано до відшкодування надміру виплачених коштів на загальну суму 217,59 тис. грн, з них – 84,14 тис. грн повернуто, а 133,45 тис. грн – на стадії повернення, – зауважив Максим Демидюк.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024