На Волині браконьєра змусили відпустити здобич у воду

15 Листопада 2019, 09:00
2344

На Волині зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, вилучили 6 кілограмів риби та 54 одиниці заборонених знарядь лову.

Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

З шостого по восьме листопада інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Камінь-Каширського та Любешівського районів. Обстежили Щосівське водосховище, річку Стохід, озеро Шині, порушників природоохоронного законодавства та заборонених знарядь лову не зафіксовали.

На інших водоймах під час обстеження виявлено та вилучили 8 одиниць безгосподарського майна: на озері Любязь – 3 сітки, на Бихівському водосховищі – 2 сітки, на озері Сірче – 2 сітки, на озері Озюрко – 1 сітка. Склали відповідні акти.

Сьомого листопада патрульні рибоохорони зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на ставку, поблизу села Хорів Локачинського району Волинської області. Викрили громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненим знаряддям. Сіткою порушник виловив 19 раків та 12 карасів сріблястих. Здобич патрільні відпустили у воду.

Матеріали справи направили до суду, аби притягнути чоловіка до відповідальності.

Нагадаємо, першого листопада 2019 року на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

Коментарі
15 Листопада 2019, 11:40
НЕ смішіть людей.6 кілограмів риби та 54 одиниці заборонених знарядь лову.Та якби кожен браконьєр ловив по 6 кг риби,то риби у водоймах було б тьма.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024